Sabtu, 30 Oktober 2010

Festival Lagu-lagu Dakwah NRE.... Sountun Najjah/Kami JUARA!!!!!!

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 2:57 PTG
Reactions: 
1 comments Links to this post
28 Oktober 2010 - Dewan Baiduri, NRE Putrajaya

Salam semua... story kali ni nak cerita pasal penglibatan aku masuk Festival Lagu-lagu Dakwah Peringkat NRE.  Kumpulan aku dan kawan2 lain ni dinamakan SOUTUN NAJJAH yang terdiri daripada 6 org iaitu aku sendiri, Fadzilah/Ila, Kamarul Azman/Jeman, Mohd Tamizi/Mizi, Noor Ridzuan/Wan dan Mohd Azhar/Ja'a.. Ja'a solo utama kumpulan ni dan aku adalah solo kedua.

Untuk pengetahuan semua, sebenarnya pertandingan peringkat saringan telah diadakan pada 20 Oktober 2010. Sebanyak 12 kumpulan terdiri dari jabatan di bawah kementerian yg bertanding...dan untuk pengetahuan semua... mereka sumer hebat2 juga.... Tapi rezeki kami tahun ni, kami berjaya ke Final.  Alhamdulillah.

Sebenarnya kami telah traning mulai 2 minggu sebelum bulan puasa hinggalah hari pertandingan ni.  Tp semasa bulan puasa dan awal raya kami stop training la... nak bg laluan mengerjakan ibadah... hahhaha....

Mesti korang nak tau sape cikgunya kan..??!! Actually kami telah mendapatkan khidmat dari kumpulan nasyid FAR EAST iaitu Cikgu Fadzli.  Hebatkan... cikgu ni mmg penyabar orgnya... almaklum ler... yg diajar ni sume main2 jer byk... heheheh

Lagu yg kami nyanyi adalah LAYAR KEINSAFAN dari kumpulan Mestica dan YA UMMAH ciptaan terbaru dari Cikgu Fadzli.  So far... kami mmg enjoy dgn lagu ni... Thanks to cikgu sbb cipta lagu baru tu untuk kami... terharu sungguh!!!! Lagu cikgu mmg best!!!! Heheheh!!

Baju pula.. hmmm... alhamdulillah!! kami mendapat tajaan dari Kelab Alam untuk membeli baju tp Datin Junaidah la beli... but.. masa mula2 dpt baju, lelaki punya mmg takder masalah... yg perempuan ni... sedihnye!! jubah biase jer... bukan la tak bersyukur, cuma tak sesuai langsung untuk pertandingan...!! in then kak rusmah selaku pengurus kami telah menggantikan baju lain dan claim under Kelab Alam.  Nasib baik Datin Junaidah tak ambil hati!! Aku dan team berterima kasih sgt dengan  Kelab Alam sebab menaja pakaian kami.  Kalu nak harap penganjur (PSM), boleh lak boss tu cut budget untuk baju kami.  Dah la masa hari pertandingan saringan tu kami pakai baju yg mana ada jer.... masuk final pun takder baju.... hmmm... kalu komen lebih2 kang jadi hal kan... so better tutup mulut!!

Masa hari pertandingan ni, antara group yg berjaya juga ke final adalah FRIM, NAHRIM, JKPTG dan JPSM.  Hmm... kami ni redha jer la kan... almaklum la... FRIM dan JKPTG antara group yg digeruni sbb diorang mempunya kuasa vokal yg  mantap. So, kami mmg tak target kemenangan pun... sbb kami tau kemampuan kami setakat mana... so nyanyi jer laa....tp nervous tu.. mak aii... bukan main lgk!!

Dalam nak tunggu selingan dan keputusan pertandingan, kami  dihidangkan dengan nyanyian dari kumpulan nasyid Hijjaz... pergh... mmg best... tak tersangkal la kehebatan vokal mereka!! Sempat jugak la aku kebelakang pentas bergambar dgn Hijjaz... tumpang glemer... kuikuikui!!!

Masa nak umumkan kedudukan dan tempat pemenang, group kami buat tak tau jer... mmg tak target menang punkan.... so kami suh azman je wakil amik hadiah.... then.. tempat KELIMA - JKPTG... huh?? biar betul... bukan NRE?? tadi ijam nyanyi bukan main punya sedap lgk ... dlm bergurau aku, ila dan ja'a berkata tempat keempat la kita tu... huhuhu... pastu... tempat KEEMPAT-NAHRIM.. what??? mcm tak caya... kami target nahrim dpt tempat ketiga atau kedua... sbb diorang mmg bagus. almaklumler... cikgunye si sufian kumpulan nasyid saujana tu.... berbalik kepada keputusan... so tak sangka la kami ni top 3... jadi peserta top 3 kena la sumer ahlinya naik ke pentas untuk menerima hadiah...

