Rabu, 29 Februari 2012

Jom Tonton - Vanila Coklat (Semua Episode)

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 3:02 PTG
Reactions: 
5 comments Links to this post
Heheheh... terpengaruh betul aku ngan citer ni.  Tak boleh termiss 1  pun episode citer nih... tak dapat kat tv.. aku tengok kat tonton.my  or youtube... seronok wei!!!

For those yang tak sempat nak layan citer ni.. jom tengok kat sini.... slow2 ekkk...

Episode 1

Episode 2

Episode 3

Episode 4

Episode 5

Episode 6

Episode 7

Episode 8

Untuk episode 8 ni, aku ada sedikit video tambahan yang part last tu yang pihak TV3 potong dan aku dapat dari youtube... confirm korang senyum tengok part nih.... so romantic!!! like banyak kali yer...!!!

Episode 9

Episode 10

Episode 11

Episode 12

Episode 13

Isnin, 27 Februari 2012

Layan Tengok Orang Drift Kat Putrajaya

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 5:32 PTG
Reactions: 
1 comments Links to this post
Semalam... masa on the way nak hantar anak-anak aku ke kelas taekwondo tu dari Presint 4 nak ke Presint 18 tu ternampaklah kereta-kereta layan drift kat Presint 3 tu sempena Karnival Wow.  Tetiba macam loghat sangat nak tengok but hubby kata hantar anak dulu ke kelas taekwondo... Lepas jer hantar anak terus patah balik ke Presint 3 tu.

Husband parking di sebelah jalan dekat ngan Taman Pancarona.  Mula-mula tengok dari dalam kereta tapi rasa tak puas pulak.. Keluar dari kereta pula  tengok dari luar but aku lak yang tak puas hati lagi.  Hubby aku dok rileks kat bawah pokok tengok dari jauh pun layan.  Aku terus bagitau hubby nak lintas jalan nak tengok dari dekat.  Geram beb!!!  Baru puas hati!!!  Nak tak nak hubby aku mengekor juga la bontot aku.  Takut nanti aku tengok dekat-dekat jadi apa-apa... Hahaha....
Masa tengok diorang drift ni... kaki ngan tangan ni macam berdenyut jer.  Macam tangan aku lak yang pulas steering ngan tarik break tangan dan rasa macam kaki aku lak yang tekan pedal break... hehhehehe... layan memang layan.  Actually sukan kereta drift ni adalah salah satu impian aku yang tak tercapai lagik.  Huhuhu...  minat giler tapi tak mampu... camner???  Selalu jugaklah kalau aku bawak kereta Wira aku tu bila dengan hubby aku.. aku buat lagak dan bunyi macam orang nak drift.  Hehehhe....Kalau  boleh buat keta Wira aku tu kan best... aku cakap ngan hubby aku yang aku  nak make up Wira aku untuk buat kereta layan drift bleh tak?? Hubby aku jawab dengan selambanya.... "Jahanam keta!! Keta mahal ko nak buat drift.  Orang nak drift pakai keta lama jer...  Ko ada duit ke nak buat keta beli enjin besar ngan turbo???"  Hahahah!!! Dah tau jawapan dia dah!!! Alasan tak mau bagi!  Cer korang tengok skit video aku dapat rakam nih. 
Telinga ni masih terngiang-ngiang lagi bunyi orang main drift ni dari semalam... kalau dapat try kan best.  Tapi pakai kereta orang lain la... aku yang bawak dan drift!! Hehhehehe.  Ni aku nak try rasa duduk sebelah drifter bila orang bagi peluang merasa pun hubby aku tau  mau bagi... nampak sangat sayang kat aku la tu.... adehhhhh... geram betul!!!  Bila la dapat merasa nak drift ni.... mencik tau!!!!

Jumaat, 24 Februari 2012

I Really Need A Vacation!!

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 12:03 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
Adehhh.... seriously... aku  betul-betul perlukan rehat dan cuti.  Maksud aku cuti ni... bukan cuti duduk rumah yer... aku nak cuti berjalan luar dari kepompong aku seharian di sini.  Since aku berpindah bulan 12 haritu... Aku tak kemana-mana walaupun sebelum ini ada cuti panjang yang boleh aku meronda seperti time Cuti Sekolah, Cuti Raya Cina haritu dan juga cuti pada awal Februari baru-baru ni.  Huhuhu!!!  Rasa macam dah pack sangat dah otak ni bila tak kemana-mana. 

