Jumaat, 26 November 2010

Berbasikal aku harini keliling Tasik Putrajaya

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 9:58 PTG
Reactions: 
8 comments Links to this post
Harininye story... hmmm.... nak dijadikan citer aku terpakse le jugek join team berbasikal aku kat NRE tu... ni sume angkara si Yat.... psl kawan aku join le jugek!!! Jam 4.30 petang aku dah terpacak depan gymnasium kat mana basikal tu sumer di simpan.... testing basikal dulu then makan pisang yg disediakan untuk tambah tenaga... hahahah... takut pitam!! yg kelakarnya... aku leh tak bawak kasut nak naik basikal!! pakai la sandle comel aku.... ayu giler!! hahahah... pemutusnya pkl 5 jugak berlepas dari NRE.

Bermula blakang MOA bwk basikal tu keliling tasik then follow jer le trek jogging tu.... keluar masuk taman tepi tasik tu.. pemandangan mmg indah... tak sangka ada tempat2 menarik kat Putrajaya rupanya... rasanya ada la dlm 12km ler jugak... hebat tak?!! hahahah... tp 1 jer masalahnye... aku le!! pancit giler!! tak bleh nak ckp pancitnya.... basikal tu dah la 1 hal... ngan sitnye tinggi... terjengket2 aku naik... pastu tak reti nak handle gear basikal mountain bike tu... ntah apa2 gear le aku letak... bukan main letih laa mengayuh... hahahha... sampai aku tak kuasa nak bergambar ler sbb letih sgt... paling letih naik bukit ler... mmg fail!!! aku terus turun basikal.... jalan kaki bwk basikal tu...agak2 aku tak larat nak kayuh aku pegang blakang beg abg zali... so abg zali akan kayuh n basikal aku follow hahahhah... mmg terserlah kepancitan aku.... whatever!!!

so malam ni.. hanum la jadi mangsakan.... terpaksa ler pijak kaki, blakang aku n tungking punggong aku ni... sakit wooo!!! takut esok takleh jalan.... tungking aku ni... bukan main sengal... sbb sit basikal tu keras kematu... puas adjust duduk tp kematu jugak punggong... hahahha

but overall... best le round naik basikal tadi... walaupun letih giler.... dpt udara nyaman dan melawat keliling tasik tu... (peringatan yer... byk jugak tempat aku tgk td sesuai untuk org merendek... so, jgn buat yg bukan2 ekk!!) Tak sangka cantik Putrajaya ni....

See ya!!

 Gambar yg sempat aku rakam by handphone berlatarbelakangkan Monumen Alaf Baru Putrajaya.
Masa ni.... sumer naik basikal kat dataran monumen tu... but aku hanya duduk bwh dengan En Bad sbb tak larat nak kayuh mcm naik bukit... heheheheh


Sandle yg aku pakai naik basikal tadi... hahahahahh

Rabu, 24 November 2010

Salam Takziah buat Abg Mie & Kak Ayu

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 2:27 PTG
Reactions: 
1 comments Links to this post
Nak citer skit... pg tadi aku pergi ke Seremban, melawat wife cousin aku Kak Ayu n family... Kesian cousinku abg mie tak sempat melihat anaknya yang baru 5 hari dilahirkan dan walaupun telah pergi menghadap allah, beliau belum sempat balik dari mekah kerana terikat ngan kerja untuk jemaah haji di sana hingga 10 Disember 2010... semoga abg mie tabah... allah lebih sayangkan anak abg......

Paling sedih bila melihat wajah kak ayu.... dah la dalam pantang... operate lak tu... mmg tgh sakit... lg pulak all prepation for new baby dah buat.... hadooiii... kesian sgt...

Dalam sedih2 tu.... pak long ada la ckp something kat aku dlm bahasa jawa... maybe ada kaitan dgn family senawang... tunggu la nnt apa feedbacknya....