So, beratur la team NRE, FRIM dan JPSM..... kami mmg dah standby naik pentas untuk amik hadiah tempat ketiga.... alhamdulillah dalam hati... bila pengacara umum keputusan... tempat KETIGA-JPSM!! warghhhh!!! mcm tak caya jer... NRE boleh jadi top 2...? mcm tak caya lagi..... betul ke??? menganga kejap.... penonton sumer dah pandang kami kat hujung dewan tu.... naib johan pun jadi lakan... Ila dan aku sempat lagi ucap tahniah ngan FRIM sbb jadi juara... confidentkan..... padahal keputusan belum lagi tu... then bila diumumkan sekali gus... peserta tempat kedua kena naik pentas dulu... maka pengacara majlis mengumunkan keputusannya NAIB JUARA-FRIM dan JUARA-NRE!! Ya Allah... betul ke NRE Juara??? Cam tak caya jer!! Aku ngan Ila siap tutup mulut tak caya... Aku ckp ngan Ila.."aku harap keputusan ni betul la yer!! tak nak nnt ada kaitan sbb kami ni team NRE" penonton  NRE sumer dah sorak... NRE JUARA!!! Datin Juanaidah yg tukang sampaikan hadiah tu dah senyum dari tadi kat atas pentas tu.... Masa tu aku senyum dlm rasa tak percaya... blur pun ada... tp sengih jer lakan...

Yeeyyyy!!! Akhirnya usaha yang kami lakukan akhirnya kini berhasil... tak sia-sia pengorbanan masa yang diluangkan membuahkan hasil hingga mendapat gelaran JUARA... Amin.... Thanks Cikgu Fazli kerana tidak mengenal erti jemu dan sentiasa sabar mengajar kami.... Cikgu slalu bg dorongan... dlm byk2 kumpulan dia ajar... kumpulan kami nilah satu2nye group yg sumer boleh menyanyi... so tinggal nak polish jer... thanks cikgu... dgn kata2 semangat cikgu tu lah... kami mampu bergelar JUARA!

Dengan kemenangan kami ni, tahun depan kami akan mewakili NRE untuk Festival Lagu2 Dakwah Antara Kementerian/Kebangsaan. Insyaallah... kami akan cuba yg terbaik...!!! Dan lepas umum keputusan tu, juara kena menyanyi semula... kami pun menyanyi laa.  Hmm... Pelik sungguh ! skit nervous pun takdak!!! padahal.... masa pertandingan tu... bukan main bapak takut n nervous aku ni... hahahah

Anyway kawan-kawan semua especially Soutun Najjah..... Ila, Man, Mizi, Wan n Ja'a.... We are Champion!!!!

 possing ngan kumpulan Hijjaz.... penyanyi undangan

kusyu' aku nyanyi rupanya yeee.... hahahah!

masa persembahan... cun ler

 hadiah kejuaraan!!! yeeyyyy!!

bergambar dgn Datin Junaidah... bangga giler dia bila kami menang...

 possing ala-ala cover cd nasyid... hahahhaha.. yg baju hitam tu la Cikgu Fadzli dari FAR EAST

 seronoknya.... first time dpt juara setelah 10 tahun berkecimpung dlm nyanyian kat NRE ni

 sakan dgn hadiah bersama cikgu dan pengurus kak rusmah!!

 possing ngan hadiah.... bukan main lgk!!

piala juara


Tonton la video group aku ni!!



More Pics??? Visits my FB at: 

Khamis, 21 Oktober 2010

Tak payah nak perli2 kalu tak suke... blah laa!!!

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 4:22 PTG
Reactions: 
2 comments Links to this post
Bengang tul pg ni... merosakkan mood aku nak gi MASM kat sebelah tu... puas aku tahan dari tadi but ..... burst.... Alooo... ko ingat ko tu bagus sgt ke?? dah brp kali aku diam bila ko perli2 aku asik ghaib jer kat ofis ni... ko ingat aku nak sgt ke???? sbb tu aku tak pernah suruh ko jaga tempat aku sbb mmg ko mulut celaka....!!! bila kau suh masuk koir ke or aktiviti kat opis ni ko tak nak pulak!!! Macam s**L la ko ni.... Kalu ada ...sesiapa tak puas hati cakap sini!! Tak payah perli2!!! Kunun nak tunjuk ko bagus la kat pejabat ni!!

