Jumaat, 31 Oktober 2014

Simfoni Seni NRE 2014

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 5:56 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
30 Oktober 2014- Dewan Baiduri NRE

Yuhuuu.... Assalamualaikum semua....

Today nak update aktiviti aku pula dalam blog mak yang ntah apa-apa nih... heheheheh!!

Aktiviti kalini ialah program Simfoni Seni.  Kalau dulu... aku selalu join untuk mewakili NRE....  kalini buat julung kalinya aku join mewakili Jabatan Ketua Pengarah Tanah dan Galian (JKPTG) sebagai task pertama. artis JKPTG.  Hahahah.. bajet retisss sangat lahhhh... 
 
Cer korang tengok gambo mak ni.... dah macam penari kebudayaan pon yer kaannnnn.... hahahahah.... tapi sebenornya aku ni berlakon ala teater jadi Puteri Alam.  Sebab tu mak pakai crown besau atas kepala... cehhhh... aku dah tak rasa cam Puteri Alam dah ni... macam Puteri Santubong pon yer.... huwaaaaaaaa.... kena terima hakikat!!! Lari temaa.... macam nak ngenakan aku pon yer jugak nih. Tapi takpee.... sabo Emmy...
Honestly.... aku memang tak pernah jangka jadi pelakon utama atau senang cakap nak jadi puteri sangat lahhh.  Sebenarnya aku ni mangsa keadaan kepada mereka-meraka yang propa dalam group sinfoni seni JKPTG ni.  Selebihnya.... malas aku nak citer... nanti jadi umpatan walau dalam hati sakit.  Tapi aku terima dan galas amanah mereka-meraka yang mengharapkan aku untuk berikan yang terbaik untuk JKPTG.
So far.... alhamdulillah.... mereka-mereka yang memberi sokongan terhadap aku sangat berpuas hati dengan apa yang dah aku berikan and sampaikan termasuk suami aku.... walau ada yang dalam group tu terima kasih kat aku pun tidak malah blame seperti aku ada buat silap semasa berteater.... hmmmm....aku just positif.... aku dah buat yang terbaik pada aku...sepanjang aku berlatih dalam masa tak sampai seminggu.... masa hari pementasan sahajalah aku rasa sangat berpuas hati dengan pencapaian aku sebab aku takde terlupa even satu skrip ataupun part aku. So, i'm done!  Apa kata-kata orang lain yang not nice pasal budak dalam group ni aku malas nak fikir.  Tak kuase mak nyahhhh....
Satu yang aku suka pasal Simfoni Seni ni or what ever competition yang selalu NRE buat ni ialah its all about friendship.  Dari ko tak kenal orang... kita kenal orang... luaskan persahabatan.... jumpa kawan-kawan lama yang sealiran yang pernah sama-sama menyanyi, menari dan macam-macam lagi.  Dah jadi macam reunion dah...Seronokkkk!!  

Anyway... tak kisahlah tak menang ponkan... menang kalah tu adat pertandingan.... as long aku dan kengkawan lain dah puas berusaha dan berikan yang terbaik untuk JKPTG.  Semangat tu pentingkan... yang penting dah cuba!!

Oklah.... chow dulu....

Isnin, 20 Oktober 2014

CAPAM International Run 2014

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 5:55 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
19 Oktober 2014 - Putrajaya

Alhamdulillah.... sekali lagi aku dapat beri kepuasan kepada anak-anak aku dan anak kawan aku menyertai aktiviti luar selain dari taekwondo.  Kalini anak-anak kami menyertai CAPAM International Run 2014.  Apa jer nak diceritakan ekk... takde apa sangat pon.... yang penting anak-anak happy dapat medal... sijil dan beriadah beramai-ramai...... berbaloi dengan bayaran yang diusahakan....

Kita enjoy!!!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...