Ahad, 11 Januari 2015

Engineers For Makna Run 2015

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 6:39 PTG
Reactions: 

Assalamua'laikum semua...

Haaaa... today nak update kisah anak-anak lagi. Kalini anak-anak join Engineers For Makna Run 2015 dengan jarak larian sejauh12km run di UNITEN, Bangi.

Sebenarnya ini merupakan percubaan pertama diorang lari sejauh 12km. Selalunya lari 3.5 km atau 5km jer... sebelum ni diorang x espect boleh lari sampai 10km atau lebih pon.  Sebenarnya aku terpaksa tipu diorang pada awalnya.  Kununnya lari 10km... bila dah lari baru diorang tau yang larian tu sebenarnya 12km.  Itu pon sebab ada kakak-kakak UNITEN rajin layan diorang masa larian tu yang bagitau.  Hehehehe.... Mak terpaksa nipu... kalau tak diorang tak mau lari... hahahahha.

Bila diorang dah tamat larian 12km tu... diorang rasa ok jer sebenarnya... baru ada rasa confident dengan diri sendiri. Boleh plak lari lebih dr 5km kannn. 

Result larian diorang... Hanum di tempat no. 70 dan dapat medal and sijil. Kimie pula just  habiskan larian dan dapat sijil Sedih and bengkak jer ati si Kimie tak dapat medal. Macam mana la si Kimie takde peluang nak dapat medal.... larian kali ni hanya ada 2 kategori... Men & Women Open. So peringkat umur apa pon sama level.  Medal pula hanya untuk first hundred jer every category. Kalau perempuan memang insyaallah Hanum ada peluang... tapi lelaki... semua otai-otai.. orang-orangnya besau dan tinggi serta langkah panjang... stamina diorang pon mantap...anak bujang aku pula kecik jer... paham sendiri sudah. Tu yang menitis air mata jap tadi... tapi ni first 12km run  dia... dia berjaya buat... oklah tu... sebagai permulaan kann... bangga bila diorang diorang dapat habiskan 12km larian ni.  Dah la pelari kanak-kanak  just 5-7 orang jer kalau  silap.. (dari Kimie cakap 5 orang jer). 

Apa-apa pon...Congratss anak-anak mama...

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...