Rabu, 20 Oktober 2010

Outing with kids at The Mines

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 9:31 PTG
Reactions: 
2 comments Links to this post
17 Oktober 2010 - The Mines Resort City

Salam.... kalini nak story pasal gi outing with my kids... Actually... outing kali ni di buat right after budak2 exam. Bukan apa... ayahnya takut takder masa nak outing ngan anak2 sbb schedule pack ngan kursus for this month right after raya haji.... maybe on disember lak nak antar anak2 kat kg... so better bawak budak2 jenjalan dulu.... heheheh

Sampai kat sana.. ronda-ronda dulu...  maka kami yg kelaparan ni mencari la tempat makan dulu.. ingat nak makan kat gerai yg kat sebelah luar tu... tgk2 dah takder.. so round2 nampak kedai nama Popeyes.... aku pun ckp la kat my hubby... "kita maka kat sini jer la yang".. my hubby pun pandang dgn muka tension pun masuk laaa kedai tu... tau tak kenapa dia bengang?! sbb... nama gelaran family dan kawan2 aku pada dia adalah POPEYE!!! Mazli a.k.a Abg Popeye...  wakakakak.... mmg sepanjang makan tu tergelak n telinga ni tahan dgr jer le abg mazli membebel .... saper tak kenalkan... tu yg dia hangin tu ...

Lepas makan... at last... mazli ajak naik boat... mahal nak mampus naik bot ni... padahal ronda jer pun north & south lake kat mines tu... tp alasannya ayahnya nak belanja.... ok jer laa...

Seronok juga la dpt naik boat tu... First tempat boat tu jalan adalah ke south lake... laluan tu akan menghala ke hadapan hotel paling mahal kat KL ni iaitu Hotel Palace of Golden Horses. Dalam perjalanan tu.. boat tu akan berhenti kat empangan.  Empangan tu akan menurunkan paras air setinggi 8 meter untuk bagi bot tu lepas ke south lake tu... lebih kurang dlm 10 minit juga la nak menunggu air tu turun baru bot boleh jalan.  bayangkan betapa canggihnya teknologi sekarang hingga membolehkan empangan begitu boleh dibuat.... bila dah lepas bot tu dr empangan... seronok la kimi n hanum bg ikan makan bila bot tu berhenti... besau2 ikannya... geli lak tgk... lepas bagi makan ikan tu... masing2 cium tangan sendiri.... hahahha... bau cipan!!! hahahaha! bila dah round 1 south lake tu... patah balik n naik balik empangan tu pun kena tunggu dlm 10 minit untuk air naik semula ke empangan kat atas menghala ke mines...  then baru  jalan ke north lake.. sambil sambil rondatu, dpt la tgk itik2 yg ala2 bunuh diri sbb berenang betul2 dekat bot... seram wei..... what ever pun... seronok dpt merasa naik bot kat mines... 10 tahun dok KL baru dpt merasa... tu pun bila anak dah besar.... kesiannya aku!!! huhuhu

kedai yg kami makan tu...

muka tension... hahahahha

possing b4 naik boat

seronok ler budak2 dpt naik boat

mama & hanum...

kimi bg ikan makan...

aku pun layankan la hanum makan ikan

hanum khusyuk bg ikan makan

bergambar sefamily...


More Pics?? Visit my FB at:

Isnin, 11 Oktober 2010

Tragedi 10.10.10 - Kemalangan Bas Delima Meragut Ramai Nyawa

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 4:06 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
Mesti semua org dah terbaca kat surat khabar mengenai kemalangan ngeri kat highway utara selatan yg melibatkan bas delima dan beberapa buah kereta...

Actually, i was there when the accident was happen maybe after 15 minit..... and family antara org yang tersekat dalam kesesakan tu... bukan main panjang jamnye... tp nasib aku baik sbb dpt keluar dr jam awal sbb ikut lorong kecemasan... tp tak sangka... sampai depan tu... nampak bas delima terbalik dan menghempap kereta myvi merah.... dlm keadaan gelap tu aku tak nampak yg lain.. bila dah tgk live mcm ni... elok jugak aku tak tgk.... mau demam dibuatnya.... but masa dah sampai betul2 kat depan bas tu.... mmg aku rasa meremang bulu roma dan macam berdebar2.... rupanya ramai nyawa telah terkorban... org ckp kalu selepas kemalangan... kebiasaannya roh mangsa masih lg berkelliaran disekitar situ... sbb tu aku rasa camtu kot... walau apa pun... alfatihah kepada mangsa kemalangan ngeri ini....


