Isnin, 28 Mac 2016

Running Event : April

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 4:58 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
April


  • 02: IRONKIDS Putrajaya | IRONMAN Race Village, Floria, Jalan P4N, Putrajaya | 500m, 1km | 
  • 02: Johor Bahru 5K Fun Run | Taman Bukit Indah Recreation Park, Johor Bahru, Johor | 5km | 
  • 02: MD UKM Alum Run | Bangunan Praklinikal PPUKM, Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi, Selangor | 5km, 10km | 
  • 02: Men's Health Women's Health Night Run | Queensbay Mall, Penang | 5km, 12km, HM |
  • 02: Square Root Run | Dewan Tunku Canselor (DTC), University Malaya, Kuala Lumpur | 5km, 10km |
  • 02: Tuba Trail Run | Pulau Tuba & Pulau Dayang Bunting, Langkawi, Kedah | Trail | 30km |
  • 02: UNISEL Charity Crown Run | Taman Botani Negara, Shah Alam, Selangor | 5km, 10km |
  • 02: Xventure Kiara Trail Run | Bukit Kiara Park, Kuala Lumpur | Trail | 10km |
  • 03: Borneo Banana Run | Tanjung Lipat, Kota Kinabalu, Sabah | Relay of 3 runners | Total team distance: 10km, 15km |
  • 03: Hulu Langat Trail Running | IKTBN Dusun Tua Hulu Langat, Selangor | Trail | 10km, 16km |
  • 03: Rail Run Papar | Padang Dewan Datuk Salleh Sulong, Papar, Sabah | 6km, 11km |
  • 03: Songkrun Water Run | Sepang | details tba |

  • 09: MPAJ Ampang Hill Trail Run | Trek MTB MPAJ, Bukit Indah, Ampang, Selangor | Trail | 9km |
  • 10: Bangi Gateway Charity Run | Bangi Gateway Shopping Complex | 5.5km |
  • 10: Bungwak Run | Overfloor, The Malay College, Kuala Kangsar, Perak (near main football field) | Relay of 3 runners | 3.2km per runner (over 2 loops; 1.6km each loop) |
  • 10: Citroen Retro Run | Kompleks Sukan Air, Putrajaya | 5km |
  • 10: Desa Senadin Charity Run | Jumbo Lake, Senadin, Miri, Sarawak | 6.6km |
  • 10: Fit Malaysia - FM Run Melaka | Taman Rekreasi Bukit Beringin, Melaka | 5km, 10km |
  • 10: Fit Malaysia - FM Run Perlis | Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Kuala Perlis, Perlis | 5km, 10km |
  • 10: IJN Run for Your Heart | Taman Botani Negara, Shah Alam, Selangor | 5km, 10km |
  • 10: Kuching Run for Autism | MBKS, Kuching, Sarawak | 5km |
  • 10: Nike We Run KL | details tba |
  • 10: Pangkor International Run | SJK(C) Hwa Lian (Next to ARENA Pangkor), Pulau Pangkor, Perak | 3km, 5km, 10km, 15km |
  • 10: Route 68 Challenge | Dewan Serbaguna Komuniti Orang Asli, Gombak, Selangor | 50km, 70km |
  • 10: Seri Mengasih Heroes Run |Likas Stadium, Kota Kinabalu, Sabah | 10km |
  • 10: Sungkadon Obstacle Sprint Run | Dewan Serbaguna Mositun Kg. Sungkadon, Papar, Sabah | Obstacle Run | 6km |

  • 15: Ninja Run | Tasik Ilmu, Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Skudai, Johor | 5km, 10km |
  • 16: 100Plus Outrunner | Jalan Tuanku Abdul Rahman, Presint 2, Putrajaya | 6km, 10km, 15km |
  • 16: Aeon Mall Do Mask Run | Aeon Mall Kulaijaya, Johor | 7km |
  • 16: Chepor Cross Country Run | Ulu Chepor, Ipoh, Perak | Trail | 10km |
  • 17: 6th KEC Unity Run | Acmar Hotel & Residence, Bandar Baru Klang, Selangor | 1.5km, 7km, 10km |
  • 17: A'Famosa Color Run Party | A'Famosa Water Theme Park, Melaka | 7km |
  • 17: C.L.A.P. Charity Run (Charity for Cleft Lip and Palate Patients) | Dewan Tunku Canselor, Universiti Malaya, Kuala Lumpur | 7km |
  • 17: Go For It! FTKLAA 31st Cross Country 2nd Phase | Tapak C, Taman Botani, Kuala Lumpur | 7km | Manual Registration at FTKLAA, Wisma OCM, Jalan Hang Jebat, Kuala Lumpur
  • 17: Perkeso Run | Dataran DBKL 1, Kuala Lumpur |
  • 17: Run for Parkinson's | KipMart Lavender Heights Senawang, Negeri Sembilan | 5km, 10km |
  • 17: Litter Free City Run | Padang Merdeka, Kuching, Sarawak | 9.3km |
  • 17: Smart Kids Run | Likas Sports Complex Jogging Track, Kota Kinabalu, Sabah | 
  • 17: Sungai Long Medical Center Fun Run | Bandar Sungai Long, Kajang, Selangor | 5km, 10km | 
  • 17: Superheroes Race | Putrajaya (exact location tba) | 3km, 10km, 15km |
  • 17: Tambunan Kaamatan Charity Run | Gaya Street Fair, Dataran Deasoka, Tambunan, Sabah | 13km |

