Isnin, 14 September 2015

Tips: 31 Ways To Be Creative

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 8:16 PG
Reactions: 
0 comments Links to this post
Nice Sharing ;)


Khamis, 10 September 2015

Cenderahati Dari Sahabat - Tengkolok Di Raja

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 8:58 PTG
Reactions: 
1 comments Links to this post
4 September 2015 - KUD Putrajaya

Haaaa... nampak tak cenderahati unik ni??? Inilah dia Tengkolok tanda kebesaran Di Raja Melayu.  Cantikkan....
Sebenarnya... aku jumpa cenderahati mini tengkolok ni di Karnival Usahawan Desa (KUD) Putrajaya. First time nampak... terus jatuh cinta and nak beli.  Tapi seriously... nak beli dengan harga RM65 memang aku sangat berkira.. lagi pulak... tak berapa nak ada sebenarnya... ingatkan nak beli yang RM15... Tengkolok dalam kotak plastik jer... tapi takde 1 pon yang aku berkenan plak... puas pujuk tokey tu nak tukar tak boleh kotaknya sebab setnya dah digam pula... dalam nak mengalah nak dari membeli... 

Last-last Kak Ain yang datang bersama aku ke KUD offer belanja aku sebagai hadiah... punyalah happy sampai rasa nak melompat... tapi Kak Ain bagitau suruh pilih tengkolok Sultan Negeri Sembilan sebab katanya dalam banyak-banyak tengkolok kesultanan melayu... Raja Negeri Sembilan punya tengkolok paling cantik dan kemas... kalau boleh amik yang warna kuning... nampaklah macam raja-raja melayu skit... heheheh... aku ni tak kisah janji cantik jer... 

Apa pon... Thanks kak ain belanja cenderahati mini tengkolok ni... suke giler... 

Korang yang tengok blog ni... bleh la baca maksud atau sejarah tengkolok ni... 

Ok bye...

Ahad, 6 September 2015

Larian Hari Malaysia MAKSAK 2015

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 3:48 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
5 September 2015 - Presint 3, Putrajaya

Alhamdulilllah.... aktiviti berikutnya berjaya di harungi.... Seperti sebelum ini, kami ibu-ibu Koryo Sepang dapat habiskan larian 5km walau Kak Ina tak berapa sihat.  Larian yang dirasmikan oleh Ketua Setiausaha Negara ni amat simple but fun.... boleh lari rileks jer... 

Bukan takat mak-mak dan anak-anak Koryo Sepang jer aku jumpa... geng-geng NRE dan Ex NRE pon sempat jumpa... larian juga dapat mengimarahkan lagi persahabatan baru dan lama.... heheheh...yer yer jer ayat aku kan... tapi itulah  namanya sukan...

Apa yang boleh aku katakan untuk larian kalini.... baju cantik.... medal cantik... susun atur larian semua teratur.... masa yang sesuai untuk pelari... so 4 bintang mak bagiiii... heheheheh...

Biar gambar berbicara....
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...