Isnin, 1 April 2013

Melaksanakan Impian Kimie Walaupun Mama Dia Tak Mampu

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 5:51 PTG
Reactions: 
31 Mac 2013 - Giant Lukut, Port Dickson

Sedihnya nengok gambo anak bujang aku ni kan..... nangess beria-ia dia... merajuk nau la tu.... Hahahah.... korang tau tak pasal apa beria dia nanges?? Kisahnya.... dia dok menuntut la hadiah dia dari mak anjang (adik aku) dia jika dia nak bersunat dipenghujung tahun 2011 aritu.... mak anjang dia janji nak bagi pocket bike kalau Kimie setuju.... so kawan tu dok la sanggup pergi bersunat.  Hahaha... bila dah sunat.... mak anjang dia ada hal lain pulak so tak tertunai la nak beli hadiah anak buah lelaki yang sorang ni...  diam tak diam dah 2 tahun kot... dari orang tu darjah 2, sekarang dah darjah 4.... huhuhu... tak jemu dia menuntut dari mak anjang dia nih bila berjumpa.... hinggalah aku  balik kampung baru ni... dia tanya lagi sampai la dia nanges-nanges nak tuntut hadiah dia... budak la katakan.... pastu mak anjang dia siap cakap suruh periksa bagi dapat no.1.... Dia cakap "adik cuba pon susah. . kelas adik banyak pandai-pandai...." itu yang dia taching sangat dan beria menangis tuh... hahahhaha... nak tergelak pon ada.... kesian pon ada.... huhuh.. sempat  mak anjang dia snap gambar dia sedang menangis ni... hahahhah....
Nak dijadikan cerita... semalam balik dari kampung, aku lalu jalan pantai tu.... so lalu la Port Dickson.... lepas buat lawatan sekolah dan on the way  balik tu... ternampak la ada trek pocket bike kat tepi jalan kat Giant Lukut tu.  Kat situ ada perkhidmatan untuk menyewa untuk menunggang pocket bike tu.... Kami terus singgah untuk bagi si Kimie ni merasa feeling naik pocket bike tu.... hmmm.... takut kempunan wehhh.... Baru nampak dia ceria skit walau pun sekejap jer dapat rasa naik motor tu dalam 20 minit... hahahha.... dalam 20 minit tu merasa la 3 jenis motor.  Baru tau yang mana 1 best ngan tak best... hahhaha.... Masa Kimie mula-mula bawak motor tu rasa nak tergelak pon ada bila tengok dia rem motor tu beria... kita risau dia jatuh jer.... kaki pon tak pandai balance lagi....hahahah.... puas orang kat situ ajarkan dia... baru la lama-lama dia dah boleh balance bawak motor tu..... tu pasal boleh jadi 3 jenis motor dia try.... hahahhaha... eksen lak tu... motor tu best... motor ni tak best.... pastu siap racing dengan 2 lagi budak kat situ... poyo giler... naik motor pon mengeban lagik... ada hati nak racing.... Chehhh!!!

Bila dah merasa naik motor tu  baru nak complain... 'Tangan Kimie lenguh la naik motor yang merah dengan oren tu.... susah nak press.... Yang kuning tu best mama" komen tak hengattt!! Kuikuikui.... tengok lah harga dia berapakan.... Yang kuning tu RM1500 tau.... yang 2 lagi tu RM950 untuk 1 motor... so dah tau la mana 1 best mana 1 tak bestkan yang berdasarkan cc motor dan ketahanan body motor tu.  Huhuhu... tak mampu la den.  Kalau mampu dah lama mama belikan dik.... cian anak mama.... dapat merasa pon ok kan dik.... huhuhu... tunggu la mama kena loteri... kalau kena laaa... hahahhaha.. main loteri pon tak... kuikuikui....

Ok... layan gambo Kimie dan aksi pocket bikenya.....
Motor kuning yang Kimie kata best tu... ni motor pertama dia cuba
masa mula-mula dapat tunjuk ajar dan balancing
dah boleh balance body dan kaki....
Gaya cam terer jer kan....... hahahah
Try motor lain lak... katanya tak best....
 
Siap racing tu yang tak tahan... hahahah
Bergaya lagi dengan motor ketiga lak... pon tak best katanya....
yang ni  buat Kimi sakit tangan pulas... hahahhaha

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

Xpee...kasi dia merasapun dah cukup baik...mana mampu mama nak tunaikan semua permintaan anak2....cukup sekadar yg terdaya...ada rezeki esok2 dia beli sendiri.....unty yat ko

Emmy Farhany Ahmad on 2 April 2013 7:01 PG berkata...

betul la yat....aku sokongggg.... ngeeee :P

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...