Rabu, 20 Oktober 2010

Outing with kids at The Mines

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 9:31 PTG
Reactions: 
17 Oktober 2010 - The Mines Resort City

Salam.... kalini nak story pasal gi outing with my kids... Actually... outing kali ni di buat right after budak2 exam. Bukan apa... ayahnya takut takder masa nak outing ngan anak2 sbb schedule pack ngan kursus for this month right after raya haji.... maybe on disember lak nak antar anak2 kat kg... so better bawak budak2 jenjalan dulu.... heheheh

Sampai kat sana.. ronda-ronda dulu...  maka kami yg kelaparan ni mencari la tempat makan dulu.. ingat nak makan kat gerai yg kat sebelah luar tu... tgk2 dah takder.. so round2 nampak kedai nama Popeyes.... aku pun ckp la kat my hubby... "kita maka kat sini jer la yang".. my hubby pun pandang dgn muka tension pun masuk laaa kedai tu... tau tak kenapa dia bengang?! sbb... nama gelaran family dan kawan2 aku pada dia adalah POPEYE!!! Mazli a.k.a Abg Popeye...  wakakakak.... mmg sepanjang makan tu tergelak n telinga ni tahan dgr jer le abg mazli membebel .... saper tak kenalkan... tu yg dia hangin tu ...

Lepas makan... at last... mazli ajak naik boat... mahal nak mampus naik bot ni... padahal ronda jer pun north & south lake kat mines tu... tp alasannya ayahnya nak belanja.... ok jer laa...

Seronok juga la dpt naik boat tu... First tempat boat tu jalan adalah ke south lake... laluan tu akan menghala ke hadapan hotel paling mahal kat KL ni iaitu Hotel Palace of Golden Horses. Dalam perjalanan tu.. boat tu akan berhenti kat empangan.  Empangan tu akan menurunkan paras air setinggi 8 meter untuk bagi bot tu lepas ke south lake tu... lebih kurang dlm 10 minit juga la nak menunggu air tu turun baru bot boleh jalan.  bayangkan betapa canggihnya teknologi sekarang hingga membolehkan empangan begitu boleh dibuat.... bila dah lepas bot tu dr empangan... seronok la kimi n hanum bg ikan makan bila bot tu berhenti... besau2 ikannya... geli lak tgk... lepas bagi makan ikan tu... masing2 cium tangan sendiri.... hahahha... bau cipan!!! hahahaha! bila dah round 1 south lake tu... patah balik n naik balik empangan tu pun kena tunggu dlm 10 minit untuk air naik semula ke empangan kat atas menghala ke mines...  then baru  jalan ke north lake.. sambil sambil rondatu, dpt la tgk itik2 yg ala2 bunuh diri sbb berenang betul2 dekat bot... seram wei..... what ever pun... seronok dpt merasa naik bot kat mines... 10 tahun dok KL baru dpt merasa... tu pun bila anak dah besar.... kesiannya aku!!! huhuhu

kedai yg kami makan tu...

muka tension... hahahahha

possing b4 naik boat

seronok ler budak2 dpt naik boat

mama & hanum...

kimi bg ikan makan...

aku pun layankan la hanum makan ikan

hanum khusyuk bg ikan makan

bergambar sefamily...


More Pics?? Visit my FB at:

2 comments:

imanamani on 26 November 2010 3:25 PTG berkata...

okeh le tu ..dapat gak merasa kan...kan...

EMMYMAZLI on 29 November 2010 3:10 PTG berkata...

mmg la merasa... tp dah ganyut baru merasa... hahahah

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...