Isnin, 29 Mac 2010

Thanks For Birthday Surprises...!!!

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 1:57 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
27 Mac 2010 - Rumah Waknang, Paya Dalam, Melaka

Thanks to sumer familyku, cousin2ku n makcik2ku yang buat birthday surprise masa kenduri umah waknang sempena lenggang perut intan... mmg aku tak expect pun dr mula... mula-mua rasa cam pelik jer bila cilot kata si celeng gi beli kek sbb mama dah buat kek utk kenduri tu bukan main byk lgk tp katanya tak cukup. rupanya ada udang di sebalik mee. sampai 2 kek korang bagi... huhuhu terharunye... but sib baik cukup kek tu untuk semua.... kebetulan ramai... almaklum lee.. kenduri la katakan... heheheh... thanks you all..... sedap kek... pandai nina n celeng pilih kek... antara kek feveret along la... sold out la kek.... heheheh....sayang korang sumer!!!! Birthday kali ni sungguh bermakna sbb ada korang sumer....

Actually, birthday aku is on 31st March tp diorang dah advancekan awal kat kg... hehehehe... sebenarnya selama aku nak menjangkau umur 31 tahun ni, aku tak penah sambut birthday ngan family sbb aku sorang jer yg birthday tak sama bulan ngan adik2 lain or family yg berdekatan...(masa kecik2 tu ada la tp aku tak ingat la. rasanya since umur 6 tahun tak pernah celebrate) so aku sambut birthday sendiri jer laa... even dengan hubby pun tak pernah wat... hehehehe... cam sedih jer ayat... so kalau tgk birthday cake yg cantik2 tu kat mana2 bakery or internet.. mmg ada perasaan jeles... bila la aku nak merasa sambut birthday... nak sambut sendiri macam malu plak... nnt kata aku lak lelebih... hmm..seingat aku.. birthday paling best adalah masa umur 19 tahun masa duk asrama kat poly... itu pun sbb kawan2 ambush masuk bilik bwk roti yg dicucuk lilin untuk celebrate birthday aku... paling aku ingat.. ila yg pegang roti tu depan pintu bilik aku... masa tu terharu giler...!! huhuhuhu

what ever pun... thanks semua... rasa tak best lak tak dpt share this moment ngan hubby sbb dia gi kelantan.. outstation.... sedey lak...

reaksi terkejut aku.... tetiba org bwk kek n nyanyi lagu birthday  beramai2..

tiup lilin....

bithday cake yg pertama....

birthday cake yg kedua

suap mama.... malu lak my mom ni!!

thanks to you all....

bergambar dgn cousin2 n aunty yg buat birthday surprises for me

possing dengan kedua2 kek birthday...

lepas makan kek.. kita makan ambeng!!! kendurikan!!


More pics at my FB:


Selasa, 16 Mac 2010

Karaoke with adik2 n cousin2 ku di Melaka

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 2:27 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
14 Mac 2010 - Mahkota Parade, Melaka

Entry sebelum ni aku ada bgtau aku pergi wedding cousin aku bleh abah... so balik dari wedding my cousin tu, aku saja2 plan with adik2 aku dan cousin2 aku yg ada kat melaka pergi karaoke... heheh... enjoy giler skali skala layan sepupu n adik2 aku gi karaoke.... yg tak tahan tu si celeng nyanyi lagu sumer lagu nak kasi putus cinta... hahahah.... si syila plak lagu mau kasi tido... nina n pika... lagu yg aku sendiri tak tau n tak penah dengar... aku nganga saja buleh bila dgr dia berdua nyanyi.... my hubby mazli, boy, eca n ainul pilih lagu kira ok laa... bleh lak kami follow.  anak2 aku si kimi n anum sampai merajuk nak nyanyi sbb masing2 berebut nak nyanyi... bila dah dapat nyanyi plak gile kuase dpt mic... hahahahh!!  paling kelakar bila tgk my hubby terpegun dgr cousin aku eca menyanyi... termenung dia depan org tu... almaklum ler... sebelum ni tak pernah dgr org tu nyanyi... bila dgr... sedap lak... org nye kecik... suare besar!!

