Rabu, 30 Disember 2015

2015 Running Medal

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 12:50 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post

Alhamdulillah... nilah medal running aku dan family tahun untuk tahun 2015... Garfiled Run adalah run yg last for 2015... lega serta happy dapat apa yang dihajati.Tengoklah sendiri... nak penuh dah tingkap rumah tempat aku gantung-gantung medal tu...

Anyway... aku takde target pon buat berapa banyak run sebulan mahupun setahun... aku just target sebulan at least run skali jer.. memadai bagi aku.... kalau target banyak run dalam sebulan mau lingkup RM aku... yer la... Aku selalu run bertiga with anak-anak... so... buat mana yang sempat dan mampu jer. Kalau ada yg best, dekat dan harga run reasonable... barulah boleh lebih dari sekali run sebulan... 
😁😁.

Oklah... doakan aku kekal sihat... kekal fit dan yang penting bertambah kurus.... hehehehhe.... moga tahun depan memberi sinar baru untuk aku dalam running ni... doakan yer... 

Ahad, 27 Disember 2015

Berterih Nak Ke Kolam Renang

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 4:17 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
27 Disember 2015 - Kelab Komuniti Cyberjaya

Salam semua....

Update for today.... melayan kerenah anak-anak yang berterih nak mandi kolam.  Bosan nau agaknya.... aku layankan aje.... tak yah nak jauh-jauh... kita gi dekat-dekat jer... kat Kelab Komuniti Cyberjaya... bayar sorang RM5.30 untuk yang nak mandi jer... parents yang meneman and tak mandi tak payah bayar.  But... strictly kena pakai baju renang or tshirt & seluar jenis kain lycra ekk... no t shirt biasa and no baju tidor or else.  Hehehehe.... masa aku buat bayaran tu siap cek and pegang lagi baju yang anak aku nak pakai... sabo jer la....

Hmmm... bagi can jer laaaa.... korang tengoklah sendiri aksi anak-anak aku nih... sabo jer laaaa....


Garfield Run KL 2015

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 2:51 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
26 Disember 2015 - Plaza Tugu Negara, KL


Salam semua....

Just nak update last running event dalam 2015 yang aku dan anak-anak join.... 
Anyway..... Alhamdulillah... mulanya aku ingat aku akan lari sorang-sorang jer sebab sempat daftar run tu sorang jer.... bila nak daftar lagi 1... registration close plak.... so terpaksa la redho... Usaha juga tanya-tanya kat dalam group run ni kot ada yang last minit nak jual kit... tapi senyap jer... sehinggalah in the of the day.... pagi tu dapat information yang ada orang nak let go race kit dia half price... dapat everything selain flash toys.... oklah kan... dari takde... 

Running tu di petang hari... gathering time pukul 3.30... so jumpa kawan yang nak jual kit tu dalam 3.45 pm.  Alhamdulillah.... rezeki salah seorang anak-anak aku.... Disebabkan baju larian tu saiz L... maka aku bagi baju larian tu pada Hanum.  Kesian Kimie tak dapat.... Nak bagi aku punya pula besar.... Pada mulanya... aku just nak bagi Kimie and Hanum lari.... tapi bila dah kena pujuk dek anak-anak... aku pon join juga lahhh.... and guest what... last minit ada sorang lagi pm aku nak let go kit dia... but just gelang tangan la yang melayakkan dapat medal.  huhuhu... rezeki betul.  Tak kisah la tak dapat baju.... janji running dapat medal jer pada aku dah cukup best.  Tak la penat lari gitu jer kan.... tapi cam nyesal lak tak sempat nak amik gambar dengan chinese girl tu... tq yer amoi.... 
Kawan yang let go race kit dia... tq Atie
Before start running... kami round area carnival untuk join apa-apa aktiviti yang organizer  buat. Yer le.. bayar RM100 ko sorang.... bagi puas hatilah datang sini....  Anyway.... game semua sesuailah untuk budak-budak.  Sukalah diorang... main-main jer dapat hadiah gula-gula.... yang aku plak dok sibuk cari port bergambar.... heheheheh.. Mana taknya... keliling semua comel-comel belaka....
Running 5km start on 4.45 pm... Seperti diketahui... bila nama pon Garfield Run... maskot Garfield pon kena adalah kan.... so masa flag off tu... maskot Garfield and Oddie bukan main gedik melambai-lambai kat semua peserta run... yang nyampah tu... masa nak flag off tu... bukan  main lorat la manusia-manusia ni sibuk bergambar berlatar belakangkan maskot tu sampai nak keluar dari starting point jadi jem dek keloratan manusia-manusia ni.... Hishhhh.... stressss!!!
Flag off time... sesak... 
Route larian mula-mula jer dah agak letih sebab naik bukit... selebihnya alhamdulillah... penat juga lahhh... sampai tahap tak kuasalah nak pegang handphone nak bergambar masa larian... memang aku agak lemah kalau naik bukit ni.... skit-skit takpe.... kalau dah dekat 1 km lebih naik bukit walau taklah tinggi sangat... untuk orang macam aku yang montel ni... mau semput jugalah... haiyakkkkk... 
Jumpa gambar Kimie dalam website
At last... kami bertiga settle 5km run.  huhuhu... lega.... semua dapat medal.... medal cantik ok!!  Heheheh... 
Medal design for 5km
 
