Rabu, 17 November 2010

Meniaga Lemang Di Raya Haji

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 10:30 PTG
Reactions: 
Alahamdullillah... projek lemang lagik nampaknya.... rezeki untuk anak skolah... kali ni yg bantu aku ialah adik boy n cousin names celeng....

fasa pertama bakar lemang dah settle hari isnin petang... malam tu dah mula menjual for those yg nak beli..... kesian my hubby, adik boy n celeng... lepak betul... ... fasa kedua untuk membakar lemang bermula pagi semalam (selasa) tu hingga malam tu dan buluh lemang habis... mmg tak berhenti n letih bangat... dah la rasa tak sihat sbb tersedut asap lebih ni masa bakar lemang... haduuiii..... selsema dan batuk makin menjadi2... tension wooooo..... adik boy pun mengalami perkara yg sama... kan nak raya harini.. muka hodoh la sebab tak sihat... heheheh

anggaran aku bakar beras pulut untuk lemang raya haji ni adalah 100kg...  tp terasa la jualan agak slow sbb lemang ni tak mcm raya puase sold outnya....

apa2 pun... alhamdulillah terhadap rezeki yang diberikan..... bila la korang nak rasa penangan lemang aku kan... heheheeh

2 comments:

imanamani on 27 November 2010 8:40 PG berkata...

isk isk...nak lemang ....

EMMYMAZLI on 27 November 2010 5:39 PTG berkata...

tahun depan ekk...!!! hahahah

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...