Anyway... enjoy bangat!!!


dalam bilik karaoke. peace!!!

eca, syila dan ainul

adik aku  boy, celeng dan my hubby mazli

suasana bilik karaoke tu... haruuu!!!

perhatikan muka anak2 aku keboringan... agaknya dlm hati tu kata bila la nak sampai turn aku... hehehhe

celeng (baju hitam) nyanyi over reacted.. hahah... adik aku boy kat blakang tu lak over melayan lagu... kuikuikui... tak kuase!!

muka kimi merajuk tak dpt nyanyi.... siap terselit blakang aku tu...

buruknye rupa org terpegun kalu cenggitu... my hubby tgh perhatikan eca nyanyi... cam tak percaya!! orgnye kecik.. suara besau!!!

bukan main lagik laki aku n celeng...

balik karaoke... possing depan pusat karaoke tu!!!


more pics at my fb:

Wedding Azrel Mukhriz... cousin ku belah abah....

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 1:53 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
14 Mac 2010 - Kg. Lapan, Tengkera, Melaka

Selamat Pengantin Baru buat cousinku Azrel. 

Actually, wedding azrel ni merupakan event yg aku tunggu-tunggu dimana aku dapat berjumpa dengan family belah abah terutamanya pakcik makcik dan sepupu... kalu tak.. mmg susah nak jumpa diorang ni... kadang aku sendiri tak kenal sepupu... isk... isk... isk... but azrel ni n family adalah antara sepupu belah abah yg terapat ngan aku....

So... sayangilah keluarga anda.... huhuhuhu

Just enjoy the pic...


bergambar dengan mempelai...

me with sisters...

baju putih tu cousin aku... tp apa la namonye.. aduhhhh!!! bleh lak lupa

aku n family possing ngan mak besar dan mak lang aku... yg baju putih tudung merah tu mak lang a.k.a. mak pengantin n sebelah kiri dia tu mak besar aku.... sebelah kanan aku.. anak mak besar.. kak jijah... 

aku n angah possing dengan anak n cucu arwah cik aminah (kakak abah no 5)
dari kiri farah, depan aku tu anak buah tp lupa nama... hahahha... sebelah angah kak ana & fendi

family cik razak (abg abah no.6)

me with uncle aku & wife yg paling susah nak jumpa.. almaklum la... Dato' Kadir & Datin Rohani!!  (abg abah no.4)


aku dengan pak lang  kesayangan aku a.k.a. ayah pengantin... (abg abah aku no.3)

more pics at my FB:

Isnin, 8 Mac 2010

Congrats to Nurul n Keef

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 12:52 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
27-28 Februari 2010 - Majlis Akad Nikah & Bersanding at Mambau, Negeri Sembilan
6 Mac 2010 - Majlis Resepsi at Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur

Akhirnya berakhir sudah turn maklong wat kerja kahwin sbb Nurul is the anak yg last lom kahwin.... heheh... meriah giler majlis ni... besar-besaran la katakan.... yang penting tiap kali ada kenduri kahwin... family site Hj. Sahri mmg meriah laa.... seronok dpt cousin baru...

Aku dan Mazli juga mengambil peluang untuk mengambil gambar sbg hasil kerja untuk dimasukkan dalam blog gambar kami.... untuk cari rezeki... hehehhe... bleh tgk hasil kerja kami kat http://emmymazliphotos.blogspot.com/2010/10/majlis-perkahwinan-nurul-keef.html#links

Masa Nikah & Sanding

Nurul looked so beautiful.... dgn baju nikah n baju sandingnya... dgrnya dibuat khas oleh pereka fesyen terkenal... what ever laahhh... janji cun dia aritu... ala2 artis.... husband dia Keef pun tak kurang kacaknya... (kacak ke??? kacak lagi laki den..)


