Jumaat, 31 Disember 2010

Holiday Harini Bcoz Of Malaysia Menang Bola

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 10:27 PG
Reactions: 
2 comments Links to this post
Yeeeyyy... best nye dpt cuti arini.... ehheheheh... but firstly.. aku nak congrats kat team HARIMAU MALAYA kerana berjaya merangkul Piala Suzuki setelah 14 tahun dahagakan kemenangan.... n a very thank you kat team Malaysia bila sbb you all... harini kitorang merasa cuti... beshhhhh!!!

Cerita pasal team Harimau Malaya ni..... everybody sumer tgh sibuk story about our penjaga gol malaysia tu... si Khairul Fahmi.... hahahah... almaklum lee... sebelum ni aku tak la melayan bola sgt.... tetiba lak malam kelmarin laki aku layan bola kat  umah... then aku skali terjebak sama... tp mmg tak dinafikanla kehebatan si fahmi... mmg tangkas dia ni.... yg peliknya... baru pagi semalam aku tau nama penjaga gol malaysia ni.... itu pun sbb budak2 opis ngan member2 kat fb dok bercerita psl kekiutan dan keminatan dekat si fahmi ni.... hihiiihi... so aku pun sibuk le mencari le kat internet psl2 si fahmi ni... then terjumpa lak blog si Elia ni... girlfreind si fahmi ni... terus aku add jd follower dia... hmmm... not bad budak ni... kiut.... sesuai ngan fahmi.... confirm la melopong budak2 yg minat kat fahmi ni... hahahah... rupanya si GF fahmi ni panggil dia Apex... heheh... mmg sesuai ngan nama tu.... mmg mcm apek pon!!

Khairul Fahmi Che Mat - Penjaga Gol Malaysia

Fahmi with his gilfreind Elia
Safee Sali pun tak kurang hebatnya.... aku salut giler dgn jaringan gol dia kelmarin.... puas jugak laa aku menjerit kat umah tu masa dia gelecek bola n terus GOOLLLL!!!! hahahha... sib baik aku tak mengandung... kalu tak confirm beranak laa!!! kahkahkah.  Congrats to him dpt Anugerah Kasut Emas.

Safee Sali
Anyway.. congrats team HARIMAU MALAYA!!! Salut sama korang beb!!!  Semoga akan datang korang memberikan kemenangan buat negara dan sentiasa menjadi kebanggaan Malaysia!!

Team Harimau Malaya

Khamis, 30 Disember 2010

Pertandingan Mewarna Kanak-Kanak Anjuran Kelab Alam

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 12:23 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
29 Disember 2010 - Dewan Baiduri NRE

Semalam telah berlangsungnya Pertandingan Mewarna Kanak-kanak Anjuran Kelab Alam NRE.  So, berdedai la mak-mak n bapak-bapak kat NRE ni membawa anak memasing termasuk la aku ke pejabat. Heheheh... But on the same time, aku adalah urusetia yg terlibat dalam penganjuran pertandingan mewarna ni.  So, pening jugak la nak handle program ngan anak skali gus smalam.... almaklum laa... anak2 aku ni lasak... susah skit nak handle... huhuhu

Untuk pertandingan ini, Yg menjadi MC ialah Cik Ina Tisha... mmg sempoi la kawan sorang ni.. suka tgk budak2 menari sumer.  Oh yer... lupa nak story... before pertandingan start, kanak-kanak ni diminta untuk membuat 'chicken dance' diiringi lagu yg diperdengarkan... apa lagi.... mcm2 pesen le budak2 ni menari... but they so cute!

Pertandingan ini terbahagi kepada 3 kategori pada asalnya... but pg tu aku n the geng terpaksa menambah kategori untuk budak 2-3 tahun yg turut serta... bukan apa... bg budak2 seronok jer.... lagipun... hadiah yg pihak kami uruskan mmg byk... so tak risau la nak prepare semua.  Biar semua merasa la...

Bila coloring contest dah start, masa yg diberi ialah 1 jam setengah gitu ... so mastu mcm2 gaya la budak2 mewarna terutamanya budak2 berumur 2-6 tahun kita bleh tgk.  ada yg leka la.. ada yg bapak tolong colorkan laa... mcm2 hal... termasuk la anak aku... so far mmg aku tak terhandle la anak aku pg tadi... nasib baik ada my hubby tolong tgkkan budak2 ni.... almaklumlee... kerja byk bila jadi urusetia... so tu yg agak kelam kabut skit.

