Isnin, 28 Februari 2011

Bowling With Sedara Mara....

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 10:44 PG
Reactions: 
0 comments Links to this post
Baru kejap tadi aku cerita pasal birthday adek Thalhah kan.... disebabkan ramai sedara mara  yang balik kg, my uncle cik enal telah mengajak family aku untuk berbowling..... huhuhu.... bukan main lagi... bowling jer aku ni kan... tp aku layan jer laa.... time ni jer la nak berkumpul pun....

Seperti  yang dirancang.... program bowling pun berlangsung di Malacca International Bowling Centre (MIBC) kat MITC jam 12.30 tgh... apa lagik!! macam2 ragam main bowling la keluar.... huhuhu... yg paling tak tahan tu bila uncle aku paling kelakau dalam sejarah buat perangai meniarap macam askar kat lane bowling untuk ukur lane time baling sbb bola dia asyik ke longkang jer katanya..... tertonggeng2 aku tgk perangai dia... hahahahha... at last ke longkang jugak bila baling walau dah  ukur pun.... hahahahahah!!!

Apa2 pun... thanks kepada aunty, uncle, adik2 n cousin2 aku yg dpt joint bowling ni.... enjoy giler... Best!!!

p/s: adalah yg poyo nak ajak beating main bowling sebenarnya on that day.. beating tak hengat... main ratus2... tp pemutusnya dia yg balik awal dulu n tak nampak bayang... haparaaa.... mana mau pergi haa......!!!!


Kesemua family yg dpt joint berbowling

angah, zira n me

with angah n zahri

possing sakan.... main tak seberapa... hahhaha

me with counsins n auntie

Aksi cik razak mengukur

Siap menonggeng!!! hahahhahaha!!!

wajah2 lelaki macho la kunun tu... hahahhaha


Abu Thalhah Big Day Party

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 10:39 PG
Reactions: 
0 comments Links to this post
26 Feb 2011 - Paya Dalam, Melaka

Hai semua... rasanya mcm lama tak menulis.... rindu kat blog ni... harini baru berkesempatan nak tulis blog.... story for today is about cuti hari Sabtu yg lepas, berlangsungnya majlis hari jadi cousin aku Abu Thalhah yg disambut secara besar-besaran oleh makcik aku yg bongsu iaitu Bik Obe.  Reasonnya sbb bik obe tak pernah celebrate birthday adek thalhah so kali ni dibuat secara besar-besaran.  Perancangnya ialah kakak Thalhah iaitu Ainul Mardhiah dan adik aku Syila bersama-sama cousin aku yg lain... kalini aku dtg makan jer... hehehehe... boleh gitu??? Apa pun beruntung adek Thalhah. 

Antara yang menarik party ni, adik2 dan cousin aku telah buat a few program mcm persembahan  unplug oleh cousin aku si celeng a.k.a shahril, kuiz, chicken dance, jangan lupa lirik, dan macam2 lagik..... siap ada chocolate fountain lagik.... mahal tu cost.... ada candle everywhere....  sekali kalau tgk mmg macam kenduri kawen la.... apa pun bagi aku... yg penting dapat gathering ngan family.....

Thanks bik obe sbb buat majlis ni walaupun tak brp lancar program sbb masalah teknikal..... apa pun Along nak ucapkan Happy Birthday to Adek Thalhah.  Moga adek panjang umur dan dimurahkan rezeki dan sukses dalam hidup....

Abu Thalhah dan Makwek

Si kaki possing

org sibuk2 kita kaki bergambar.... hehehhehe... nasib

birthday boy

suap adek thalhah dgn cupcake yg aku buat sendiri

Jumaat, 18 Februari 2011

Angah's Birthday & Mama wif Syila

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 11:43 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
Today is angah's birhday.... so disebabkan bitrhday dia harini, aku la terpaksa celebratekan dia... heheeheh... selalunya angah akan celebrate birthday dia ngan mama, syila sbb tarikh birthday diorang dekat2.  Mama is on 17 Feb, Angah on 18 Feb n Syila is on 21 Feb. Tp disebabkan time untuk balik kg lama lgk... so aku celebrate ngan dia 2 org jer.... mama n syila lak abah tolong celebratekan kat kg harini....

