Selasa, 18 November 2014

Aktiviti Baru Untuk Anak-anak dan Diri Sendiri

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 6:16 PTG
Reactions: 
Salam semua

Just nak sharing... sekarang ni... aku dah temui aktiviti baru untuk anak-anak dan diri aku sendiri. Nak tau tak apa dia??? Heheheh.. macam suspen je kan.... Okaylah Emmy bagitau.... Sebenornya.... sekarang ni kami dah mula bergiat separa aktif dalam larian/marathon/walkathon.  Selain memantapkan stamina anak-anak dalam bidang taekwondo yang diceburi.... dapat juga menambah medal dan memberikan kepuasan diri sendiri dalam menjaga kesihatan.  Terus-terang, aktiviti ni memerlukan sedikit kos tetapi kita akan happy dengan hasil yang kita buat dan yang kita dapat.... depends la masing-masing... Tak perlu mengharapkan orang luar.... aktiviti ni kita sendiri cari dan kita sendiri yang usahakannya.  So... aku tak nak la simpan sorang-sorangkan aktiviti larian/marathon/walkathon ni yang semakin popular di luar sana... jadi aku nak sharekan info mengenai larian/marathon/walkathon pada korang yang maybe masih freshie macam aku ni tapi sangat berminat untuk join.  Sharing is caringkan....  

For those yang diluar sana masih baru dalam dunia larian/marathon/walkathon.... korang boleh cek segala info tentang larian/marathon/walkathon ni link-link seperti di bawah.

6. http://mylifestyle.my/
7. http://event.themarathonshop.com.my/catalog.aspx
8. https://www.facebook.com/PacemakersAR

Semua laman web ni selalunya akan update program terkini larian/marathon/walkathon ok.. semua laman web ni slalunya akan update program terutamanya yang ranking no 1,2,3,4, dan 5 di atas la. So... korang boleh pilih la larian/marathon/walkathon yang bersesuaian dengan korang. Ikut citarasa dan free masa korang la katakan.

Honestly.... untuk part emmy.... kalau bab larian/marathon/walkathon ni... emmy akan pilih yang ada berikan medal terutamanya untuk kategori kanak-kanak dan juga larian jarak dekat seperti 5 km. Bukan apa... dah berusaha mestilah kita nak sesuatu sebagai ingatan dan ganjaran kan walaupun dekat skit kita berlari dari yang profesional... lagi pon sebab kita bayar.... Rasa kesian la bagi budak lari penar-penat then takde habuan. Betul tak....? Jadi... sebelum daftar... better cek dulu info yang diorang berikan. Jangan main taram jer... nanti kita yang rugi.. Selain itu... emmy akan pastikan larian/marathon/walkathon yang dianjurkan tu ada berikan t shirt... goddie bag... sijil dan macam-macam lagi.... yang penting berbaloi dengan apa yang kita bayar and dapat tu. Di bawah ni aku bagi contoh-contoh runner's entitlement. Mana tau kalau korang dah tengok lagi rasa bersemangat nak join.

 

So...... cubalah cek link-link yang aku bagi tu... pastikan korang berdaftar untuk menyertai larian/marathon/walkathon. Terutamanya bagi wesite myraceonline tu... sangat strict dan tak boleh daftarkan untuk orang lain... daftar untuk diri sendiri jer dan pakai email sendiri. Yang pastinya... kalau 1 akaun email telah didaftarkan pada 1 nama....email tu tak boleh share dengan pengguna lain.... 1 email hanya untuk satu akaun. So... you try and error la ekk...
Oklah... nice sharing kan... see u next time!!

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...