Sementara nak menunggu pukul 7, sempatlah kami meronda-ronda main game dan ambil gambar lagi sambil tonton stage performance.  Layan tang Garfield & Oddie jer lah... tang Christmas punya performance boring skit.... bak kata anak-anak aku.. memekak jer...  hahaha... sambil tu sebelum balik, kami menunggu seorang lagi kawan yang sempat pm aku tengahari tu... katanya nak tukar medal suka sama suka.  Dia ada 3km medal dan aku ada 5km medal.  So kami nak exchange agar masing-masing merasa koleksi medal garfield ni.  And again... aku terlupa nak ambil gambar together.... huhuhu... ni angkara lorat amik gambar anak-anak la nih... heheheh.... But Alhamdulillah... dalam kesusahan aku nak dapatkan tempat untuk join running ni... rezeki aku melimpah luah pada haritu.... Semuanya dipermudahkan.... Syukur....
Exchange medal 3km yang aku dapat.    Comelkan...
So... dengan ini.... tamatnya Garfield Run KL 2015... maka tamatlah run event family aku untuk tahun 2015 ni.  Jumpa di run event next year pula  yer.... tak lama pon... tak sampai seminggu pon... hehehhehehe... KL New Year Run on 1st January 2016.

Tataaaaa.... enjoy  our pic!!
 

Isnin, 21 Disember 2015

My Buddies Run

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 5:56 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
20 Disember 2015 - Cyberjaya

Kusangkakan group run untuk Mak-mak Koryo Sepang Taekwondo Club dah tamat untuk tahun 2015 masa Alllianz Pacer Run yang lepas... tinggal aku dan anak-anak jer nak join untuk Garfield Run akan datang.  Tapi boleh pula aku decide last minit nak join My Buddies Run ni Jumaat lepas iaitu 2 hari lagi before event memandangkan run ni masih lagi boleh didaftar secara walk in semasa hari pengambilan race kit.  Kebetulan pula anak-anak aku semua pergi kem cuti sekolah... aku sendiri bosan tak ingat dunia... then aku pon decide nak join je lah running ni and aku ajak mak-mak yang available untuk join.  Means kalini aku lari sorang jer la untuk family aku dan ditemani Kak Nani, Kak Ruby dan anaknya Faris.

At least... terisi masa aku dari asik tido jer kat rumah.  Bosan wehhh...

Ntah kenapa sebenarnya nak join run ni dari awal tapi terpaksa menahan diri untuk register sebab takut aku sendiri balik kampung terus lepas hantar anak pergi kem di Melaka.  Tetapi last minit aku naikkan anak-anak aku bas jer dan minta adik-adik uruskan di sana.

Apa jer aku nak citer pasal run ni.... hmmm.... sebenor-benornya... selain nak kekal fit dan sihat.... matlamat utama join run ni sebab  berangan dapat cabutan bertuah kereta Viva.... hahahah.... berangan giler kot!! Kalau tak dapat kereta... dapat motor atau basikal pon jadilah... tapi 1 pon tarakkk!!!  Nampak tak tahap berangan melampaunyer...??? Kikikikikikikkkk
As usual... setiap kali run aku dan kengkawan akan berdiri di start line... kunun-kunun muka masuk dalam gambar... heheheh.... nak glemer saje... tak menang pon takpe... tapi cukuplah menang bergambar... heheheh
Yang penting... hakak dapat bergambar dengan maskot Star Wars... hahaha.... tengah demam Star Warskan sekarang... layankan jer... glemer betul mamat yang berlari dengan baju tu....semua orang nak bergambar dengan... kalau aku mau dah pitam...

Oklah... apa-apa pon run yang aku join ni best... semua tersusun walau ramai sangat manusia yang join run ni.  Medal pon nice.  Senang cakap... puas hatilah!!

Layan gambo duluuu!!!



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...