Rabu, 26 Februari 2014

Projek Memikat Suami (Full Episode)

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 1:16 PTG
Reactions: 

Okeyyy.... Nampak sangat pengaruh cerita ni berada di mana-mana.  Jangan kata orang lain... aku sendiri pon.... kikikikikkkk.... Satu teladan  yang baik untuk kita yang dah berumah tangga.... Bukan apa.... contoh yang baik kita ambil... yang tak elok kita tolak ketepi.... Apa pon aku suke citer nih... Ada pula kengkawan aku try nak tiru-tiru ala-ala cara Emma Maembong ni layan suami.... Heheheheh!! Yang kelakarnya... si suami respon "Ko dah buang tebiat ke?"  Kikikikik.... Maka bila dah suka, aku try la cari la kat google cara nak tonton online... bukan aku jer dapat tonton... orang lain pon dapat join sama... ngeh ngeh ngehh.... jom layan yok!!
video

Sinopsis Projek Memikat Suami

Projek Memikat Suami mengisahkan NAWWAL HUSNA, baru sehari pulang ke tanah air selepas tamat pengajian, dia dikejutkan dengan berita peminangannya. Demi ummi dan babah, Husna bersetuju dengan permintaan itu meskipun dia tahu sangat sukar untuk bersama dengan lelaki yang memang tak sukakan dia.

“Jangan menyesal, little girl. Awak ingat taktik awak tu bagus sangat? Awak nak sangat kahwin dengan saya? Okey, saya akan bagi tahu mama yang saya setuju. Cik Nawwal Husna, awak akan jadi isteri saya. Awak ingat awak dah menang? I promise you, for every day of our married life, you will regret what you have done today.” – Zahrain Alimin.

Hidup berumah tangga dilayari berbekalkan nasihat dan petua dari kakak-kakaknya, yang lebih dikenali sebagai Master-ji dan Side-kick..
“Buat apa kalau Puan Sri berkenan, tapi tuan punya badan tidak!” – Nawwal Husna

“Una tak pernah terfikir ke, kalau Puan Sri boleh berkenan kat Una, kenapa Una tak buat anaknya pun berkenan kat Una?” - Najla

Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah ketul ais beku ini dicairkan?

“Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain Alimin

Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumah tangga bahagia!

Hidup berumah tangga dilayari berbekalkan nasihat dan petua dari kakak-kakaknya, yang lebih dikenali sebagai Master-ji dan Side-kick..

“Buat apa kalau Puan Sri berkenan, tapi tuan punya badan tidak!” – Nawwal Husna

“Una tak pernah terfikir ke, kalau Puan Sri boleh berkenan kat Una, kenapa Una tak buat anaknya pun berkenan kat Una?” - Najla

Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah ketul ais beku ini dicairkan?

“Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain Alimin

Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumah tangga bahagia!

“Una tak pernah terfikir ke, kalau Puan Sri boleh berkenan kat Una, kenapa Una tak buat anaknya pun berkenan kat Una?” - Najla

Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah ketul ais beku ini dicairkan?

“Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain Alimin

Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumah tangga bahagia!

Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah ketul ais beku ini dicairkan?

“Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain Alimin

Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumah tangga bahagia!

Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumah tangga bahagia!


Pelakon : Aiman Hakim, Emma Maembong

13 Episod

Adaptasi dari novel Projek Memikat Suami


** terima kasih dan kredit kepada mereka yang merekodkan drama dan membolehkan aku mengulang-ulang tengok drama ni dan share kepada pembaca blog ini... jasa kamu semua sangat dihargai... 

17 comments:

Tanpa Nama berkata...

kenapa episod 11 hingga 13 tak boleh tengok? =(

Emmy Farhany Ahmad on 17 Mac 2014 9:06 PG berkata...

sebab tak ditayangkan lagi di tv episod 11-13 tu...

siti fathihah on 4 Jun 2014 2:44 PTG berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

smpai skrg 11-13 x leh tengok...

Tanpa Nama berkata...

Tale tengok pun semua episod

Tanpa Nama berkata...

satu pun x leh tgk...semua pms video is deleted..ape pasal eh?

Tanpa Nama berkata...

nape blog awak kene refresh kali2 baru dapat bukak ek?

Bayu Setiarbi on 26 Oktober 2014 10:26 PG berkata...

mekaseh ye atas film yang dah awak kene share, saye dari indo sangan sukee sangat tau dengan film ini

Tanpa Nama berkata...

Suma x dpt tgok..hmm

sya love on 12 Februari 2015 12:56 PG berkata...

Jgn delete lg taw. Epsode 13 xtgk lg.

Ainul Yakin on 11 Mac 2015 10:20 PTG berkata...

Saya suke mcam tu

Ainul Yakin on 11 Mac 2015 10:22 PTG berkata...

Ade ko'tiap malam

Tanpa Nama berkata...

best sangat2..dah bnyk kali sya ulang2 tngok crita ni..kak emmy ade tak Isteri Separuh Masa full episod ? hehe

Sabrina Syasya on 10 Januari 2016 8:05 PG berkata...

terima kasih bnyk2...x delh syebosn dok kat umah ni..dh ulng ttngok blik dh..btw..thanks bnyk2...

Darah tinggi on 22 Mac 2016 4:43 PTG berkata...

Artikelnya bagus! Terima kasih untuk infonya

Tanpa Nama berkata...

takde ke episode 14 - 16 ?

Yuliarni Ummu Atha on 12 Ogos 2017 11:49 PTG berkata...

Terimakasih telah share film ni, sy suka sangat dg film ni, ay dari Indonesia

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...