Habis jer semua kanak-kanak mewarna, emcee pun mengumpulkan semua untuk wat permainan kotak beracun sementara menunggu pihak juri iaitu En Sazali Sahlan dan En Othman Asmaon memberi markah... apalagi!!! suka la budak2 ni main kotak beracun ni.... sporting2... tp ada yg tak sporting tu siap nangis lagik!! hahahha... anak aku lak terlebih sporting... poyo skit.... heheheh

At last... masa yg ditunggu telah tiba.... alhamdulillah... hanum n kimie mendapat tempat juga... Hanum dapat tempat ke2 n Kimie tempat ke3 bagi kategori 7-9 tahun.  Jadi laa.... yg penting budak2 ni merasa hadiah juga.... Lagi pun... untuk suka-suka jer pun.... kalu tak dpt tempat pun... still dpt hadiah jugak.  sebagai urusetia, aku, ila dan asniza telah berusaha sebaik mungkin untuk semua kanak-kanak yang hadir tidak kecewa dan membawa balik tangan kosong. Yang penting semua happy!!!

Sebagai penutup... emcee pun minta kanak-kanak2 semua menari 'chicken dance' lagik..... berdedai sume naik pentas nak tunjuk taring memasing.... isk!!! anak2 den la paling over... ahhahaha

Anyway.... congrats kakak n adik... dpt dah beg skolah sorang 1 and alat tulis sekolah... dah tak payah mama beli lg ekk!!! heheheheh


Possing Fatin, Hanum n Kimie before start coloring

Buat Chicken Dance... anak aku siap volunteer ke depan lagik!!!

Beratur before start coloring contest

Kimie coloring

Hanum siap tayang gigi lagik!!!
 
Ayah yang setia menjaga budak-budak ni....

Aku n ila... org kuat pertandingan ini

Kimie got 3rd place

Hanum got 2nd place

Our Emcee.... Cik Ina Tisha... Havoc!!!

Hasil kerja Hanum

Hasil kerja Kimie
 
Penutup - Kat pentas wat Chicken Dance


Isnin, 27 Disember 2010

Jalan-jalan & Camping With Family Hj. Sahri at Janda Baik

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 3:08 PTG
Reactions: 
4 comments Links to this post
25-26 Disember 2010 - Janda Baik, Pahang

Salam sumer.... huhuhuhu.... walaupun dalam kepenatan baru balik dari Janda Baik dan sibuk menyiapkan assignment boss aku harini.... aku ttp nak jugak story about family program yg aku n family buat semalam.

Actually, program camping ni dah sebulan lebih jugalah kami rancang... puas ajak sumer family, so far dpt la sambutan menggalakkan dr keluarga belah mama aku ni... Memang sengaja plan time cuti krismas... masa tu jer yg masing2 takder hal... but at last pun ada juga family yg tak dpt joint kerena kekangan kerja dan komitmen dgn family pasangan masing....

Depan signboard Janda Baik Riverside bersama family

As usual... aku jugalah jd PENGURUS LAWATAN family ni... asal ada trip jer aku kena arrange... seronok mmg seronok tp byk kerjanya.... tp sbb nak berjalan punya pasal.... layan jer laaa... aku mmg suka dpt berkumpul dgn family beramai2... baru meriah....!!!

Berlatar belakangkan sungai janda baik.....

Hari sabtu tu, yg paling excited datang awal ialah bibik aku, bik nyah n bik lipah... pukul 10 camtu dah sampai sana... huhuhuhu.. aku sampai dalam pukul 11.45 sbb byk la pula persinggahannya.... mana nak tunggu pakcik aku lagik... singgah petrol pump lagik... adehhhh.... kebetulan... brg makan sumer kat aku... tu yg masing2 kelaparan menunggu makanan... hahahha.. sabar jer laa... sampai jer kat janda baik.... aktiviti pertama adalah memunggah brg dan seterusnya aktiviti makan... anak2 aku... nampak jer air dah tak ingat nak makan dah.... ingat nak tukar baju n terus mandi jer... tak hengat dunia diorang mandi!!!! sib baik ada  cousin aku yg bujang-bujang tu tlg tengok-tengokkan anak2 aku masa mandi tu.... then dlm petang skit baru family2 lain pula sampai... mmg meriah la kawasan tu sbb keluarga aku jer conquer...