Jumaat, 19 November 2010

Got The Blink2 & Dinner Nasi Arab with Kids For Our 9th Anniversary

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 2:38 PTG
Reactions: 
3 comments Links to this post
18 November 2010 - Tomei, Alamanda Putrajaya & Restoran Saba, Cyberjaya

Alhamdulillah.... dah 9 tahun rupanya usia perkahwinan aku dan mazli... pelbagai onak duri kami dah lalui bersamanya... so far alhamdulillah sumer kami tangani dengan baik... gaduh tu biase la kan...
actually anniversary aku is on 17th November but tahun ni jatuh pada Raya Haji... huhuhu... cik abg nak beli blink2 kat kat ayer molek tu n b4 tu dah survey dah masa meniaga lemang tu n hold punya hold kedai tutup plak..... huhuhuh...
at the last malam tadi aku ngan abg mazli gi tomei.... alhamdulillah dptlah blink2 idaman kalbu... then after tu baru rasa lapar... wakakakka... dah dpt emas baru lapar la kan..... round punya round.... byk kedai tutup sbb org still cuti raya haji... so at last sampai ke cyberjaya... kami anak beranak makan la nasi arab sampai terkahap... mengah tau.... hahahah
Hehehe...anyway... happy sangat sbb dpt something special dr my hubby... luv u darling 

 bergaya dengan cincin pemberian my hubby... mak saya kata... mcm fasha sandutt.... hahahah

 gambar blink2 dekat...

 inside the box....

beli kat sini...

 dinner kat Cyberjaya

 Menu.... love chicken kabsah

 gaya manja hanum n ayah...

kimi cam biase... ngan mama la kan... muachhh!!


More Pics?? Visit my FB at:

Rabu, 17 November 2010

Meniaga Lemang Di Raya Haji

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 10:30 PTG
Reactions: 
2 comments Links to this post
Alahamdullillah... projek lemang lagik nampaknya.... rezeki untuk anak skolah... kali ni yg bantu aku ialah adik boy n cousin names celeng....

fasa pertama bakar lemang dah settle hari isnin petang... malam tu dah mula menjual for those yg nak beli..... kesian my hubby, adik boy n celeng... lepak betul... ... fasa kedua untuk membakar lemang bermula pagi semalam (selasa) tu hingga malam tu dan buluh lemang habis... mmg tak berhenti n letih bangat... dah la rasa tak sihat sbb tersedut asap lebih ni masa bakar lemang... haduuiii..... selsema dan batuk makin menjadi2... tension wooooo..... adik boy pun mengalami perkara yg sama... kan nak raya harini.. muka hodoh la sebab tak sihat... heheheh

anggaran aku bakar beras pulut untuk lemang raya haji ni adalah 100kg...  tp terasa la jualan agak slow sbb lemang ni tak mcm raya puase sold outnya....

apa2 pun... alhamdulillah terhadap rezeki yang diberikan..... bila la korang nak rasa penangan lemang aku kan... heheheeh

Khamis, 11 November 2010

Pertandingan Aerobik - Congrats to Azman n NRE Aerobik Team

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 11:06 PTG
Reactions: 
2 comments Links to this post
Pertama skali aku nak ucapkan tahniah kepada member 1 team nasyid aku... Encik Azman n the geng sbb berjaya tubuhkan group untuk Pertandingan Aerobik sempena Hari Inovasi NRE 2010 ni dlm masa sehari dan training 3 jam.... syabas mere bette!!!!!  Walaupun tak menang... at least berjaya la jugak tunjuk performence yg bagus...

For info kawan2 sumer... sbnrnya aku dan kawan aku fadzilah telah diinvite dan mencari org untuk masuk pertandingan ni 2 hari b4 pertandingan berlangsung... giler la!!! setelah berbincang ngan ila... decide punya decide... takmo la kan amik risiko last minit training dan memalukan diri sendiri... bukan apa... nak ajar skit kat pihak atasan bahagian pentadbiran kat opis aku ni.... nama je kementerian anjurkan program... tp staff sendiri tak leh nak handle... apsal la tak dr awal cari org... ni sumer last minit.... pastu baju sume takder... sian la kat org yg masuk.... jabatan lain dok la dah training berminggu2... but kementerian sendiri yg jd penganjur pon takleh inform awal2... ntah apa2!!

Whatever pun.... lets share video diorang ni... look so cute... inilah hasil training sehari b4 pertandingan.... jadila kan...

Pertandingan Koir Sempena hari Inovasi 2010 (Final)

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 3:11 PTG
Reactions: 
3 comments Links to this post
9 November 2010 - Dewan Baiduri, NRE Putrajaya

Haritu aku dah story pasal penglibatan aku dan team NRE dalam pertandingan koir peringkat saringankan??!! Dan kami telah berjaya ke Final!!

