Isnin, 7 Mac 2016

Hello Kitty Run Fruity Rush Malaysia 2016

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 3:27 PTG
Reactions: 
6 Mac 2016 - Taman Botani Perdana Kuala Lumpur

Sebelum aku menulis lebih panjang... mohon awal-awal dengan readers yang baca entry aku ni... please jangan muntah ijau  yer... heheheh... entry kalini memang korang akan tengok lebih banyak gambar dari story line aku.... mana taknya.... hanya gambar yang mampu meluahkan keterujaan kami pasal run kalini.
Hello Kitty Run punya pasal... seawal pagi kami dah sampai... masing-masing excited nak gi run kalini.... melayankan aku yang peminat tegar Hello Kitty pon yer... aku jebakkan anak-anak aku dan Kak Nani serta Kak Tipah.  Heheheh...
Sampai jer Taman Botani... tengok-tengok ramai dah orang... as usual... kami akan cari port paling depan... tak mau gi belakang-belakang... nanti tak masuk frame gambo katenya... hahahahha.... tapi sementara nak menunggu flag off tu... kami possing maut dulu.... bukti-bukti bergambar orang kata.... 
Memang kami sakan bergambar... rasa cam semua gambar yang kami ambil semua cantik... heheheh... macam tak puas bergambar haritu.... semua yang kami snap nampak comel di mata kami....

Anyway... memang rezeki kami dapat berdiri kat paling depan skali di start point... hmmm... pantang cameraman tuju camera... possing cantik and comel saja... senang cakap... tak yah tunggu camera hp kami ni nak upload gambo.... gambar muka kitorang memang bersepah kat dalam FB run kalini... so aku kidnap gambo-gambo dari sana letak sini... jangan marah ekkk organizer Hello Kitty Run Malaysia.
Sebelum start run... organizer menampilkan maskot Hello Kitty pagi tu.... hadoiii... teruja masing-masing.  Tapi ada 1 babak kelakar bila maskot tu dok sibuk menggedik nak ke depan... boleh plak dia tersandung kat batu... nasib baik tak tertumus.... hahahaha... apa pon... seronok kalini bila dapat bergambar dekat dengan Hello Kitty walau  hanya sekadar maskot...