possing depan khemah sendiri... bersama cousin aku sharul & hazeq

Hari pertama tu mmg aku tak mandi sungai dulu... almaklum lee... dah jadi mak2 ni.... byk la benda nak prepare untuk family... lg la plak nak wat bbq malam tu... byk la kerjanya... lgpun ptg tu hujan... so mmg air sejuk giler... tu yg hold dulu... hehhehe.. alasan jerrr... cam kambing takut air!! hahahhah... tapi aku ok lgk... abah aku langsung tak mandi sungai walaupun dah pakai seluar pendek. main cecah kaki jerr... hahhaha... haparaa.... bak kata mama aku... sejam seminit!!! kahkahakah...

aktiviti mandi manda anak aku, anak buah n cousin-cousinku....

Mmg kelakar kalu diingat aksi2 family aku kat sana... paling kelakar bila pakcik aku wat aksi cam kat miami beach masuk sungai... pergghhhh!!! (sambil membayangkan!!)  kahkahkah!! kot la kalu pakai swimming trung tu tahan ler lgk!! ni sependa siap ada logo kat depan tu!! aku, mama n yg lain2 tu tergelak tak hengat!!! nak terkencing pun ada.... mmg sempoi n slamber giler. ikan pun lompat kalu tgk lerrr..... sib baik ler pakcik aku tu puteh... kalu org tgk sure ingat mat salleh lerr!!! adehhhh!!!! nak letak gambo kat sini pun tak sampai ati lerrr.... kesian kat cousin aku (anak2 dia) sbb malu ada aksi sensored.  tp kalu diingat... adehhh... mau tergelak sengsorang!!!  sbnrnya aku dah warning cousin aku suh bgtau abah dia jgn buat aksi yg bukan2 kat sana nnt sbb dah ada sejarah dia wat perangai yg sama kat melaka dulu tp dgrnya lg hebat... pakai sependa bunga2 .... kahkahkah!!!! tp pakcik aku tu mmg sempoi laaaa!! lg ckp lg dia buat... hadoiii!!! but dia mmg pakcik aku yg paling happening dan membawa keceriaan kalu ada function family..... takder dia tak syiokkk!!

Petang tu before maghrib, mak-mak side sumer dah kumpul kat pondok kayu (port kitorang memasak) nak wat prepation untuk makan malam tu... lauk jangan cakap la banyak nye.... ikan siakap bakar jer 12 ekor!! lom lg sosej, ayam bbq, nugget n macam-macam lauk lg yg dibawa oleh masing-masing punya family... muai la org kata.... yg kaum lelaki membantu untuk memanggang makanan yg dah siap dibuat oleh kitorang mak-mak ni... masing-masing makan tak hengat weii... lagi2 plak nugget n sosej... masing-masing plak baru lepas mandi jer lapar tak hengat.... 1-1 diambik bila lalu kat pondok kayu tu.... tp alhamdulillah... tak membazir la barang2 yg dibawa tu.... kenyang semua... tp sayang betul bila mengingatkan nasi goreng cina yg aku tempah tak sempat untuk dibuat makan malam tu sbb dah basi.... aduhhh... bab ni rasa membazir giler... sayang tau!! mahal lak tu nasi tu... aku beli RM90 hengget utk makan 30 org punya.... isk!!!

tengah potong kambing marinate.... tunjuk rajin le tuh!!!

possing ngan bik nyah n bik lipah yg byk membantu menjayakan program
camping ni....

cik enal n sharul tgh berposak membakar ayam

aku n kak imah... tayang ikan yg dah siap bakar
 
melayan bik lipah yg tgh potong nasi empet tu..... nak buat camner...
nasi goreng dah basi

makan tak hengat!!! tak pandang kiri kanan lak tu!!!

my hubby with my cousins n uncle.... bukan main lgk possing!!!