Masa angah msg aku ptg tadi, dlm masa yg pantas ptg tadi aku pk blanje kfc jer sbb aku sendiri teringin nak makan kfc.... hehehe... boleh gitu??  balik umah dari ofis jer terus siap2 nak gi Alamanda.... jumpa angah n family kat sana.....

Apapun... Happy birthday Angah.... tu jer yg mampu aku bg kat ko ngah... huhuhuhu


Angah's Family



anak aku kalau makan KFC hidup jer....

Antara hidangan yg aku sediakan untuk angah

Angah dan Alya

Alya tayang baju yg Paklong dia beli... bukan main!!!

Rabu, 16 Februari 2011

Forum Maulidur Rasul

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 1:24 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
Salam Maulidur Rasul...
Semalam merupakan ulangtahun kelahiran nabi junjungan kita iaitu Nabi Muhammad SAW.  So, BPSM kat NRE ni pun telah menganjurkan Forum mengenai Maulidur Rasul.... Kebetulan, nama aku telah dicalonkan untuk menghadiri forum ni.... aku pun hadir tanpa dolak dalik... kebiasannya kalau ada talk ke atau apa program yg perlu dgr ceramah, aku cam malas jer nak pergi tp program tu buat aku tertarik lak...

Kebetulan org yang bg ceramah ni tidak asing lagi.... Imam Muda Asyraf dan 2 org lagi dari Jakim... Intipati Forum ni mmg best... tp bukan sbb Imam Muda tu yer.... tp mmg ceramah yg diberikan mengenai Maulidur Rasul ni mmg best.... apatah lagi aku terasa puas betul dpt berselawat nabi ramai2 macam kat kg dolu2.... best sungguh.... Thanks BPSM sebab menganjurkan Forum ini.....





Bowling with my BFF Makcik Nurul Mashitah

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 10:28 PG
Reactions: 
0 comments Links to this post
Sesungguhnya... aku punya tahap kebosanan yg tak boleh dikata... lately ni takder idea nak wat apa.... kebetulan semalam cuti... so mmg tak rancang nak wat apa pun... then ari isnin lepas... si nurul msg aku if ak nak main bowling ngan dia.. so aku pun dgn pantas jawab ok jer le... heheheh

Plan punya plan... terus decide main kat The Mines.... sebenarnya hajat di hati nak karaoke sgt2. Tp bila Nurul dah ajak aku layankan jer la kawan aku sorang ni nak berbowling..... adik dia Anum pun follow.... nothing special happen selain Nurul kenalkan aku pada kawan dia.... yang penting.. Semangat kesukanan tu ada dan 'Kita Enjoyyy!!!'.  Tapi possing mesti mau lebih ekkk!! Hahahahhaha 










Anum & Hanum... Sesuaiiii!!!

Ahad, 13 Februari 2011

Lily & Mizi New Born Baby

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 9:36 PG
Reactions: 
0 comments Links to this post
Tahniah buat sahabat sesama PA aku kat NRE ni si Lily Zahrina yang mendapat cahayamata ke 4 hasil dari perkahwinan kedua beliau bersama staff di NRE ni jugak.  Siapa lagi kalau tak Abg Mizi... ehhehehe

Last night aku melawat Lily dan baby girlnya.. comel... muka Abg Mizi habis... sian Lily... anak dia sumer muka ikut site husband... hahahah... tak kisah la kan.... Nama untuk baby tu  Lily n Abg Mizi lom bagi lagi.... tak tau nak bg nama apa.... pulak!!! 

