Selasa, 24 Ogos 2010

Berimba with Mama & kids at Floria Putrajaya

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 8:49 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
Heheheh... smalam aku dah story pasal aku n mama balajar buat cupcakes.... antara sebab lain mama aku dtg ke Putrajaya ni minggu ni bcoz of Floria... heheheh... so right after blajar cupcake smalam... esoknya aku pun melayankan mama gi Floria.... so, bwk la budak2 skali n anak2 nurul gi floria sbb dah terlanjur mmg dah ada kat umah aku tu... aku ingatkan mama nak shopping orkid byk2... rupanya skit jer sbb dah terlebih koleksi... last jd sesi bergambar lak kat sana... mama paling sakan possing.... hahahah... i follow jer... lihat la aksi mamaku yg comel ni....


with mamaku

aku angkut skali anak nurul si shira n duan

siap main cak2 lgk mama... hahahaha

sakan mama dgn keliling orkid

amacam??? comel tak kami??


More Pics... visit here:

Belajar Deco Cupcake With Mama

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 8:40 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
Kalu korang perasan... entry aku sebelum ini aku pernah kata aku blajar deco cupcakekan... tp mesti korang pelik kenapa aku blajar lagi....? Heheheh.... sebenarnya.. aku melayankan mama belajar cupcake.... mak punya pasal kan... kununnye nnt nak bisnes wat cupcake... mama pun sanggup nak dtg putrajaya semata-mata nak blajar deco cupcake.... kalu stakat wat cake... mama mmg takder hal... expert ma!!! bab nak mendeco tu jer tgh keras lagi... heheheh... then pilih punya pilih org yg nak mengajar.. ingat nak blajar wat cupcake ngan akak yg ajar masa aku wat program puspanita tu... at last... akak tu dah pindah sarawak plak!!

Class kali ni aku pilih dari facebook setelah lama aku survey... akhirnya aku pilih Sweet Treats - dCupcakes Haus.  so far dia mmg nak ajar di rumah tp kalau  boleh dia minta biarla cari org lain skali...  kalu sorang takmo der org yg ajar tu nak dtg umah untuk mengajar.... so aku pun set la kat putrajaya at umah angah... hmmm... tak pasal2 aku pun terjebak sama sbb tak nak org tu ajar sorang jer semata2 kalau dtg putrajaya coz b4 tu dia dah publish kat fb cari org tp takder org nak joint... so tak per la kan... nak pandai... aku follow jer...ahhahahha

anak aku pun khusyuk tgh aku buat

mama dgn stylenye

nak tunjuk... cantik tak tulisan aku pakai icing tu???

my cuppies yg dah siap... terus masuk dlm kotak lagik

bergambar dgn cikgu yg mengajar cupcake tu..

my cake!!


More pic??? Jomla tgh FB saya:

Khamis, 12 Ogos 2010

Trip to PD

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 9:28 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
6-8 Ogos 2010 - Permaisuri Resort Port Dickson

Trip kali ni merupakan redeemtion prize for Family Day Haji Sahri haritu yg aku patutnya bg as Cabutan Bertuah.  kalu aku bg masa family day tu mmg dpt personally kat tuan empunya... so after discuss ngan mazli.... better pergi sama dgn sume... biar sume merasa...

Special thanks to semua sedara-mara yang dpt join trip kat PD kali terutamanya maklong, mama, bik nyah n bik obe sbb dpt dtg utk meriahkan gathering kita... ni kiranya hadiah dr anak2 buah utk makcik2... seronok sgt ramai dpt hadir... tp sayang sbb ramai juga yg tak dpt  bermalam kat situ.. kalu tak mau lgk meriahkan....

hari sabtu tu... kami main volleyball sampai bengkak tangan... giler babas punya keras bola tu... huhuhu... 1 spike aku pun tak menjadi... ngekk!! tp paling best hari ahad tu.... even hujan pun still dpt naik jet ski... tp kecuttttt perut dibuatnya... sbb driver jet ski tu pecut tak hengat!!!! yg lain2 tu walaupun bergilir naik jet ski... tp huru hara jugak la laut tu... hahah... pastu naik banana bot lagi la mencabar... tercampak kitorang kat tgh laut tu... but it was really fun... rugi sape yg tak join... sayangnye kali ni time naik jet ski ngan banana boat tu tak bleh bwk camera sbb hujan... huhuhu... sedih... but everything mmg best!!!

