Isnin, 15 Jun 2015

Reach Out Run 2015

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 4:35 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
14 Jun 2015 - Dataran Putrajaya

Salam...

Update terkini....

Running bagi bulan Jun sebelum berpuasa... Heheheh...

Run kalini sepatutnya aku lari dengan sahabat SMVPD Hajar... but in the end bleh plak kawan aku yang kerjayanya sebagai polis ni bertugas pada hari kami patut running ni... So nak tak nak.... kenalah someone gantikan Hajar.  

Malas nak fikir-fikir... maka Kimie jer gantikan dia... Kimie pon kata ok... ada juga mama dia peneman.  heheheh...

Alhamdulillah.... selamat 5km kami.... run slow-slow sebab hujan renyai-renyai pagi tu... 

Tq Hajar bagi Kimie chance ganti... siap tunjuk bukti dia run untuk Hajar.  Buktinya... ada tertera nama peserta pada board running ni.... so Kimie tunjuklah dia running for Hajar... heheheheh...

Okaylah... enjoy out pic ya....
Sempat selfie masa tengah slow jog
Muka happy nak tamat larian
Our Medal
Possing sakan lepas running
Bukti Kimie lari untuk Aunty Hajar
Run for my self


Jumpa kawan-kawan NRE

Isnin, 8 Jun 2015

I Love PD Run 2015

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 5:59 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
7 June 2015 - Pantai Saujana, Batu 4, Port Dickson

Haii... kembali lagi pasal citer run pula... Run kali adalah dari event yang sama aku join game volleybal Kejohanan Bola Tampar Pantai 2015 sebelum ni di Festival Pantai Port Dickson.  Nampak tak gagahnya aku bleh join aktiviti-aktiviti berat dalam masa 2 hari... heheheh.... 

As usual... aku tiga beranak termasuk Hanum dan Kimie akan join run event ni... hubby aku akan jadi peneman setia kalau dia ada masa.  Kebetulan ni dia memang dah jadi pengurus kami semalam... kalini jadi pengurus runner Emmymazli team la pulakkan....  
Seawal jam 6.30 pagi kami dah dok terpacak kat pantai area meja urusetia tu.  Sepatutnya, larian start kul 7 tapi bleh plak sebelum tu hujan selebat-lebatnya.... sabo jer laaa... dah tergendala program.  Terpaksa semua cari tempat berteduh.
Pemutusnya.... jam 8.30 pagi juga baru start larian.  Itu pun dalam keadaan hujan renyai-renyai.  Kalau tunggu kang mau jadi lambat lagi la gamaknya.  Larian kalini memang banyak anak-anak india yang tinggi lampai dan nampak cam pelari tegar.  Kimie punya tahap... takat gitu-gitu jer laaa... anak aku dah tak kuasa....  hahahah... tapi hanum masih rileks lagi.... dia lari jer mana mampu... tak peduli orang lain.... tapi memang betul... cabaran larian atas pasir dan juga larian dalam keadaan hujan memang agak teruk.... aku sendiri pon dah naik krem lah orang kata... sabo jer laaa....

Walau apa pon... bagi aku... cabaran tetap cabaran... aku tetap akan teruskan walau apa rintangan... chewaahhhhh..... walau agak lewat tapi akhirnya dapat tamatkan larian... legaaa.... paling tak sangka bila Hanum dapat tempat ke 7... dapatlah dia habuan skit... tak sia-sia datang dari jauh.
Dalam kata nak tunggu event habis.... sempatlah aku dan husband jalan-jalan kat booth-booth yang berdekatan... anak-anak aku punyalah  merayu nak mandi laut.. hadoiii... dalam kata tak nak bagi.... terpaksalah bagi juga... cuma kena pantau la kat situ... dalam kata boleh jer... laju anak-anak aku dah masuk laut.... sabo jer laaa.... terus ada kawan baru... hahahha...
Balik tu orang kata dah bleh senyum sampai ke telinga... hehehehe.. cuma rezeki kat cabutan bertuah tu susah skit laa... huhuhu... takpe takpe... insyaallah ada rezeki di kemudian hari... aminnnnn
So... ini adalah larian terakhir sebelum menyambut kedatangan puasa... wahhh... lepas ni ntah camner la aku... huhuhu... nak kena tunggu lepas raya baru ada next run.... so.. will see then yaa.... Babai semua...

