Khamis, 31 Januari 2013

Maulidur Rasul 2013

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 5:45 PTG
Reactions: 
24 Januari 2013 - Masjid Putra, Putrajaya

Salam semua....

Hmmm...nampaknya harini baru aku berkesempatan memasukkan entry tentang aktiviti yang aku terlupa nak story kat blog ni.  Adehhh... urat banyak putus.... tu yang manjang terlupa.... kadang tu tajuk entry dan gambar dah buat.... lupa nak buat laporan pula.... Hehehe....

Oklah.... berbalik pada story aku.  Alhamdulillah... sejak JBK mampu  berdiri sendiri... kami semua yang beragama Islam di JBK berpeluang merasa untuk join aktiviti luar seperti Maulidur Rasul dan Maal Hijrah.    Dapatlah baju free.  Hehehe... kalau duduk kat NRE lom tentu dapat merasa. Kadang tu orang yang sama dan orang-orang dia jer dapat pergi.... Mujur JBK bagi peluang kepada semua yang  beragama Islam kerana kami tak ramai.

Untuk Maulidur  Rasul 2013... JBK mengenakan tema pakaian berwarna purple bersama-sama dengan wakil dari NRE. Kamikan tak ramai.... so kalau yang lelaki berapa kerat tu nak berarak tak patutlah kan... so kami still join kontijen di bawah NRE tapi peruntukan JBK sendiri. 
Wakil JBK yang ada....
Seawal pagi jam 6.30 pagi kami dah berada di NRE untuk berkumpul.... alhamdulillah... makanan semua dah disiapkan lebih awal sebelum ke Masjid Putra.  Rezeki-rezeki.... perut dah kenyang... kendian tu  barulah yang lelaki follow kontijen NRE untuk berarak dan yang gegurl jalan kaki ke Masjid Putra... perghhh... basah ketiak kitorang excercise pagi-pagi... dengan baju kurung pula tu...  huhuhu.... Kontijen NRE dan JBK berada di nun belakang sana.... tak kuasa kami nak tunggu diorang ni berarak.... Dengarnya perarakan ni ada hadiah untuk kontijen yang terbaik... wow!! Tapi aku surelah.... NRE dan JBK takder chance.... hikhikhik... jalan pon sepah-sepah macam nak pergi pasau!!
Lelaki-lelaki yang berarak ke Masjid Putra

Dihadapan Masjid Putra
Kontijen-kontijen yang berarak....
Nak dijadikan cerita... sebenarnya hubby aku pon  terlibat sama dengan perarakan ni mewakili JUPEM... hihih... tapi kami kat Masjid Putra baru jumpa.... kununnya nak balik sama.... tapi biase lee... lelaki kalau dah jumpa geng lupa bini hokeyyy.... sempat ambil gambar jer.... pastu bila nak balik tu bukan main laju dia jalan ngan kengkawan dia... dah kita tertinggal... sabo jer laaa...
Masa kat dataran kat depan Masjid Putra
Possing jap masa on the way nak balik tu... pastu terus hilang... sabo jer laaa
Apapon.... kitorang tak tunggu lama kat masjid tu.... tak sempat nak masuk dalam masjid pon sebab dah sesak sangat.... kebetulan masing-masing ada hal... almaklumler... cuti la katakan... balik kampung la lepas tu.... Kitorang di maklumkan  yang setiap peserta akan mendapat senaskhah Al-Quran dan terjemahan.   Alhamdulillah.... Aku ingatkan tak dapat sebab sapa yang stay jer baru dapat Al-Quran tu.... rupanya wakil dari setiap jabatan yang terlibat kena ambil Al-Quran tu di JAKIM minggu berikutnya untuk semua orang yang terlibat dengan perarakan Maulidur Rasul ni.... so hubby akulah dapat dulu..... not bad actually Al-Quran tu.... JBK punya kena tunggu wakil kami pergi ambil... lambat benau... Ada jer hal yang berlaku.... Apa pon... syukur sudaaa... dapat baju free... dapat cuti ganti dan dapat Al-Quran lagik.... syukurrrrr sangatttt!!! Alhamdulillah....
Terjemahan Al Quran

2 comments:

Dunia Wilma on 16 Februari 2013 11:54 PTG berkata...

Wah...Mesti ramai orang kan...

EMMYMAZLI on 18 Februari 2013 6:04 PTG berkata...

Ramai sgt wilma...heheheh...

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...