Isnin, 2 Ogos 2010

Lawatan Ke Pusat Konservasi Gajah bersama PUSPANITA Ibu Pejabat NRE

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 8:52 PTG
Reactions: 
30 Julai 2010 - Kuala Gandah, Pahang

Lawatan kali ini dianjurkan oleh PUSPANITA Ibu Pejabat NRE Seramai lebih kurang 35 org perserta yang hadir di kalangan ahli puspanita dan keluarga mereka. Aku pun tidak ketinggalan untuk turut serta. Mmg syok laa sbb ini pertama kali aku sampai ke lanchang ni...

Tempat2 yg aku pegi antaranya.. tempat gajah tu, perkampungan org asli che wong... institut biodiversiti dan deer land... sumer best... paling best bila pegi deer land... bukan main takut aku nak bg rusa makan... takut tergigit jari aku skalik... hahahha... yg paling kelakar tu... patutnya rusa tu yg kejar hanum n kimi... ni tidak... hanum n kimi yg kejar rusa2 tuu.... tak cukup tanah rusa2 tu nak lari masuk hutan... hahahhaha... then kat deer land tu ada la ular jinak... tp aku langsung takmo pegang... takut!!! geli mak!! kat situ jugak ada seekor bear yg kuat makan... kitorang layan amik gambar kat blakang dia...then penjaga bear tu bantai bg dia mencekik kacang salut madu jerr sambil bear tu duduk terkangkang untuk alilhkan perhatian dia.... waakkakak... so cute tau!!

apa2 pun... aku sronok... anak2 aku seronok... n yang lain pun seronok.... thanks to umie kalsum yg menganjurkan program ni....


berlatar belakang gajah yang dilatih dgn baik oleh pelatih2 di Pusat Konservasi Gajah

naik gajah pun kena beratur tau!!

muka2 org gayat naik gajah... hahahhaha

harimau yang dijumpai di melaka dgn kaki kudung di awet dan dipamerkan disini

bukan main anak aku ngan masha bergambar... cuba kalu rimau tu hidup... mau bertempiaran sumer

berlatar belakangkan rusa jinak kat deer land


gayat aku bila kasi rusa ni makan keledek... rasa cam tangan aku pun dia nak sedut... huhuhu

oppsss!! sory aku tak nak pegang.... masa ni nak amik gambar pun bukan  main jauh lgk... hahaha

pegang2 beruang yg jinak kat deer land... kena rasuah kacang bersalut madu barulah dia leh duduk cenggitu... kalu tak jgn  harap la dpt amik gambo mcm tu ngan beruang tu...


More pics at my FB:

Part 1 :
Part 2:

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...