Anyway thanks to adik aku si Syila yang plankan percutian ke Pulau Tioman bulan Mac ni bersama-sama dengan keluarga dari Melaka.  Rasa tak sabar pulak!!!  So, for this vacation.... punyalah excited aku menyiapkan persiapan untuk ke sana.  Aku siap beli baju swimming baru untuk aku dan hubby aku.... almaklumlee... orang nak snorkling la katakan.... so excited terlebih!!! Heheheheh.  Baju swimming aku yang lama tu ada tapi disebabkan lemak dan daging pada body aku ni bertambah... maka dengan itu pempaham sendirilah... hahahahahha!!!  One more thing... tak lupa juga aku beli camera lomo yang boleh masuk underwater ni.  Tak sabar nak ambil gambar masa snorkling.  Aku beli camera murah-murah jer melalui Mudah.my dengan harga RM29 satu!!!!  Kang pakai camera digital walaupun berseal dengan plastik mau meroyan pulak kalau camera masuk air.  Heheheheh!!  Kali ini aku tak mahu lepaskan peluang ambil gambar di dasar laut.  Seronok wei!!!  Takmo jadi  macam kes dekat Pulau Perhentian dulu.  Rasa frust tak dapat ambil gambar semasa di dasar laut.  

Aku dimaklumkan yang percutian ke Pulau Tioman ni kami semua akan menginap di Island Reef Resort.  Korang bleh tengok gambar tempat ni kat SINI kalau nak tau.  Mana tau korang nak plan ke sini pulak lepas  baca entry aku nih.  Heheheheh
Oklah..... Kita tunggulah story aku  nanti lepas balik bercuti.  Yeay!!!!

Nokia 200

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 10:38 PG
Reactions: 
0 comments Links to this post
Salam semua....

Aku dah rasa mula nak berbloging balik setelah lama berehat... hehhehehe.. apa nak story ekk...??

Oklah... harini aku nak ucapkan terima kasih kepada encik hubby aku yang telah  membelikan aku handphone baru Ahad lepas untuk menggantikan handphone CSL a.k.a. Blueberry aku yang dah agak jahanam jugakla tapi still boleh pakai. 
CSL a.k.a. Blueberry yang lama
Anyway kalau ikutkan aku tak kisah pun pakai handphone lama tu lagi sebab aku suka pakai handphone yang  mempunyai 2 sim card walaupun handphone tu jenis murah.  Lagipun aku ni serik sikit nak pakai handphone mahal-mahal dan RM400 ke atas sebab kalau  hilang or jatuh dan jahanam ke.. memang nangis tak berlagu la gamaknya.... ada sejarah sebenarnya... huhuhu.  Anyway...punyalah aku bertahan pakai handphone lama tu dekat 2-3 tahun sebab nak tunggu jenis Nokia or Samsung ke keluar handphone jenis 2 sim card memang tapi lambat bebenor.  One more thing aku kalau boleh takmo pakai handphone jenis touch screen sebab aku  ni lembab skit bab tekan touch-touch ni.  So handphone yang  mempunyai semua keypad alphabet dan nombor macam Blackberry memang menjadi pilihan aku.  Biarlah orang nak kata aku ni ketinggalan zaman ke apa... whatever!!!!!!!!!!

Jadi... bila dapat tau jer Nokia keluar handphone yang sespesis dengan C3 tu ada 2 sim card pada akhir bulan Januari haritu dan murah pula tu... RM300 jer....maka dengan segera la aku ingat nak beli.  Handphone ni model Nokia 200 dan amat baru lagi di pasaran.  Bila aku diberitahu oleh penjual handphone tu  yang juga kawan hubby aku yang handphone jenis ni buat masa ni hanya keluar warna putih dan hitam sahaja but di masa akan datang dalam 2 bulan lagi akan keluar warna pink kegemaran aku... maka aku sanggup lagi tunggu.  Takper la kalau pakai dulu handphone Blueberry aku yang kokak tu... Tapi minggu lepas hubby aku lak yang loghat nak beli jugak handphone tu dan takmo tunggu warna pink.  Dia risau kalau handphone Blueberry aku tu  buat hal dalam masa terdekat ni.  Kalau aku setuju ambil yang warna putih atau hitam ni dia yang bayarkanlaa... memanglah selamat duit aku tapi aku still tak dapatlah handphone warna kegemaran aku selama ni.... haishhhh!!!!  At last dia dealing sendiri ngan kawan yang jual handphone tu akhirnya ambil jugalah handphone Nokia 200 warna hitam.  Huhuhu... frust but thanks!!!
Nokia 200 yang hubby aku hadiahkan...
Syukur tu syukurlaaa.... tapi bila la aku nak dapat pakai handphone warna pink yang ada ciri-ciri seperti aku nak ni...???? Huhuhuh!!!!!

Isnin, 20 Februari 2012

Apalah Nak Jadi???!!!

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 10:50 PG
Reactions: 
2 comments Links to this post
Sebenarnya... tajuk kat atas tu ditujukan khas untuk aku.  Hehehhe.  Anyway... aku tak taulah apa nak jadi ngan aku ni sejak dua menjak ni.  Malas betul nak mengupdate blog padahal banyak story yang aku nak tulis sebenarnya.  Dah bersawang dah blog aku nih!!! Huhuhu!! Nak buat macam mana.... faktor "M" aku tu besar sangat!!! Tau tak "M" tu apa?? "M" stand for M.A.L.A.S!!! Hehehehhe...

Hmmm... so kengkawan semua... tunggulah kerajinan aku dimasa akan datang ni yer.   Thanks kerana rajin bertanya khabar dengan aku.... Luv u allzzz!!!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...