Isnin, 11 April 2016

IJN Run For Your Heart 2016

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 5:23 PTG
Reactions: 
10 April 2016 - Taman Botani Negara Shah Alam

Yuhuuuu... storry about running again.  Kalini 1st run for April month.  Hehehe... baru berehat lama... ni nak start semula.  Run ni yang sangat-sangat dinanti-nantikan.  Patutnya ramai yang pergi termasuk anak-anak aku tapi last minit punya perancangan dah jadi lain.  So terpaksa la jual bib anak dan parents yang terlibat skali dalam perancangan yang tak diduga tu kepada kawan-kawan lain.

Kita story line by line....

Masa mula-mula sampai... kami dibekalkan dangan belon berbentuk hearts and kupon untuk cabutan bertuah.  Seterusnya terus ready dengan larian... seronok tengok dari belakang suasana peserta larian dengan belon heart tu di udara... sweet jer... 
 
 
Tak dinafikan... larian ni walau jalan jer skali pon... terasa sangat mencabar.  Mana taknya... trek run penuh berbukit-bukit... naik bukit 1 hal... turun bukit pon kena hati-hati.  Boleh jadi tergelincir tau.... Fuhhh... rasa cam nak tercabut skru lutut hakak ni dikkk... heheheh... macam nak surrender pon hade... tapi aku sentiasa setkan dalam otak "Emmy.. u can do it.... dont give up.... !"
 

Sehinggalah bila tengok lagi 500 meter nak sampai finisher line.  Leganya rasa.... sebelum tu... terserempak dengan Kak Ruby & Ummi... sebab aku jalan slow skit pagi tu sebab dok sibuk menunggu Kak Siti dan anak-anaknya... masa terserempak tu... kak Ruby sedang take 5.  Dari Ummi kata... muka kak ruby jadi biru sebab terlampau letih jalan kat trek tu.  Bahaya trek larian ni untuk warga emas yang turut serta... aku yang tak berapa warga emas pon macam nak pitam...lagikan pula yang dah berumur ni.... kang nama jer IJN run... kang IJN yang penuh dengan orang macam kami.... heheheh
 
Pemutusnya.... kami semua berjaya menamatkan larian  yang mencabar ni.... proud of our self... See the medal.
Dah dapat medal.... time untuk tunggu cabutan bertuah.... sementara nak tunggu tu... kami sibuk berpossing and join aktiviti yang ada kat situ.  Rasa cam budak-budak pon hado.... tapi seronok juga.... hadiah aktiviti menarik semuanya... macam-macam ade.... paling best main tangkap itik yang ada tanda hitam.... kalau dapat itik tu... kami dapat patung comel... apa lagi... aku pon dok la mengulang main tangkap itik tu... heheheh.... seronok lah dapat patung banyak-banyak... kikikikkk...
 
 
Game tangkap itik
patung saya dapat...
cer tengok patung kitorang... banyak kannn
Tak rugi masuk IJN run ni... dapat goodie bag pon... segala tok nenek ada dalam tu... meriah betul goodie bag kami dapat... tambah pulak dapat hadiah-hadiah dari game-game yagn kami masuk dapat juga hadiah menggunakan kaedah cabutan nombor... lagi banyak laa yang kami dapat... 
barang-barang dalam goodie  bag
  
Okaylah... nak citer banyak pon tak guna.... tengok gambo pon paham sudahhh.... hehehhe... kami seronok bangat walau tak berezeki dapat cabutan bertuah... nombor semua takde ong..puihhhh!!

Okay bye

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...