Jumaat, 8 Oktober 2010

NRE Cyclists Kelab Alam

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 7:46 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
6 Oktober 2010 - Berhadapan Gymnasium NRE, Putrajaya

Program NRE Cyclists Club ni adalah anjuran Kelab Alam dan PUSPANITA NRE sempena Majlis Pelancaran Perpustakaan dan Gymnasium Kelab Alam NRE..

Sebenarnya program ni after Majlis Hari Raya NRE dan petang tu terus sambung program ni.... naik semput sbb terkejar2 follow program... aku pun naik basikal ngan make up & bulu mata yg masih aku pakai masa show tu terus la naik basikal ni... tu yg ayu jer tu.... tp bagus jugak... after mencekik kat jamuan raya tu terus naik basikal utk buang lemak2 yg ada... hahahahah!!!!!!!!!!!

possing dgn basikal






bergambar dgn semua team NRE Cyclist

saje tunjuk t shirt team basikal NRE

Majlis Hari Raya NRE 2010

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 2:53 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
6 Oktober 2010 - Dewan Baiduri, NRE Putrajaya

Aktiviti aku kali ni adalah menyanyi lagi untuk Jamuan Raya Kementerian Sumber Asli & Alam Sekitar... Heheh... jamuan kali aku n geng2 puspanita lain kena wat show.... n it was last minit again... n show yg pertama lak tu... haduiiii... coz of takder pilihan kena la nyanyi lagu yg senang2... Sesuci Lebaran....

 bergambar ngan group wakil puspanita b4 naik pentas... nervous tu

 masa show...

sengeh je yg mampu... hahhaha

kali ni dpt aku berpeluang jumpa isma face to face after borak jer kat fb... berkenalan dgn dia dulu pun sebab ramai kawan2 vocay 1 skolah ngan dia n sebaya... jeles tgk rakan sebaya anak 5 body slim... aku??? huhuhuhu..... begitu jugak dengan wak hermantino.... sedara sejawa... hahahah... rupanya dia tau psl kampung aku kat paya dalam tu.... n kenal paman (panggilan untuk pakcik dlm bahasa jawa) aku tu... wak baiki... anak tok selamat.... nama pun geng jawa.... hehheeh... apa lg... terus ngomong jowo jer laa ngan aku... kipeye tow arek ngomong karo de'e... aku ngisor sitik2 waei... hahahha..... betul ke tak tu...??? kalu org ckp aku paham ler... nak ckp balik... cam haram skit bunyi nyer.... wakakkakak!!!!!

 manje ngan wak!!

with isma AF

 
bergambar ngan hantu2 blakang pentas... serem mak!!

with Datin Azlina, Pengerusi PUSPANITA Ibu Pejabat NRE

anyway... dlm sibuk wat show n lepak ngan isma n wak hermantino..... skali aku diumumkan untuk dpt hadiah pakaian tercantik n glemer... rezeki tul... thanks nre!!! seronok giler.....

yeeyyyy!! dpt hadiah.... 

ni hadiahnya... siap ada tanda harga lgk... hahahah


anyway... nnt bleh tgk kat video aku yg kitorang wat show tu.... sumbang mambang.... ngeee.....



Sabtu, 2 Oktober 2010

Lawatan ke Kilang Gardenia, Anjuran PUSPANITA Ibu Pejabat NRE

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 7:28 PTG
Reactions: 
2 comments Links to this post
30 September 2010 - Shah Alam, Selangor

Story for today adalah arrangement aku sendiri untuk pergi lawatan ke kilang membuat roti ni Gardenia... seramai lebih kurang 40 org ahli puspanita yg join lawatan tu.... mmg best laa... dpt tgk cara buat roti live lgk.... masa kami mula2 masuk jer dlm ruang dalam kilang tu, terus terbau aroma roti... pergghhh!!! terus aku rasa lapar apatah lgk aku mmg tak sempat nak breakfast that morning... heheheh.. walaupun masa lawatan tu singkat... tp rasa berbaloi sgt dpt melawat kilang roti yg amat disukai ramai.... balik tu... kami diberi goodies sorang 1 bag... alhamdulillah... thanks cik aini kerana melayan kami pada pagi tu....

masa mula2 sampai...

signboard mengalu-alukan kedatangan ahli puspanita

mcm biase lee... kaki possing

dpt coklat cake.... untuk minum pagi

bergambar dgn model gardenia

di hadapan kilang

bersama ajk puspanita dan cik aini (yg kanan sekali)

group photo kami...

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...