masa sarung cincin... sweet la mempelai ni...

cousin2ku....n anak2 buah....

betapa meriahnye keluarga kami....

sempat possing ngan atuk n makwek... berebut.... atuk la budget senyum jer laa.... almaklum... mata tak nampak... ngeeee

bergambar ngan hubbyku... berlatar belakangkan tempat nikah mempelai... comelllll!!!

after make up... cantiknya pengantin....

masa sanding

amik seri la katakan... hahahhaha

with cousin yg tak merajuk sbb tak dpt amik gambo... hmmmm

kat blakang umah.... melayan ati... amik gambo sendiri sbb turn tak sampai2

sepupu2 yg cun2... termasuk aku ler!! hahahahah

Majlis Resepsi

Kali ni belah lelaki lak wat... so kami ni hanya mendatang... but... pempaham jer lee... kalu wat kat Dewan Perdana... confirmlah... semuanya exklusif....

This timenyer event cam gi oscar... lalu red carpet... kahkahkah.... makan pun ala malu2... cam poyo jer.... biasa kalu makan main kokang jer.... bila dah kena gi tempat ala hotel ni... makan pun ala perempuan ayu.... piraahhhh..... apa pun aku tetap makan nasi 2 pinggan... kahkahkah.....

Overall... majlis sumer berjalan dgn lancar... but ada sedihnya.... aku n cousin2 yg lain sedih giler sbb tak dpt bergambar ngan pengantin... dpt pun hujung2 jer... itu pun mana yg tak merajuk la... yg dah merajuk mmg haram tak nampak gambo derang ngan pengantin... aku merasa la jugak walaupun ati sakit... nak citer kat sini byk2 susah lak kang... kalu sesiapa baca sendiri mau ingat laa ekk...

b4 majlis... sesi menunggu...

red carpet wa ckp lu... bukan main lgk!!

cun tak mak n anak??? cun kan???

entrence... mmg indah...

mempelai... cantiknye cousin aku...

kat pelamin yg indah...

nak tunggu makan pun siksa... hahahaha

menunggu pengantin... baik bergambar dulu....

layannn.....

bergambar dgn sumer family yg hadir... (rasanya tak sumer ada ni sbb bengang tunggu lama sgt)

bergambar ngan mempelai... at last!!! tp aku dah hangen giler dah masa ni....



More Pics?? Visit my FB at:


&

Jumaat, 5 Mac 2010

Lawatan 5S ke Depot Simpanan Pertahanan, Sg. Buloh.

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 1:02 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
4 Mac 2010 - Depot Simpanan Pertahanan, Sg. Buloh

Hmm... Nampaknya nama aku tercalon untuk sesi lawatan 5S anjuran PSM... hehehe.... layan jer laa....

Serba skit tentang tempat aku melawat ni.... tempat ni merupakan jabatan yg mendapat tempat kedua  untuk anugerah 5S.  Mmg tak dinafikan... tempat ni ada keunikan tersendiri.... Depot Simpanan Pertahanan ni merupakan tempat untuk menyimpan peralatan tentera tak kira dari segi pakaian, senjata dan kenderaan untuk berperang untuk semua tentera dan askar wataniah sekiranya terjadi apa2 perkara yg tak diingini di malaysia ni....  peralatan2 yg disusun amat teratur di dalam gudang yg disediakan khas untuk penyimpanan... even kenderaan juga di simpan dan diletakkan di dalam keadaan yg amat teratur dan baik... sesiapa yg tak pernah pergi dan berminat  untuk buat lawatan 5S... sila la lawat tempat ni....

dihadapan Depot Simpanan Pertahanan Sg. Buluh
kami dihidangkan nasi lemak... sedap giler!!

bergambar depan pusat maklumat DPS

melayan keindahan taman comel sebelah gudang...

depan lori tentera yg teratur

yg lain pun nak possing jugak depan lori tentera ni... hahahha

bergambar bersama urusetia DPS dan semua pelawat dari NRE

More pics at my FB:
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...