Ahad, 30 Jun 2013

Jalan-Jalan Sanrio Hello Kitty Town & Little Big Club, JB

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 5:53 PTG
Reactions: 
29 Jun 2013 - Hello Kitty Family Theme Park,Putri Habour,JB

Salam semua...

Kalini nak story pasal aktiviti aku sekeluarga.  Alkisahnya kami sekeluarga pergi jalan-jalan ke Sanrio Hello Kitty Town & Little Big Club Putri Habour di Johor Bahru.  Ni semua keinginan anak-anak aku la terutamanya si Hanum yang minat giler dengan Hello Kitty.  Nak dijadikan cerita.... sebenarnya tour kitorang ni secara ad hoc jer, tak dirancang lama pon... Ini semua gara-gara kitorang nak make sure tiket promosi ke theme park ni digunakan sebelum tarikh tamat tempoh.  Cerita pasal tiket promosi tu ada di SINI (sila klik) yer.
Tiket promosi yang kami beli semasa Karnival Pelancaran Visit Malaysia 2014
Apa sangat la yang nak diceritakan.... kami layan anak-anak jer.  Dah tentu la diorang yang seronok....  Antara aktivitinya ialah dapat buat aktiviti-aktiviti menarik yang berkaitan dengan maskot kartun dekat hall tu, tengok show Hello Kitty & Dear Daniel serta kengkawan.  Best part bila dapat jumpa dan bergambar dengan maskot dalam kartun yang diorang minat macam Hello Kitty & Dear Daniel, Pingu,  Angelina Ballerina, Thomas & Friends, Bob the Builder, Barney & Friends dan macam-macam lagilah.... tapi keutamaan pon pada Hello Kitty & Dear Daniel lah kan.... hehehehe.  So far memang diorang puas hatilah haritu.... Happy when they are happy!!
 
Alang-alang dah kat JB, kami stay one night di sana.... kebetulan malam tu ada perlawanan JDT vs Kelantan.... aiyoooo... sesak bandar JB walau nak gi makan jer pon.  Sabo jer laa.... Dalam orang dok sibuk tengok bola kat tv stadium... kitorang di jalan-jalan kat Uptown JB.... bukannye nak shopping sangat tapi nak jalan-jalan tengok tempat orang.... heheheh....
 Uptown JB (kredit pic ORG.KPG)
Oklah.... takde apa dah nak story... bukan gi London pon kan... kihkihkih.... sekian dulu story pasal gi jalan-jalan ni... tengok apa plak lepas ni yer..... Tataaaa....

More Pic HERE

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...