Lepas makan jer mula la rasa nak mengulau!! tp tahan lagik... bukan slalu dpt kumpul dgn family ni... mula2 masing especially mak2 ni dah mula la nak masuk khemah... tp yg anak2 dara dan bujang ni... mula dah rasa bosan.... apa lgk!! mula-mula diorang wat aktiviti bergambar!!! bukan main sakan posing!! pastu agak2 dah tak ketahuan nak buat apa tu, wat la aktiviti kotak beracun!!! mcm2 la aksi2 dan perangai2 pelik terkeluar bila dah terkena soalan2 beracun tu... mmg happening ler malam tu sampai dlm pukul 2 pg dgn hilai tawa kitorang... sib baik le memasing agak sporting!!! tp yg tak best nyer bila wat aktiviti tgh jalan kat hutan tu... kereta & motor lak kejap2 lalu.... bosan sungguh bila kena berbaris tepi jalan nak tunggu kereta lepas than masuk balik bulatan n sambung permainan!!!  hahahahahha!!! buleh lak cenggitu ekk!!

bukan main lgk anak2 dara ni berpossing....
possing anak aku hanum n si kembar (samada qistina or quarina tak sure)

masa aktiviti main kotak beracun

Dalam pukul 4.00 pg gitu masa tgh tido, hujan agak lebat juga diluar... perghh!! sejuk tak hengat la dalam khemah tu... sib baik tak bocor khemah aku... kalu tak 1 hal la pulak!!!

In the morning plak... dlm kul 7 pg baru memasing bangun... mcm biase lee.. yg mak2 ni mula la kena prepare makanan for breakfast.... but on the same time tunggu nasi lemak yg diorder.... tp bukan main lama plak nak sampai!!! masing 2 dah balun mana yg ada dulu ler... kesian!!! lapau!!

Tgk air sungai, perghhh!!! air agak deras sbb pg tu kan hujan... tp kalu siapa suka wat slide pakai pelampung mmg seronok laa... tp tak sure dpt selamat ke tak!! hehehhe.. tp air tak la dalam... stakat kat lutut hingga peha jer.... cuma air deras skit pg tu...

Lepas breakfast gitu baru lah leh citer pasal mandikan... time ni la aku bak balas untuk mandi sungai sbb semalam tak mandi lagik... hahah... tp air sejuk wei!!! this time meriah la lgk tempat tu sbb ada cousin2 aku yg sampai lewat kat camp riverside tu malam td n pg tadi... bertambah la korum family kitorang... n yg pastinya... pakcik aku yg wat aksi mcm kat miami beach tu buat lg perangai yg sama... adehhh.... terburai gelak memasing tgk dia... sbnrnya ni kerja cousin aku yg sorang tu jugak laa... kononnya nak siram je dia sbb dia takmo turun mandi... but at last bila dah kena siram dia terus bukak baju n tinggal sependa jer then terus masuk sungai.... adehhh!!! yg tak tahan tu sependa transparent lak tu!!! kahkahkah!!! u mmg selamber la uncle...!!!!! anak pakcik aku tu terpaksa la pujuk abah dia pakai seluar katok.... segan weiii!! haahahhaah...

baru nak cecah kaki.... layan kan skali ngan cousin n
anak buah

Comel putri dgn baju pelampung dia...  cute mehh!!

syok mandi sungai ni....

Time mandi manda tu.. aku cukup puas hati bila dpt wat slide pelampung tu!!! ingat budak2 jer boleh wat... i pun leh wat tau walaupun bebanan punggung tu kurang balance!! hahaahhaah!!!!

nak wat slide pelampung.... ready to go!!!

Tgh tu, after mandi, apa lgk!! makan tgh lerr!! almaklum ler!! bila dah mandi sejuk2 lapau dia lain macam!!! hahahah!! alasan tak bleh blah!! kali ni order ngan org makanannya.. but on the same time my hubby jd chef masak ayam goreng n nugget!!! bukan main rajin la pulak!!! 

Dlm pukul 2 lebih tu... setelah selesai membersihkan diri dan mengemas brg2 dan khemah, baru le memasing bergerak pulang.... kang duduk lelama plak kang... mau kene halau... so biarlah org lain ambil alih tmpt tu plakk!! heheheheh

What ever pun... thanks to bik nyah yg byk menaja makanan semasa camping... naik malu la plak!!! n tak lupa pada bik lipah n cik razak sbb menaja susu dan air sunquick f&n... almaklum lee... ada kilangkan!!! hahahah  tak lupa juga wat semua family sebab dapat joint memeriahkan majlis keluarga ini.... tanpa sokongan korang... tak meriah laa!!! nampak gayanya.... memasing dah tanya plan untuk cuti chinese new year la pulakkk!!! diorang rancang nak gi pulau atau taman negara pahang!!! adehhh!! ingat i manager lawatan ke???!!! but insyaallah aku akan bantu sedikit sbyk tp kene la yg lain bantu.. tak larat nak handle sengsorang!!! hehheeh...

