Isnin, 1 November 2010

Sekitar Pertandingan Koir Peringkat Saringan NRE

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 7:00 PTG
Reactions: 
1 November 2010 - Dewan Baiduri, NRE Putrajaya

Hai sumer... today aku nak story pasal aktiviti aku menjointkan diri dalam Pertandingan Koir Peringkat Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar mewakili NRE.  Tahun ni alhamdulillah, ramai juga ahli baru yg joint team NRE. Sib baik diorang sumer ni agak sporting...

Kitorang training koir adalah seminggu dlm beberapa kali.... cuma minggu yg terakhir tu barulah training hari-hari. Nak harap Cikgu Fazlina (UITM Shah Alam) untuk dtg selalu mmg susahla sbb dia slalu ada clash programme... so kami ni kena la training sendiri.

For info, semua kumpulan dikehendaki untuk menyanyikan lagu Inovasi dan 1 lagu pilihan.  Lagu inovasi tu terpulang kepada kreativiti kumpulan untuk menyanyinyakan selain dr lagu asal... So lagu inovasi tu mmg takder masalah. Lagu kedua kami pilih 'Standing In The Eyes Of The World"... ni atas cadangan cikgu fazlina juga... hmm... mmg susah nak koirkan lagu ni... especially part aku.. soprano!! sampai nak hari pertandingan pun masih tercari2 tone sebenar part soprano.. isk!! Selain itu, kena ada jugak pergerakan atau persembahan mengikut kreativiti kumpulan... tu yg rasa terseksa nak praktis.

Berita sedih untuk tahun ni punya pertandingan, pihak admin langsung tak amik peduli psl costume kami... adeke nak suruh pakai blezer hitam yg dah 5 tahun lepas punya... berkira betul!! buat kami rasa tak seronok la lg nak wakil NRE masuk koir ni... so after decide... kami nak beli sendiri t shirt dan vest untuk pertandingan tu menggunakan budget sendiri... so sad!!

Kalini punya pertandingan, kami target untuk buat lebih baik dari yg tahun lepas... faham2 jer la... kalu NRE masuk final jer mesti ada desas desus ckp org kat belakang kata kami masuk final sbb kami penganjur... Excuse me!! Thats why la kami nak buktikan kami boleh  buat seperti team koir yg menang tahun lepas...

Masa hari pertandingan saringan ni diadakan... seronok juga sbb dpt jumpa geng2 JUPEM... mostly mereka dulu merupakan ahli koir gabungan NRE juga... so.. mcm keling karam la dewan tu bila dah berjumpa kawan2 lamakan... dok pakat tergelak jer... paling seronok bila jumpa Yani dgn Zila la... ada jer cerita yg nak dikongsikan... mcm org baru balik belayar kapal!! hahahhaah!

Sebanyak 10 team terdiri dari Jabatan di bwh NRE yg masuk pertandingan ni.... Antaranya NRE sendiri, JUPEM, JAS, JPSM, JPS, INSTUN, NAHRIM, JTLM, FRIM  dan JMG. Boleh dikatakan sumernye hebat2 belaka. Dan bila pandang semua team... huhuhu... terasa rendah diri betul... diorang nyanyi mmg dah hebat... baju masing2... perghh!! Bertuah sungguh mereka!! malu lak kami sbb pakai t shirt... vest yg kami beli tu kami tak pakai dulu.. masa nak nyanyi baru pakai sbb segan nnt diorang samakan dgn caterer kat luar.. hahahah! but, itu la kelainan yg kami buat. Pedulikan la nak kata apa kan... takde sponsor so tak payah ckp banyak!!  Tp berdesing jugak ler telinga ni bila bila pihak atasan (org admin jugak) kata pakaian kami hodoh!! Byk ckp tol... dah lah tak sponsor kami ni... nama jer penganjur... tp anak buah sendiri tak jaga!! Pastu bila kami ambil inisiatif yg termampu untuk kami.. byklak complainnye...!! Bengang tul!!

Walau apa pun, kami telah buat all out... ramai puji suke ending kami... dah macam tugu negara katanya... hahahah! In the end, sehodoh2 baju kami, alhamdulliah akhirnya kami berjaya ke final. Antara group yg masuk final juga adalah JPSM, FRIM, JUPEM dan JTLM.

So guys!! See you in FINAL!!!


jumpa kawan2 lama dari JUPEM

masa tgh buat persembahan

bukan main lagi aku!! kita nyanyi kena enjoy!!

team NRE... ni costume kami.... ada mcm org katering tak? ahahhah

sekali pandang, prosing dah macam Hotel Mania pun ada... sesuai ngan baju lak tu!!

Juri pertandingan dari ASWARA.. Penyanyi Dia Fardilla adalah antara jurinya


More Pics??? Visit my FB at:

5 comments:

imanamani on 26 November 2010 2:40 PTG berkata...

masa saringan pertama dengan entry yang kat atas tu ..gaya dan lagu nya sama ke ?

EMMYMAZLI on 26 November 2010 3:41 PTG berkata...

ha'ah sama... nnt aku explain kat atas tu... aritu tak sempat nak catit.. hahaha

Noor Azwa on 19 April 2011 11:00 PG berkata...

Along... dah mcm pekerja d'saji la plak... kah...kah..... ada buat part time ker? hehehe....

jackieKOH on 19 September 2011 3:09 PG berkata...

pertandingan antara universiti ke?

EMMYMAZLI on 26 September 2011 10:45 PG berkata...

jackie.. bukan pertandingan antara universiti.. tetapi antara 12 buah jabatan di bawah kementerian sumber asli dan alam sekitar sahaja. (^_^)

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...