Isnin, 7 Februari 2011

Jalan-jalan Naik Melaka River Cruise

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 6:13 PTG
Reactions: 
5 Februari 2011 - Melaka River Cruise

Last Saturday.... mmg terasa keboringan yg tahap cipan punye sbb tak tau nak pegi mana time cuti lama ni.... so.. my mum n my auntie bik limah telah mensuggestkan pd ptg tu utk beronggeng malam Sabtu tu... serius boring punya nih!! heheheheh.. At last.... dalam kata nak jalan2 terpacul kata nak pegi naik Melaka River Cruise... kitorang ni nama jer org Melaka... tp tak habis jalan pun lgk kat Melaka tu... ni kalau dah merasa naik boat ni tak la malu sgt kalau org tanya naik boat ni best ke tak.. heheheheh..

Rancangnye selepas maghrib... at last... bertolak dari umah pun nak dekat 9.30 mlm.... masib baik river cruise tu sampai tgh malam.... sampai kat sana... tgk tiket ada 2 jenis.. naik boat VIP atau yg biase... rupanya kalau naik boat VIP tak sesak then siap ada hiburan lagik... so.... decide punya decide.... naik la boat VIP but kena tunggu pukul 10.30 baru boat jalan....

Depan pintu gerbang Melaka River Cruise

Tunggu punya tunggu.... akhirnya program bergambar dulu la sblm naik boat.... seronok suasana kat situ.... anak2 aku dan anak buah aku dah mengetuk nak beli pistol bubble sbb dah boring menunggu... kopak aku rm40... adehhhh.... demam jap... hahahha

Possing before masuk... biaselahkan... heheheh

waiting boat sampai

Saje bergambar night mood... nampak cantik
  
pemandangan di sekitar platform 1 dan 2

Naik jer bot.... terasa rileks jap... sbb sblm naik boat tu tgk org bersesak beratur nak naik boat kat platform 1 tu... disebabkan kami naik boat VIP so just tunggu kat platform 2... mostly yg naik boat VIP tu family aku jer. yg lain tu ada dalam 5 org jer org luar selain dari pemuzik dan yg bwk boat tu.... kami kongker boat tu..jgn tak tau.... hehhehe... bila boat jalan jer.... ada penerangan mengenai sungai melaka tu... menarik... byk jugak yg aku tak tau.... perjalanan pergi dan balik dalam 1 jam jugak la.... sepanjang perjalanan tu dptla kami menikmati keindahan negeri melaka diwaktu malam.... time perjalanan balik tu kami dihiburkan oleh makcik yg boleh tahan sedapnya nyanyi lagu2 asli.... kalu tak silap nama makcik tu Mariam...dan makcik tu mmg pandai takcle org yg ada dalam boat tu... sumer org disuruhnye nyanyi n disuakan mic.. si alya la paling sakan menyanyi sbb lagu2 yg dinyanyikan tu lagu rakyat kanak2... heheheheh.. suke dia....  

Bersama family aku.... comel kan... hehehhe

Family Angah n Mama

With Bik Limah n Family.... cantikkan pemandangan sungai kat belakang tu

kat muncung boat.... possing sakan

antara pemandangan malam yg sempat di capture....

Layaannn...... suke mood malam tu....

Hiburan yang diberikan oleh makcik ni...  hehehhe

Saje layan possing ngan makcik ni..
kalu tak silap nama dia Mariam

Balik tu... lepas turun boat.. baru terasa lapar.... so possing sekejap then rileks jap makan burger tp still terasa tak kenyang.... then kitorang pun terus singgah makan kat Semabok.... sampai umah pun dah dekat pukul 1.... giler kentang berjalan... tu pun ada hati my mum nak ajak lepak tempat lain... tp aku sendiri dah tak larat nak bukak mata... heheheh.. kalau nak jalan pun pegi mana je.... jonker walk..? banda  hilir??

Apa pun... bagi aku... 1 pengalaman yg menyeronokkan kali ni... bessttt!!! next time nak naik menara taming sari pulak ekk... heheheh

Tiket naik boat

At mamak kat Semabok


Gambar2 berikut merupakan aktiviti selepas tamat naik boat.... enjoyyyy!!!!




0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...