Khamis, 27 Jun 2013

Majlis Apreasiasi Sekalung Budi 2013

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 2:58 PTG
Reactions: 
26 Jun 2013- Hotel Marriot Putrajaya

Salam semua...

Kalini just nak update aktiviti koir aku... hmmm... dalam keterpaksaan aku join koir ni untuk menjaga hati kawan-kawan dan juga orang atasan. 

Event kalini sebenarnya nak meraikan mantan Menteri dan Timbalan Menteri NRE dan juga mengalu-alukan kedatangan Menteri dan Timbalan Menteri yang baru.

Apa jer nak aku katakan.... event macam ni kita just jadi artis jermputa yang tak berbayar jer laa.... menyanyi dan makan... kalau ikutkan... semasa event ni berlangsung.... hati ni cam sakit sikit la.... rasa kita (budak-budak koir) ni walau kakitangan yang terdiri daripada warga nre yang buat kerja amal seolah-olah tak dihargai.  Rasa macam bangang sangat kot masa tu.  Tapi malas nak citer lebih-lebih.

Hmmm... malam tu.. artis jemputan tu Dato' M. Daud Kilau.  Maintan gitu persembahan dia... entah berapa kali bukak baju... baju yang dipakai pon berlapis-lapis... mengerlip-mengerlip... tapi bila difikirkan balik... ada jer duit nak bayar artis cenggini ekk... tapi kalau artis nre... sesen pon tak leh bayar.... baju yang diberi pakai pon diminta balik... aset la katakan.... bila diberi makan malam tu pon macam melukut ditepian gantang... sebelum nyanyi ada meja... lepas nyanyi seat kena amik... pastu buat muka tak bersalah tu yang aku hangen tu....  haiiiii laaa..... kenderaan untuk amik kitorang pon bersyarat.... kejap ada kejap takder.... kalau nak ikut urusetia kena pergi awal.... pastu bila kita naik kenderaan sendiri.... bukan leh claim pon parking or duit minyak keta... huhuhu... sangat tak adil.... pastu kononnya kitorang disediakan bilik persalinan.... tapi bilik persalinan 1 untuk semua penyanyi koir (8 orang wanita) bersama urusetia serta entah saper-saper ntah.  Sampai nak masuk bilik air pon menunggu giliran. Dah la bilik sempit... bilik air 1.... nak masukkan semua orang... cam hareeemmm... bukan tak nak syukur... tapi hagak-hagaklah kan... nak bersiap macam mana kalau dah rupa sardin biliknyakan.... pemutusnya aku dan kengkawan yang hati tengah sakit ni bersiap di toilet hotel di aras 2 dekat ngan surau tu.... dengan tak mandinya buat show...

Hmmm.... rasa cam taubat jer nak buat show luar.... sendiri leh pikir la….

Oklah…. Cerita panjang pon tak guna… bikin ati sakit…. Got to go…


0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...