Untuk pertandingan final ni, kami telah berusaha sedaya upaya dalam seminggu lebih ni untuk memantapkan vokal dan persembahan kami supaya org lain tidak mempertikaikan keupayaan kami walaupun kami berjaya masuk ke final.

Tentang baju tu pula, sbnrnya aku dgn Fadzilah telah pakat untuk maklumkan kepada admin yg mcm mana carapun kami nak mereka sediakan baju untuk final ni... takkan nak pakai baju yg sama... nama pun dah masuk final.. takkan tak buka2 juga mata diorang ni!!! Kalu admin tak boleh nak sediakan kami sedia tarik diri dan bg peluang kepada team yg sepatutnya dpt no 6 masa pertandingan saringan untuk masuk ke final menggantikan kami sbb kami rasa no point masuk pertandingan mewakili kementerian tapi apa pun tak boleh nak buat. Dah la kami masuk ni atas dasar sukarela tp langsung tak dihargai.  Event tahun lepas kami masuk final juga pun takde baju disediakan... apalah salahnya tahun ni naikkan skit martabat koir NRE!!  Akhirnya... kami dpt juga baju, itu pun sehari b4 pertandingan.  Blouse pink n skirt hitam with tudung pink!! Kami decide untuk pakai vest haritu juga dan tambah selendang untuk dijadikan aksesori. Tak kisahlah dari mana source yg admin dpt yg penting kami dpt... bersyukur la.. alhamdulillah.

Kalu mengikut giliran, kami mendapat tempat kedua untuk mengadakan persembahan... nervous tu jgn ckp la... akhirnya lepas juga seksa kami... eheheheh ... kami buat la apa yg tlh kami prektis selama seminggu lebih ni... yg penting enjoyyy!!!

Semasa lepas semua kumpulan telah buat persembahan dan menunggu keputusan juri, kami telah dihidangkan dengan persembahan dari kumpulan student UITM (team cikgu fazlina sebenarnya)... perghhh!! mantop giler!! bila la kami akan jd seperti mereka??!!

Alhamdulillah, dengan berkat usaha dan kesusahan yang kami lalui, NRE mendapat tempat KETIGA dalam pertandingan akhir ni.... Seronok giler.... berjaya juga NRE masuk top 3 pula. AMINNNN!!!

So guys!! Enjoy the pic yer....

yang baju hijau tu cikgu kami... Nurul Fazlina

Team Koir NRE

Layan lompat... cantikkkk!!!!

masa persembahan... cam best jer...

nampak cantik gaya masa ni

ending untuk kumpulan kami.. "standing in the eyes of the world"

bergambar lepas dapat tahu keputusan tempat ketiga....

 
kumpulan koir UITM Shah Alam... geng cikgu ina...

 hadiahnye... dpt masa Hari Inovasi 2010
Saje nak tunjuk... kalu tak... tak nampak ler... hahahahah


Enjoy Video Kami Yer!!


Team NRE


Persembahan dari student UITM Shah Alam

More Pics?? Visit my FB at:

Selasa, 2 November 2010

Sumer ni Jeless... tak boleh tgk org senang!!!

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 4:11 PTG
Reactions: 
0 comments Links to this post
Bengang betul aku ngan org dok ckp2 blakang pasal kemenengan NRE dalam pertandingan nasyid.... Sesungguhnye kami mmg mengharap kemenangan tp tak sangka sejauh ini. jgn salahkan kami jika ini blaku. TIDAK ADA ISTILAH NRE MESTI MENANG/JUARA! kami benar2 berusaha spt yg lain ttp rezeki memihak kpd kami. bukan krn kami org KEMENTERIAN maka kami dimenangkan. hanya juri shj yg tahu apa yg mereka beri. kami hanya menerima dgn hati yg terbuka. harap maklum yer semua.

Walaubagaimanapun ALHAMDULILLAH atas kemenangan ini.  Thanks to Allah

Isnin, 1 November 2010

Sekitar Pertandingan Koir Peringkat Saringan NRE

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 7:00 PTG
Reactions: 
5 comments Links to this post
1 November 2010 - Dewan Baiduri, NRE Putrajaya

Hai sumer... today aku nak story pasal aktiviti aku menjointkan diri dalam Pertandingan Koir Peringkat Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar mewakili NRE.  Tahun ni alhamdulillah, ramai juga ahli baru yg joint team NRE. Sib baik diorang sumer ni agak sporting...