  • 23: ALTRA Speed50 Ultramarathon | Karpal Singh Drive, Penang | FM, 50km |
  • 23: Ampang Jaya Night Run | Padang Perbandaran Ampang Jaya, Pandan Indah, Selangor | 5km, 10km |
  • 23: Bottled Hope Run | Padang Merbok, Kuala Lumpur | 3km, 7km |
  • 23: CXP Charity Run | Taylor's University Lakeside | 3km, 5km, 12km |
  • 23: De'Langkawi Marathon | Aseana Resort & Spa, Pulau Langkawi, Kedah | HM, FM |
  • 23: MILO Breakfast Run (Johor) | Padang Perbandaran Pasir Gudang, Johor | 3km, 5km |
  • 24: Benak Road - Trail Run | Sri Aman Town, Sarawak | categories tba |
  • 24: Autism Awareness Fun Run/Walk | Kompleks Sukan, Hospital Permai, Johor Bahru, Johor | categories tba |
  • 24: Charity Trek | Kota Damansara Forest Reserve, Kota Damansara | 4km, 6km |
  • 24: Compressport Road Run | Cyberjaya | 6km, 12km |
  • 24: Geddes Estate Run | Balai Raya Kampung Geddes, Bahau, Negeri Sembilan | 8.8km, HM |
  • 24: Jungle Run for VIP (Vision Impaired People) | Taman Rimba, Teluk Bahang, Penang | Trail | 4km, 6km, 10km |
  • 24: KL International Earth Day Run | Padang Merbok, Kuala Lumpur | 7km, 10km |
  • 24: Krispy Kreme Doughnuts Run by Larian Spektra | Universiti Malaya, Kuala Lumpur | 5km |
  • 24: Melaka Heritage City Half Marathon | Melaka Wonderland Waterpark | HM |
  • 24: Mid Valley City Charity Run | Mid Valley City Ring Road, Mid Valley Mega Mall & The Gardens Mall, Kuala Lumpur | 5km |
  • 24: NTCRC 3-State Half Marathon | SJK (C) Pai Teik, Nibong Tebal, Penang | 22.6km |
  • 24: Run for Life 5.0 | 2nd College, Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang, Selangor | 8km, 10km |

  • 25-Apr to 1-May: Borneo Deathmarch 250K | Sabah, Malaysia | Trail | 6 stages, 7 days, 250km total |

  • 30: Cosplay Run | Taman Wetland, Putrajaya | 5km |
  • 30: Glo-Walk in the Park | Youth Park Amphitheater, Penang | Walk | 5km |
  • 30: Larian Terbuka Stadium Gong Badak | Stadium Gong Badak, Kuala Terengganu, Terengganu | 8km |
  • 30: MM Rantau Green Run - Virtual Run | Anywhere At Runners Convenience (Virtual) | 1km, 7km, 12km |
  • 30: Runtactic | Padang Kawad, Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Skudai, Johor | Obstacle Run | 6km |
  • 30: Sunway Iskandar Viper Challenge | Medini, Iskandar, Johor | Obstacle Run |
  • 30-Apr to 01-May: Putra 24 Endurance Run | Taman Botani, Putrajaya | 24 hours |
  • 30-Apr to 01-May: Ungu 55 by Running Projects | Taman Botani, Putrajaya | Ladies only | 55km |
  • Selasa, 8 Mac 2016

    Farewell Party PA-PA JKPTG For Kak Nor & Liza

    Posted by Emmy Farhany Ahmad at 5:59 PTG
    Reactions: 
    0 comments Links to this post
    7 Mac 2016 - Secret Recipe Galeria Putrajaya

    Salam semua....

