Isnin, 10 Jun 2013

Bengkel Pengukuhan dan Pemantapan Kumpulan Koir NRE

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 6:13 PTG
Reactions: 
6-8 Jun 2013
Teluk Dalam Resort, Pulau Pangkor

Salam semua....

Apa sangat yang aku nak storykan di sini....just story pasal aktiviti yang aku joint lagi... hehehe... kalini aktiviti dengan kumpulan koir dan urusetia yang selalu join kumpulan koir.  Program ni nama jer bengkel pengukuhan dan pemantapan kumpulan koir.... tapi sebenarnya lebih kepada team building dan aktiviti santai.  Program ni sebenarnya merupakan hadiah daripada pihak kementerian kepada team koir NRE setelah mendapat tempat kedua dalam pertandingan koir peringkat kementerian dulu.... kebetulan pula tahun lepas kami dapat tempat pertama... jadi inilah hasil dan hadiah yang kami dapat seperti yang dijanjikan. Bolehlah dari takder kan.... heheheh.... 


Program ni diadakan di Pulau Pangkor.  Menarik la jugak... Pelbagai aktiviti berkumpulan yang dijalankan dan semuanya aku join dengan jayanya walau tak berapa larat... hahaha... Team building la katakan.... tapi apa pon... aku dan kengkawan yang lain rasa happy sangat program ni... kat sini baru nampak semangat setiakawan dan kekeluargaan.  Selalu jumpa time latihan koir jer... kali ni 3 hari berturut-turut nampak muka orang yang sama setiap hari... hahahah... amik kaw!!

Oklah... nak story bebanyak pon tak best... just tengok gambar apa aktiviti yang aku buat ekkkk...

Day 1
Masa baru sampai Jeti Pulau Pangkor
layan possing dalam bot
bergambar dengan urusetia koir dan urusetia program
selamat sampai di jeti
Lai... lai... lai... sudah sampai di Pulau Pangkor
Kami disambut dengan alunan muzik ala mexico oleh petugas Telok Dalam Resort
Suasana di Telok Dalam Resort dari lobby

Day 2
Aktiviti pertama petang tu ialah sesi paintball battle
Hari kedua - aktiviti berkumpulan
Kesemua peserta team building
Ready untuk program bertali
sempat peace walau agak gayat - aktiviti burma bridge
muka ada senyum - aktiviti bertali 1
muka dah start gayat - aktiviti bertali 2
get ready nak flying fox
sempat kami jalan di pangkor walau hanya 2 jam setengah... kalau tak merasa sebab aktiviti pack sangat
shopping fridge magnet.... kenangan wehhh
Singgah di Kota Belanda.... possing itu pasti... ngehngehngeh
muka penat lepas jungle tracking
Possing dengan semua peserta yang selamat berjungle trekking bersama dengan jurulatih
Aktiviti sea rafting bersama kumpulan aku
Yeay!!! kami berjaya siapkan rakit kami... heheheh
Berakit-rakit ke hulu... tapi kami tak tau nak pi mana... asik ke kiri dan ke kanan jer.... ke hulunya tak sampai-sampai... hahahha
Antara bukti-bukti yang kami asik ke kiri dan ke kanan... bukan ke depan... bahahahahhah!!!
BBQ dinner.. makan sakan kami


Day 3

Aktiviti snorkling yang sangat tak best... layankan jer la.... to those yang nak try snorkling kat pangkor ni... abaikan jer la niat anda... membahayakan kaki korang jer.  tak pasal-pasal berdarah pulak kang terlanggar batu yang penuh teritip masa snorkling dan juga landak laut yang tak diduga. lagi pun bukannya ada ikan dan coral sangat pon yang korang bleh tengok.... buang karan jer...
balik dari snorkling.... 
possing sebelum balik petang tu
sempat bergambo lagi sebelum bot sampai di jeti pangkor
bye  bye pangkor

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...