Hanum & Kimie asyik nak pegang jer baby ni... naik risau lak aku...  aku pun seronok pegang anak org ni... tp bila Hanum n Kimie mintak adik aku say "NO!! SURUH AYAH BRANAK SENDIRIK!!" Hahahah... bukan apa... Jeran weiii!!

Apa pun... congrats Lily & Abg Mizi!!!

Masa aku datang tu, baby asyik tido jer..

Hanum pun nak  possing ngan baby girl
Baru nak bukak mata... tu pun sekejap

Comel!!!

Jumaat, 11 Februari 2011

My New Hair Cut!!!! Like!!!

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 5:20 PTG
Reactions: 
6 comments Links to this post
Lama jugak aku mintak pelepasan dari my hubby utk gunting rambut.... b4 ni kalau mintak gunting jer n kalau  dpt pun gunting sket2 jer.... itu pun brp tahun skalik... tp ok la dr rambut aku mengerbang kang jadi mak lampir lak kan... heheheheh... kata laki aku dia suka bini rambut panjang... ayu gitu... adehhh....  ayu ke mak?? hahahahah

Alkisahnya bila anak aku Hanum terkena 'utuk'... takut gak bleh berjangkit.. almaklumla bila budak2 dah bersekolah ni..... walaupun aku dah polish kepala si hanum tu.... risau gak aku pun tekena sama..... so.. aku pun minta ler izin dari my hubby.... terus dia kata ok... tp time untuk nak gi gunting rambut tu bukan main seksa nak tunggu dia... kang kalau gi sendiri dia lak bising kalau aku salah gunting... aku dah risau tahap gaban ni... kebetulan harini jumaat n waktu rehat lama... so mintak izin la nak gunting rambut kat Bangi tu sendiri.. at last... dpt jugak tp gunting hanya stakat dada je katanya... ok la tu kan... dr rambut asal aku dah sampai pinggang..... tak sanggup dah... lately ni asik migrain jer n rambut pun byk gugur.... lg la penyebab untuk aku nak gunting rambut.... huhuh

So... korang rasa... ok tak?? heheheheh ^_^

Selasa, 8 Februari 2011

JPJ Kaji Haramkan Penggunaan LCD Screen Dalam Kereta

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 12:06 PTG
Reactions: 
2 comments Links to this post

Today aku terbaca 1 artikel di The Star Online katanya JPJ akan mengkaji semula akta penggunaan LCD screen dan pemain DVD di dalam kereta. Maybe jika sesiapa yg dah pasang akan disaman or siapa yg ada benda alah tu cuma boleh menonton sewaktu kereta berhenti saja.

Pada aku....tujuan sebenar pemasangan benda alah tu pun sebenarnya nak suruh anak-anak yang duduk diam2 kat sit belakang layan movie...so tak lah mengganggu driver ketika memandu... lagi 1.. kalau jalan jauh... LCD tu amat berguna untuk anak2 aku.... kalau tak ada jer projek yg bukan2 kat sit belakang tu.. mau tidaknya bangun tdo jer tp tak sampai2... sekurang2nyer hilang la boring org yg duduk sit blakang tu....sebenaranya mmg ada kebaikan dan keburukan pemasangan LCD screen ni sebenarnya..... but we look n see jer lah yee.. so far... aku punya screen kat keta tu mmg dah rosak.. heheheh.... mmg ada cadangan nak beli baru tp lom ada budget lagik sbb rasa tak penting.... heheheheheh... kalu tak boleh pasang screen tu lepas ni... masak la aku dalam keta nak layan karenah anak2 aku kalau jalan jauh.... huhuhuhuh

Isnin, 7 Februari 2011

Jalan-jalan Naik Melaka River Cruise

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 6:13 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
5 Februari 2011 - Melaka River Cruise

Last Saturday.... mmg terasa keboringan yg tahap cipan punye sbb tak tau nak pegi mana time cuti lama ni.... so.. my mum n my auntie bik limah telah mensuggestkan pd ptg tu utk beronggeng malam Sabtu tu... serius boring punya nih!! heheheheh.. At last.... dalam kata nak jalan2 terpacul kata nak pegi naik Melaka River Cruise... kitorang ni nama jer org Melaka... tp tak habis jalan pun lgk kat Melaka tu... ni kalau dah merasa naik boat ni tak la malu sgt kalau org tanya naik boat ni best ke tak.. heheheheh..