    Actually... Kami PA JKPTG telah pon mengadakan Farewell party for Kak Noriza & Norliza yang bertukar ke jabatan lain smalam... Kak Noriza telah bertukar ke Jabatan Alam Sekitar dan Norliza ke Penjara Kajang.  Majlis sederhana yang dirancang secara singkat dan senyap-senyap ni alhamdulillah  berjaya dibuat atas usaha semua PA-PA. Bukan senang tau nak gather gini between PA's walau time ni tak semua dapat join.... almaklumlahh... faktor bersalin dan ada anak nak diuruskan waktu tengahari.  Takkan nak paksa-paksa orang yer tak... Yang datang semuanya aritu pon dah sporting habis... bergambo jer kerjanya... pastu gosip bos-bos... kalau tak mengenangkan bos masing-masing hado kat opis... mau melepak sampai ke petang nun... nasib sedor diri... heheheh.

    Anyway... Selamat Maju Jaya Kak Nor & Liza!!

    Isnin, 7 Mac 2016

    Hello Kitty Run Fruity Rush Malaysia 2016

    Posted by Emmy Farhany Ahmad at 3:27 PTG
    Reactions: 
    0 comments Links to this post
    6 Mac 2016 - Taman Botani Perdana Kuala Lumpur

    Sebelum aku menulis lebih panjang... mohon awal-awal dengan readers yang baca entry aku ni... please jangan muntah ijau  yer... heheheh... entry kalini memang korang akan tengok lebih banyak gambar dari story line aku.... mana taknya.... hanya gambar yang mampu meluahkan keterujaan kami pasal run kalini.
    Hello Kitty Run punya pasal... seawal pagi kami dah sampai... masing-masing excited nak gi run kalini.... melayankan aku yang peminat tegar Hello Kitty pon yer... aku jebakkan anak-anak aku dan Kak Nani serta Kak Tipah.  Heheheh...
    Sampai jer Taman Botani... tengok-tengok ramai dah orang... as usual... kami akan cari port paling depan... tak mau gi belakang-belakang... nanti tak masuk frame gambo katenya... hahahahha.... tapi sementara nak menunggu flag off tu... kami possing maut dulu.... bukti-bukti bergambar orang kata.... 
    Memang kami sakan bergambar... rasa cam semua gambar yang kami ambil semua cantik... heheheh... macam tak puas bergambar haritu.... semua yang kami snap nampak comel di mata kami....

    Anyway... memang rezeki kami dapat berdiri kat paling depan skali di start point... hmmm... pantang cameraman tuju camera... possing cantik and comel saja... senang cakap... tak yah tunggu camera hp kami ni nak upload gambo.... gambar muka kitorang memang bersepah kat dalam FB run kalini... so aku kidnap gambo-gambo dari sana letak sini... jangan marah ekkk organizer Hello Kitty Run Malaysia.
    Sebelum start run... organizer menampilkan maskot Hello Kitty pagi tu.... hadoiii... teruja masing-masing.  Tapi ada 1 babak kelakar bila maskot tu dok sibuk menggedik nak ke depan... boleh plak dia tersandung kat batu... nasib baik tak tertumus.... hahahaha... apa pon... seronok kalini bila dapat bergambar dekat dengan Hello Kitty walau  hanya sekadar maskot...