Kejohanan Bola Tampar Pantai 2015

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 1:20 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
6 June 2015 - Pantai Saujana, Batu 4, Port Dickson

Salam.... Alkisahnya.... dah lama dan rindu giler nak main volleyball ni... nak join under kementerian takde geng dah... so terpaksa la cari cara nak build balik stamina dengan alasan ada tournament..  ntah camne... ada pulak event di bawah Kerajaan Negeri Sembilan yang anjurkan Festival Pantai Port Dickson dan ada game volleyball.  Tiba-tiba dalam otak ni terfikir team lama aku yang senyap jer sekarang ni.... so aku pun cubalah kumpulkan la geng-geng lama yang ingin join game ni.... boleh dikatakan semuanya sekarang adalah ex player NRE kecuali sahabat aku si Caya sorang yang setepek tinggal kat sana... hehehehe.

Cari punya cari dan setelah dapat persetujuan semua... akhirnya aku berjaya buat team volleyball dari kawan-kawan lama.... dan atas effort semua... kita buat bayaran pendaftaran dan buat jersey team dari duit kocek sendiri untuk game kalini... semua kerana minat.  Nama team... hahahah.... memandangkan semuanya dah jadi ex NRE kecuali Caya... kami namakan team kami  NRE2X (sebutannya... NRE to Ex).  Kapten team... as usual adalah si Caya dan pengurus team adalah... hubby aku si abg popeye Mazli... hahahhaha... 

Okey... cerita pasal kat hari kejadianlah... nak dijadikan cerita.... kami semua konvoi pagi hari perlawanan terus ke PD.  Kami antara team yang sampai awal.  Punyalah excited.  Sabo je la.  Disebabkan kami awal.... kita zumba dulu!!! Punyalah syok layan zumba ngan brother ZIN Kaizer Rizal.  Simple step, chicky and fun sangat!! Boleh follow lain kalini kalau nak... akan aku cari sampai dapat... ngeeee.... hehehehehe...

Kiranya zumba tadi tu warming up lahkan... hehehehe.... setelah settle...kami pun mulakanlah perlawanan.  yang aku tau keseluruhan pertandingan ada 8 kumpulan tapi yang datang hanya 4 kumpulan.  Anyway... kami ni memang lama dah tak training... main haritu memang aci redah walau masing-masing ada pengalaman.  Redha jer aritu.... yang penting possing kena maut ok!!!

Jangan tanyalah yer kami ni lawan ngan saper.... tak kisah pon... cuba sedaya upaya walau kalah... heheheh... tapi kalau betul cukup training.. insyaallah bleh gi sebenarnya... ayat poyo...
Okay... nak dijadikan cerita... kami sebenarnya dapat tempat ketiga... itu kalau dari segi kalah liga.... kalau point kami sebenarnya menang tempat kedua.... heheheheh... Tapi kecoh aritu bila juri yang bagi markah masa nak amik hadiah tu kami diumumkan tempat kedua.... patutnya... tempat ketiga... hahahaha.... marah team yang patut dapat tempat kedua.... anyway....  kami merasa la dapat naik pentas dan bergambar dengan hadiah kemenangan.... pastu baru  bagi balik kat pemenang sebenarnya.... then sakan posing balik dengan hadiah kami tempat ketiga tu... nampak tak betapa tamaknya kitorang... hahahah....  





Selain medal dan sijil.... hadiah kemenangan kami dapat hanya RM200 jer.  So... memandangkan nak bahagi-bahagi pon skit jer dapat... kami terus gi Restoran KFC  kat PD tu untuk kekahkan duit yang ada bersama family yang ada.... kenyang wehhhhh.....alhamdulillahhhh..... 

Bukan kemenangan yang kami cari dalam pertandingan ini.... tapi more kepada pengalaman dan minat dalam volleyball.  Kalau nak tunggu peluang dari kelab jabatan or kementerian memang susahlah nak dapat kan.... jadi ini jer inisiatif yang dapat kami buat demi minat dalam sukan bola tampar.  Yang penting... ikatan persahabatan dan ukhuwah dapat terjalan erat walau hanya dalam sukan bola tampar....
Cayang korang NRE2X!!!  See u all for the next game kalau ada... insyaallah!!!

Oklah... layan gambo hari kejadian...

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...