Rancangnye selepas maghrib... at last... bertolak dari umah pun nak dekat 9.30 mlm.... masib baik river cruise tu sampai tgh malam.... sampai kat sana... tgk tiket ada 2 jenis.. naik boat VIP atau yg biase... rupanya kalau naik boat VIP tak sesak then siap ada hiburan lagik... so.... decide punya decide.... naik la boat VIP but kena tunggu pukul 10.30 baru boat jalan....

Depan pintu gerbang Melaka River Cruise

Tunggu punya tunggu.... akhirnya program bergambar dulu la sblm naik boat.... seronok suasana kat situ.... anak2 aku dan anak buah aku dah mengetuk nak beli pistol bubble sbb dah boring menunggu... kopak aku rm40... adehhhh.... demam jap... hahahha

Possing before masuk... biaselahkan... heheheh

waiting boat sampai

Saje bergambar night mood... nampak cantik
  
pemandangan di sekitar platform 1 dan 2

Naik jer bot.... terasa rileks jap... sbb sblm naik boat tu tgk org bersesak beratur nak naik boat kat platform 1 tu... disebabkan kami naik boat VIP so just tunggu kat platform 2... mostly yg naik boat VIP tu family aku jer. yg lain tu ada dalam 5 org jer org luar selain dari pemuzik dan yg bwk boat tu.... kami kongker boat tu..jgn tak tau.... hehhehe... bila boat jalan jer.... ada penerangan mengenai sungai melaka tu... menarik... byk jugak yg aku tak tau.... perjalanan pergi dan balik dalam 1 jam jugak la.... sepanjang perjalanan tu dptla kami menikmati keindahan negeri melaka diwaktu malam.... time perjalanan balik tu kami dihiburkan oleh makcik yg boleh tahan sedapnya nyanyi lagu2 asli.... kalu tak silap nama makcik tu Mariam...dan makcik tu mmg pandai takcle org yg ada dalam boat tu... sumer org disuruhnye nyanyi n disuakan mic.. si alya la paling sakan menyanyi sbb lagu2 yg dinyanyikan tu lagu rakyat kanak2... heheheheh.. suke dia....  

Bersama family aku.... comel kan... hehehhe

Family Angah n Mama

With Bik Limah n Family.... cantikkan pemandangan sungai kat belakang tu

kat muncung boat.... possing sakan

antara pemandangan malam yg sempat di capture....

Layaannn...... suke mood malam tu....

Hiburan yang diberikan oleh makcik ni...  hehehhe

Saje layan possing ngan makcik ni..
kalu tak silap nama dia Mariam

Balik tu... lepas turun boat.. baru terasa lapar.... so possing sekejap then rileks jap makan burger tp still terasa tak kenyang.... then kitorang pun terus singgah makan kat Semabok.... sampai umah pun dah dekat pukul 1.... giler kentang berjalan... tu pun ada hati my mum nak ajak lepak tempat lain... tp aku sendiri dah tak larat nak bukak mata... heheheh.. kalau nak jalan pun pegi mana je.... jonker walk..? banda  hilir??

Apa pun... bagi aku... 1 pengalaman yg menyeronokkan kali ni... bessttt!!! next time nak naik menara taming sari pulak ekk... heheheh

Tiket naik boat

At mamak kat Semabok


Gambar2 berikut merupakan aktiviti selepas tamat naik boat.... enjoyyyy!!!!




 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...