    Okayyy... time to flag off.... huwaaa... seronoknya... bila pandang gambar-gambar ni... rasa terserlah kecomelan kami.  And again... rezeki duduk depan-depan... gambo kami jer la banyak.... kikikikikkk...
    Menariknya Hello Kitty Run ni.... sepanjang route larian... ada sahaja pit stop yang bertemakan buah-buahan tropika.  Dan setiap kilometer yang kita run... akan adan board yang memaklumkan sudah berapa kilometer yang kami telah lari.... memang tidak bosan lah....
    Pit stop yang pertama adalah Strawberry Zone.  Selain menyediakan air berperisa strawberry, kat situ juga disediakan bahan-bahan menarik untuk bergambar mengikut tema zone.
    Dalam tak sedar... tinggal aku berdua jer dengan Kimie..... yang lain dah pergi mana pon tak tau... nasib ada juga jurugambar tak bertauliah aku ni.... so every kilometer yang kami run dan jalan.... Kimie akan layankan aku bergambar... memang anak bertuah kucinta betullah ngan Kimie ni....
    Lari punya lari... jalan punya jalan... boleh pula bertembung dengan Reen.... what a small world... heheheh.... Mana-mana kami pergi run... lately ni slalu jumpa...
    Okay... next pit stop.... Mango zone... memang ternanti-nantilah kan... apa yang ada disetiap zone yang disediakan.... kat Mango zone ni ada disediakan yogurt drink perisa mango yang sedap nak mampuss... heheheh... serius sedap sampai aku patah balik nak minta lagi beberapa kotak... tahap tak malunya.... heheheheh...
    Sedar tak sedar... dah 4km berjalan..... ternanti-nanti next pit stop....
    Masuk jer Durian Zone... ingatkan dapatlah makan durian or air durian... rupa-rupanya dapat gula-gula durian... heheheh.. tinggi  betul angan-angan aku kan.... gula-gula atau seangkatan dengannya seperti keropok, durian crepe,  bubur durian, dodol durian dan macam-macam masakan or something yang berperisa durian ni memang aku tak berapa gemar... so... gula-gula tu aku bagi kat Kimie... sukalah dia sampai runners yang ada kat situ bila tengok Kimie excited dapat gula-gula tu pon bagi  kat Kimie... pemutusnya... sebeban jugalah Kimie dapat gula-gula durian.  Kat Durian zone ni... ada ujian menarik skit untuk runners.  Disuruhnya tanggalkan kasut dan jalan atas trek bergerigi kat situ... Atas pemahaman aku... tak semua orang boleh buat... katanya kalau siapa yang tak boleh jalan atas tu sebab sakit... banyaklah penyakit kat orang tu atau banyak toksin kat badan.  Iyerkan jer leee.... Tapi mak rilekss jer dikkk.... kalau tengok dalam fb running ni.... masing-masing kat sini berkasut jer... malas la tu... tengok kita ni... okey jer... sporting la skit yer dakkk...
    Masa dah nak sampai kat finishing line... ada plak tempat bleh possing dengan bunga cantik ala morning glory.... tetiba mak jadi minah  bunga pulakkkkkk!!!  Kimie sampai tak kuase nak melayan mama dia ni bergambar jer kerjanya... kikikikikkk..... 
    Apa pon... lagi skit jer nak sampai kat finishing line... aku dan reen sempat lagi possing berlatar belakangkan pintu gerbang finish line tu... bukti yang kami ni berjaya menghabiskan 5km run ni.  
    At last... alhamdulillah sangat-sangat.... tamat larian... Kami disambut oleh crew-crew yang sangat supportive dan sporting kat finishing line.... siap jerit-jerit dan tepuk tangan lagi.... rasa  bangga tau kami ke atas diri kami sendiri.... sementara berjalan menuju nak pergi amik medal... sepanjang jalan nak pergi ke khemah tu banyak pula banner-banner cantik pasal run ni.... possing sakan la mak ni kannnn....
    Medal and refreshment dah dapat.... Sementara nak menunggu yang lain tu... aku dan Kimie sempatlah la buat beberapa aktiviti game  yang ada kat situ... buat hilang boring... ajak Reen takmo pula dia... penat kot....
    Bila semua dah berkumpul... baru la sibuk nak possing sakan.  Mak anak semua kena possing... bukti ni... bayar mahal-mahal... heheheh... puaskan hati masing-masing!!!
    Okay... time to go home..... tak sedar nak balik ni punyalah bercinta nak ke tempat parking... masa datang tu tak perasan kita parking jauh... excited punya pasal.  Bila nak balik ni pula yang terasa jauh... sepanjang jalan nak balik tu kemain la lagi lepas gian possing walau perut dah  berbunyi lagu keroncong.... Lapar bebenau rasanya... Tapi bergambar punya pasal... diamkan ajer... Memang giler banyak lah gambar run kalini... dah  kenapa pon tak tau lah....
    Masa dah sampai kat tempat parking... Reen datang kepada kami... tak sangka dia datang dengan big bike dia... anak-anak aku ni terujalah.... masing-masing nak try naik atas motor sambil berjaya... poyo bebenor.... layankan jer laaaa....
    Kami sempatlah bersarapan pagi yang dah tahap nak makan tengahari kat Central Market.  Dah tak tau  hala tuju la tu sampai makan kat situ... sambil tu... melayankan anak-anak ni kat CM yang kerja dia bergambo jer.... uwekkkk...
    Oklah... nak sampai penghujung entry aku... takut korang yang baca muak pula... rumusan dari run kalini... aku rasa sangat puas hati... yeayyyy... tercapai cita-cita nak masuk Hello Kitty Run ni tanpa perlu ke Singapura.  Alhamdulillah.....

    Orait... last but not least.... saje nak show off segala tok nenek yang ada dalam beg bunjut race kit Hello Kitty Run ni dan juga medal serta flush toy yang kiut miut.   Heheheheh...
    Babai.... Please... jangan muntah yer tengok and baca entry kalini yer....
     
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...