Apapun.... sayang korang semuaaa!!!!!!!!! Thanks for the trip!!

bergambar kat area pondok kayu
 
Free style!!

Bergambo terakhir before balik.... seronokkk!!!!

Again.... bergambo dgn aksi lain!!!!


Khamis, 23 Disember 2010

Pertandingan Bowling Kelab Alam NRE - No. 2 pun jadi laaaaa!!!!

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 12:04 PTG
Reactions: 
3 comments Links to this post
22 Disember 2010 - Arl Power Bowl, Alamanda Putrajaya

Today update... For starting... actually semalam Kelab Alam NRE telah menganjurkan Kejohanan Tertutup Bowling Kelab Alam.  Partner aku for last night is Cik Ina Tisha. Pertandingan ini telah di advertise last two weeks.  Punyalah jenuh nak cari partner.... nak ajak kengkawan yg biase main... mostly sumer dah ada partner... sehinggalah aku telah disound oleh Yang Dipertua Kelab Alam, En Baba supaya joint this event sbb suppose be AJK kena bg komitmen terhadap aktiviti kelab... so terhegeh-hegeh la aku mencari partner.... cari punya cari.... teringat cik ina tisha.... apa lg... terus comm pc dia kot2 dia available.... but thank god.... akhirnya dpt jugak partner.

Bila dah dapat partner.... kena lak bg nama group sbb nak isi dlm borang pertandingan ni...huhuhu... puas fikir nak bagi nama group apa.... at last... cik ina said kumpulan DIVA. But aku menambah yg belakang lak... LA SANGAT!!!... so our group name is DIVA LA SANGAT!!!! almaklum laaa... gaya memasing jer lebih... mcm diva... main tak seberapa... ahahahah!!!!

Then... since last week rancang nak training bowling, but i'm too busy for training with her... at last, selasa tu terpaksalah gagahkan diri untuk training before game last night.  adehhh.... asyik kelongkangan jer ni.... almaklum laaa..... almost a year tak main bowling... for surelah pengkaukan... my hubby yg slalu jadi trainer aku ni pun membebel jer lee... almaklumler... dia dah mmg terer... so kita ni jd la bahan bebelan dia bila dia mengajar aku untuk betulkan step... begitu jugak cik ina... aku ni nak pandai tp lembab skit... tu yg my  hubby bising jer... hahahah... but redha jer la apa pun terjadi semalam... yg penting.... merasa pegang2 bola before game.

Me & Cik Ina Tisha training a day before game.....

So last night punya game.... tak target lak menang... but we hoping dpt jugak la tempat sbb hadiah masing2 bg setiap kategori lelaki dan wanita ada 8 hadiah... so muai la jugakkan..... aku n cik ina just played for fun.... mmg disaster punye game laa... but much better than last tuesday..... hahahha.... good improvement.... tp taklah hebat sgt.... ada lg hebat...!!! huhuhu... masa game berlangsung, aku ni malas la nak jenguk2 point org lain... sbb aku fikir aku ni tak sebagus mana... so... layan main bowling sambil gelak2 jer laa....

At last... keputusan yang tak disangka.... dpt jugala NAIB JUARA!!! Hahahaha... dpt la hamper, duit RM30 n medal untuk dikongsi.  Jadi laaa.... rezeki jgn ditolak!!!!

But really really special thanks to cik ina sbb sudi jadi partner i.... and paling byk terima kasih sbb melayan karenah anak2 saya dgn mengupah suh main game kat pusat game depan bowling tu... hahahah... sakan anak-anak saya meronggeng main game tak hengat dunia.... budak-budak....! and terima kasih jugak sbb belanja memacam.... sayang u la cik ina.....!!!!!!!!!! hehehehehhe

Gaya team DIVA LA SANGAT!!!!!!

Aksi Cik Ina Tisha... my partner

Me with my own bowling ball....

me with team 'HANTU KAK LIMAH'... hahahah!!
superb name!!!

with freinds... berdebar tunggu keputusan

Yesss!!!... NAIB JUARA!!!

Dapat duit!!!

Bukti kemenangan DIVA LA SANGAT!!!

Possing after tamat game kat depan Arl Power Bowl Alamanda Putarajaya

Our Medal!! Heheheh...
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...