Isnin, 31 Disember 2012

Jom Heboh Di Penghujung Tirai 2012

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 4:21 PTG
Reactions: 
Salam semua....

Harini aku just nak share aktiviti hari minggu aku bersama keluarga semalam....

Almaklumlaa... aku ni sebenarnya baru keluar dari kepompong.  Dah 3 minggu batuk-batuk dan demam and last week adalah minggu yang paling kritikal aku batuk yang tahap maksima hingga mendapatkan rawatan kat Hospital Putrajaya.
So... bila aku sudah mula sihat.... hubby pon mengambil peluang untuk ajak aku dan anak-anak berjalan melepaskan gian boring masa cuti skolah.  Mana lagi.... pergi JOM HEBOH dekat Bukit Jalil la.  Hahahha.... seriously... aku sebenarnya tak tau pon ada Jom Heboh ni kat area Lembah Klang ni..... kalau hubby tak bagitau.... memang aku tak amik port la gamaknya.
So, early moring dalam jam 9.30 gitu kami kuar rumah untuk ke sana... breakfast makan pon kat sana jer.  Bukan apa... malas nak redah jam and the worst thing is malas nak cari parking kalau lambat sangat.... pempahan jer le.... masa kami sampai pon... parking yang kami dapat dah hujung-hujung stadium la jugak... adehhh... melecet tapak kaki nak berjalan... hahahha....

Sampai kat sana.... sesi meronda jer laa... seronok meronda masa orang tak berapa nak ramai.... pergi gerai Hotlink dulu... sebat goodies banyak-banyak dari Zimi Sofarz... then baru ronda tempat lain....  Kalini memang tak sangka.... aku berpeluang join 2 game bersama artis di Studio Ceria.  Mula-mula punya game.... aku jadi partner Cha Cha Maembong untuk game Teka Apa Yang Dilukis bersama dengan Wan Sharmila dan Addy Ahsraf bersama partner diorang jugak..... Apa pon game yang ni memang team hakak kalah ok... sebab tak paham apa yang Cha Cha lukis tapi apa pon... kitorang have fun sebab Cha Cha sangat sporting.  Hehehhe....  Game yang kedua aku join itu pun lepas jalan-jalan jap then patah balik kat situ ialah Game Tiup 2 Belon & Ikat Bersama yang dianjur oleh pelakon Zalif Sidek dan Wawa Zainal.  Hahaha... macam senangkan... tapi susah wehhh... tau apa yang susah....??? Susah nak ikat skali 2  belon bersama yang dah ditiup dengan besar.  Perghhh!!  Tapi... nak dijadikan cerita... Hakak juara ok!!  Hahah.... Alhamdulillah!!  Dapatlah hadiah comel dari Zalif Sidek!!
Booth Hotlink
 
 
 Studio Ceria Bersama Cha Cha Maembong bersama dengan Wan Sharmila & Addy Ahsraf 
untuk game Teka Apa Yang Dilukis 
 Studio Ceria Bersama Game Tiup 2 Belon & Ikat Bersama yang dianjur oleh pelakon Zalif Sidek dan Wawa Zainal
Possing sambil menderma untuk Gaza
Banyak booth yang aku singgah dan ambil souvenir.... Antaranya,  booth Hotfm, Booth Kanak-kanak TV3, Booth kecantikan Simplysiti dan Silky Girl, booth MOT dan macam-macam lagi laa.... Tapi kalau dah kat sana.... apa lagi yang korang boleh buat melainkan shopping makanan, minuman dan barangan penjagaan diri yang berharga RM10 sebeg dengan sakannya.  Kalau kat shopping... barang yang dibeli kat sana tu tak dapat harga cenggini ekk.... Sakan benau la kitorang terutamanya laki aku dan anak-anak.  Hahahah... Kalau boleh semua air dan keropok jajan nak dibeli.  Sampai nak tercabut la tangan aku dan laki aku bawa makanan dan minuman yang agak berat tu.   Sabo jer laaa.... Kalau korang tengok beg-beg yang aku longgok... ngeri weh...
Antara booth-booth yang aku singgah...
Antara barang yang dishopping dan kutip free.... ni baru skit... ada lagi yang hubby belom bawa balik.
 
Nak dijadikan cerita.... masa turn aku dan Hanum berjalan berdua sambil menshopping sakan lagi dan hubby aku bersama Kimie cari port lepak nak berehat.... boleh pula anak aku si Hanum ni dok loghat la nak bergambar dengan Zizan kat booth Mamee tu.... Hmmm... artis glemer... dah tentulah semua orang berposak nak bergambar dengan dia... so tak kuase hakak nak layan... kaki pon dah sakit.... apa lagi... merajuk la anak dara tu.... Selesai shopping... aku pun pergi la ke tempat port lepak hubby aku tu untuk melepaskan penat..... dalam kata borak-borak ngan hubby aku tu tetiba muncul Zizan Raja Lawak kat depan mata kitorang dengan PA dia.... rupanya port lepak kitorang tu sebenarnya tempat parking keta dia... hahahah... menggelabah la si Hanum nak bergambar dengan Zizan bila dah nampak... poyokan.... termasuk la aku poyo skali nak possing jugak ngan Zizan.  Hmmm... memang rezeki Hanum la... Kalau tak mau sebut-sebut. Hahahaha.... 
Lepas dah penat lelah... Hubby ajak balik... Aku pulak minta stay jap kununnya nak tunggu cabutan bertuah Hotlink jam 3 ptg.  Sanggup minta hantar barang dekat kereta dulu kat parking yang jauh alam tu.  Hahaha... Bila dah hantar barang kami patah balik ke booth Hotlink... Punyalah ramai manusia kat depan pentas Hotlink tu.  Rupanya ada show dari Tomok, Akim dan Kumpulan Sofarz and masa tu diorang tengah membahankan satu girl tu gelek gerudi.   Hahahah... Kesian... Lepas show diorang barulah cabutan bertuah dibuat.... Huh!!! Nyampah!!! Takder rezeki kitorang..... Maka dengan itu segeralah kami balik dengan perasaan hampa menuju ke Mines.  Ehh... sempatlah possing sekejap dekat depan keris tu kat Stadium Nasional.... Dah dapat barang yang hubby aku nak kat Mines terus kami balik... Tak larat nak jalan dah.... Heheheh....


Show dari Tomok, Akim dan Kumpulan Sofarz di Pentas Hotlink
Possing sekejap...
 Oklah....habis dah cerita...chau chin chau!!

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...