Kitorang training koir adalah seminggu dlm beberapa kali.... cuma minggu yg terakhir tu barulah training hari-hari. Nak harap Cikgu Fazlina (UITM Shah Alam) untuk dtg selalu mmg susahla sbb dia slalu ada clash programme... so kami ni kena la training sendiri.

For info, semua kumpulan dikehendaki untuk menyanyikan lagu Inovasi dan 1 lagu pilihan.  Lagu inovasi tu terpulang kepada kreativiti kumpulan untuk menyanyinyakan selain dr lagu asal... So lagu inovasi tu mmg takder masalah. Lagu kedua kami pilih 'Standing In The Eyes Of The World"... ni atas cadangan cikgu fazlina juga... hmm... mmg susah nak koirkan lagu ni... especially part aku.. soprano!! sampai nak hari pertandingan pun masih tercari2 tone sebenar part soprano.. isk!! Selain itu, kena ada jugak pergerakan atau persembahan mengikut kreativiti kumpulan... tu yg rasa terseksa nak praktis.

Berita sedih untuk tahun ni punya pertandingan, pihak admin langsung tak amik peduli psl costume kami... adeke nak suruh pakai blezer hitam yg dah 5 tahun lepas punya... berkira betul!! buat kami rasa tak seronok la lg nak wakil NRE masuk koir ni... so after decide... kami nak beli sendiri t shirt dan vest untuk pertandingan tu menggunakan budget sendiri... so sad!!

Kalini punya pertandingan, kami target untuk buat lebih baik dari yg tahun lepas... faham2 jer la... kalu NRE masuk final jer mesti ada desas desus ckp org kat belakang kata kami masuk final sbb kami penganjur... Excuse me!! Thats why la kami nak buktikan kami boleh  buat seperti team koir yg menang tahun lepas...

Masa hari pertandingan saringan ni diadakan... seronok juga sbb dpt jumpa geng2 JUPEM... mostly mereka dulu merupakan ahli koir gabungan NRE juga... so.. mcm keling karam la dewan tu bila dah berjumpa kawan2 lamakan... dok pakat tergelak jer... paling seronok bila jumpa Yani dgn Zila la... ada jer cerita yg nak dikongsikan... mcm org baru balik belayar kapal!! hahahhaah!

Sebanyak 10 team terdiri dari Jabatan di bwh NRE yg masuk pertandingan ni.... Antaranya NRE sendiri, JUPEM, JAS, JPSM, JPS, INSTUN, NAHRIM, JTLM, FRIM  dan JMG. Boleh dikatakan sumernye hebat2 belaka. Dan bila pandang semua team... huhuhu... terasa rendah diri betul... diorang nyanyi mmg dah hebat... baju masing2... perghh!! Bertuah sungguh mereka!! malu lak kami sbb pakai t shirt... vest yg kami beli tu kami tak pakai dulu.. masa nak nyanyi baru pakai sbb segan nnt diorang samakan dgn caterer kat luar.. hahahah! but, itu la kelainan yg kami buat. Pedulikan la nak kata apa kan... takde sponsor so tak payah ckp banyak!!  Tp berdesing jugak ler telinga ni bila bila pihak atasan (org admin jugak) kata pakaian kami hodoh!! Byk ckp tol... dah lah tak sponsor kami ni... nama jer penganjur... tp anak buah sendiri tak jaga!! Pastu bila kami ambil inisiatif yg termampu untuk kami.. byklak complainnye...!! Bengang tul!!

Walau apa pun, kami telah buat all out... ramai puji suke ending kami... dah macam tugu negara katanya... hahahah! In the end, sehodoh2 baju kami, alhamdulliah akhirnya kami berjaya ke final. Antara group yg masuk final juga adalah JPSM, FRIM, JUPEM dan JTLM.

So guys!! See you in FINAL!!!


jumpa kawan2 lama dari JUPEM

masa tgh buat persembahan

bukan main lagi aku!! kita nyanyi kena enjoy!!

team NRE... ni costume kami.... ada mcm org katering tak? ahahhah

sekali pandang, prosing dah macam Hotel Mania pun ada... sesuai ngan baju lak tu!!

Juri pertandingan dari ASWARA.. Penyanyi Dia Fardilla adalah antara jurinya


More Pics??? Visit my FB at:
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...