Okayyy... time to flag off.... huwaaa... seronoknya... bila pandang gambar-gambar ni... rasa terserlah kecomelan kami.  And again... rezeki duduk depan-depan... gambo kami jer la banyak.... kikikikikkk...
Menariknya Hello Kitty Run ni.... sepanjang route larian... ada sahaja pit stop yang bertemakan buah-buahan tropika.  Dan setiap kilometer yang kita run... akan adan board yang memaklumkan sudah berapa kilometer yang kami telah lari.... memang tidak bosan lah....
Pit stop yang pertama adalah Strawberry Zone.  Selain menyediakan air berperisa strawberry, kat situ juga disediakan bahan-bahan menarik untuk bergambar mengikut tema zone.
Dalam tak sedar... tinggal aku berdua jer dengan Kimie..... yang lain dah pergi mana pon tak tau... nasib ada juga jurugambar tak bertauliah aku ni.... so every kilometer yang kami run dan jalan.... Kimie akan layankan aku bergambar... memang anak bertuah kucinta betullah ngan Kimie ni....
Lari punya lari... jalan punya jalan... boleh pula bertembung dengan Reen.... what a small world... heheheh.... Mana-mana kami pergi run... lately ni slalu jumpa...
Okay... next pit stop.... Mango zone... memang ternanti-nantilah kan... apa yang ada disetiap zone yang disediakan.... kat Mango zone ni ada disediakan yogurt drink perisa mango yang sedap nak mampuss... heheheh... serius sedap sampai aku patah balik nak minta lagi beberapa kotak... tahap tak malunya.... heheheheh...
Sedar tak sedar... dah 4km berjalan..... ternanti-nanti next pit stop....
Masuk jer Durian Zone... ingatkan dapatlah makan durian or air durian... rupa-rupanya dapat gula-gula durian... heheheh.. tinggi  betul angan-angan aku kan.... gula-gula atau seangkatan dengannya seperti keropok, durian crepe,  bubur durian, dodol durian dan macam-macam masakan or something yang berperisa durian ni memang aku tak berapa gemar... so... gula-gula tu aku bagi kat Kimie... sukalah dia sampai runners yang ada kat situ bila tengok Kimie excited dapat gula-gula tu pon bagi  kat Kimie... pemutusnya... sebeban jugalah Kimie dapat gula-gula durian.  Kat Durian zone ni... ada ujian menarik skit untuk runners.  Disuruhnya tanggalkan kasut dan jalan atas trek bergerigi kat situ... Atas pemahaman aku... tak semua orang boleh buat... katanya kalau siapa yang tak boleh jalan atas tu sebab sakit... banyaklah penyakit kat orang tu atau banyak toksin kat badan.  Iyerkan jer leee.... Tapi mak rilekss jer dikkk.... kalau tengok dalam fb running ni.... masing-masing kat sini berkasut jer... malas la tu... tengok kita ni... okey jer... sporting la skit yer dakkk...
Masa dah nak sampai kat finishing line... ada plak tempat bleh possing dengan bunga cantik ala morning glory.... tetiba mak jadi minah  bunga pulakkkkkk!!!  Kimie sampai tak kuase nak melayan mama dia ni bergambar jer kerjanya... kikikikikkk..... 
Apa pon... lagi skit jer nak sampai kat finishing line... aku dan reen sempat lagi possing berlatar belakangkan pintu gerbang finish line tu... bukti yang kami ni berjaya menghabiskan 5km run ni.  
At last... alhamdulillah sangat-sangat.... tamat larian... Kami disambut oleh crew-crew yang sangat supportive dan sporting kat finishing line.... siap jerit-jerit dan tepuk tangan lagi.... rasa  bangga tau kami ke atas diri kami sendiri.... sementara berjalan menuju nak pergi amik medal... sepanjang jalan nak pergi ke khemah tu banyak pula banner-banner cantik pasal run ni.... possing sakan la mak ni kannnn....
Medal and refreshment dah dapat.... Sementara nak menunggu yang lain tu... aku dan Kimie sempatlah la buat beberapa aktiviti game  yang ada kat situ... buat hilang boring... ajak Reen takmo pula dia... penat kot....
Bila semua dah berkumpul... baru la sibuk nak possing sakan.  Mak anak semua kena possing... bukti ni... bayar mahal-mahal... heheheh... puaskan hati masing-masing!!!
Okay... time to go home..... tak sedar nak balik ni punyalah bercinta nak ke tempat parking... masa datang tu tak perasan kita parking jauh... excited punya pasal.  Bila nak balik ni pula yang terasa jauh... sepanjang jalan nak balik tu kemain la lagi lepas gian possing walau perut dah  berbunyi lagu keroncong.... Lapar bebenau rasanya... Tapi bergambar punya pasal... diamkan ajer... Memang giler banyak lah gambar run kalini... dah  kenapa pon tak tau lah....
Masa dah sampai kat tempat parking... Reen datang kepada kami... tak sangka dia datang dengan big bike dia... anak-anak aku ni terujalah.... masing-masing nak try naik atas motor sambil berjaya... poyo bebenor.... layankan jer laaaa....
Kami sempatlah bersarapan pagi yang dah tahap nak makan tengahari kat Central Market.  Dah tak tau  hala tuju la tu sampai makan kat situ... sambil tu... melayankan anak-anak ni kat CM yang kerja dia bergambo jer.... uwekkkk...
Oklah... nak sampai penghujung entry aku... takut korang yang baca muak pula... rumusan dari run kalini... aku rasa sangat puas hati... yeayyyy... tercapai cita-cita nak masuk Hello Kitty Run ni tanpa perlu ke Singapura.  Alhamdulillah.....

Orait... last but not least.... saje nak show off segala tok nenek yang ada dalam beg bunjut race kit Hello Kitty Run ni dan juga medal serta flush toy yang kiut miut.   Heheheheh...
Babai.... Please... jangan muntah yer tengok and baca entry kalini yer....

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...