Special thanks juga pada Noor Azwaizwani Ahmad, Fedziatul Aziera, Elynna Zaijan, Ahmad Fadli Md Din, Soya Moya sbb dtg awal memeriahkan program kita dan preparekan mcm2 untuk percutian tu. Plg best naik banana boat n jet ski sambil mandi laut dlm hujan. huhuhu! mesti Adrianna Berry & boy jeles habis! hahahha

thanks pd semua dpt join... ni kira gathering utk pembukaan ramadhan... next year leh wat lgk ekkk!!!


bbq...  dipersiapkan oleh kami ni yg mmg hebat2 belaka menyediakan makanan... hahahha

meriah giler lauk.... tak terhabis....

antara makcik2 dan cousin yg sempat joint.... most of them yg dlm gambar ni balik sbb ada urusan pg ahad tu... but syukur mereka dpt dtg jugak untuk berkumpul bersama semua family...

ni la family paling happening.... antara yg tinggal sampai hari ahad

love u all!!!


More pics.... Visit my FB at:

Isnin, 2 Ogos 2010

Lawatan Ke Pusat Konservasi Gajah bersama PUSPANITA Ibu Pejabat NRE

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 8:52 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
30 Julai 2010 - Kuala Gandah, Pahang

Lawatan kali ini dianjurkan oleh PUSPANITA Ibu Pejabat NRE Seramai lebih kurang 35 org perserta yang hadir di kalangan ahli puspanita dan keluarga mereka. Aku pun tidak ketinggalan untuk turut serta. Mmg syok laa sbb ini pertama kali aku sampai ke lanchang ni...

Tempat2 yg aku pegi antaranya.. tempat gajah tu, perkampungan org asli che wong... institut biodiversiti dan deer land... sumer best... paling best bila pegi deer land... bukan main takut aku nak bg rusa makan... takut tergigit jari aku skalik... hahahha... yg paling kelakar tu... patutnya rusa tu yg kejar hanum n kimi... ni tidak... hanum n kimi yg kejar rusa2 tuu.... tak cukup tanah rusa2 tu nak lari masuk hutan... hahahhaha... then kat deer land tu ada la ular jinak... tp aku langsung takmo pegang... takut!!! geli mak!! kat situ jugak ada seekor bear yg kuat makan... kitorang layan amik gambar kat blakang dia...then penjaga bear tu bantai bg dia mencekik kacang salut madu jerr sambil bear tu duduk terkangkang untuk alilhkan perhatian dia.... waakkakak... so cute tau!!

apa2 pun... aku sronok... anak2 aku seronok... n yang lain pun seronok.... thanks to umie kalsum yg menganjurkan program ni....


berlatar belakang gajah yang dilatih dgn baik oleh pelatih2 di Pusat Konservasi Gajah

naik gajah pun kena beratur tau!!

muka2 org gayat naik gajah... hahahhaha

harimau yang dijumpai di melaka dgn kaki kudung di awet dan dipamerkan disini

bukan main anak aku ngan masha bergambar... cuba kalu rimau tu hidup... mau bertempiaran sumer

berlatar belakangkan rusa jinak kat deer land


gayat aku bila kasi rusa ni makan keledek... rasa cam tangan aku pun dia nak sedut... huhuhu

oppsss!! sory aku tak nak pegang.... masa ni nak amik gambar pun bukan  main jauh lgk... hahaha

pegang2 beruang yg jinak kat deer land... kena rasuah kacang bersalut madu barulah dia leh duduk cenggitu... kalu tak jgn  harap la dpt amik gambo mcm tu ngan beruang tu...


More pics at my FB:

Part 1 :
Part 2:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...