Khamis, 29 September 2016

Produk Height Up - Supplement Peninggi Badan

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 3:26 PTG
Reactions: 
Salam semua...

Harini saja nak buat review skit pasal satu produk ni.  Aku ni tau pasal produk ni pon sebab adalah seorang kawan aku yang anak-anak kami ni dalam dunia taekwondo.  Anak-anak dia memang semua ketahui.. hebat dan selalu menang pingat emas.  Disebabkan dasar kawan-kawan, minggu lepas semasa kami terlibat dalam perlawanan taekwondo, dia ada ceritakan pasal kelebihan anak dia sekarang ni dengan ketinggian yang ada dengan menggunakan produk Height Up. Yes.... memang aku perasan sangat anak dia sekarang tinggi nak dibandingkan dengan anak bujang aku yang sebaya dengan dia... Beberapa bulan lepas taklah tinggi  mana... Ketinggian dia dah macam budak tingkatan 5 sedangkan anak dia baru tingkatan 1.  Dalam taekwondo, untuk jadi atlet berjaya bukan sahaja terletak pada bakat tetapi ketinggian juga faktor penting untuk menjadi atlet taekwondo.  Bayangkan jika bermain di luar negara... pasti akan jumpa dengan atlet-atlet yang tinggi-tinggi.  Apa pon... bukan sembarangan orang kakak tu nak share something yang berguna untuk anak-anak dia kepada orang lain.  So aku rasa sangat beruntung bila dia sharekan kelebihan produk ni.

Maka dengan itu... aku pon googlelah... Nilah produknya....

Setelah aku google .... dapatlah aku baca maklumat dan riview dari orang yang pernah guna.  

Yes... aku dah order untuk anak-anak aku.  Soon akan dapat.... Tak salah mencuba.... lagi pula dengan keadaan anak bujang aku yang rendah tu.  Even dalam kelas, dialah paling rendah.  Kesian tau.  Belum cerita dalam taekwondo lagi.  Kimie pasti akan jumpa opponent yang tinggi dari dia. Kadang separas bahu pon ada.  Anak aku tu badan kecik tapi padat.  Tapi ketinggian bukan faktor untuk mengalah dalam perlawanan taekwondo.  Cumanya... kalau tinggi,  mudah untuk dia mencuba dengan lebih yakin.  

Insyaallah.  Aku harap  percubaan aku ni berjaya untuk anak-anak aku.  Kalau Hanum dah tinggi... moga lebih tinggi... dan Kimie... moga lebih tinggi dari sekarang and ada improvement.  Insyaallah... Aminnn....

Jom korang baca dan hadam dulu yer pasal produk ni... sumber semua ni dari encik Google....



HEIGHT UP MAMPU MENAMBAH KETINGGIAN ANDA
SUPPLEMENT PENINGGI BADAN PERTAMA DI MALAYSIA!


RAHSIA ORANG KOREA SANGAT TINGGI KINI BERADA DI MALAYSIA

HEIGHT UP (High Quality Dietary Supplement) adalah supplement nutrisi semulajadi yang sangat membantu lelaki dan wanita yang terbantut ketinggian serta yang ingin menambah ketinggian lagi. 

Scientifically Researched & Proven Height Formula
HEIGHT UP GROWTH HEIGHT SUPPLEMENT

Dihasilkan dari bahan-Bahan Berteknik Dan Berqualiti Tinggi untuk memastikan ianya Berkesan dan 100% selamat 

KESAN SEAWAL 1 BULAN MINIMA KENAIKAN 2CM-5CM
(bergantung pada metabolisma badan masing-masing)

*  Sesuai untuk mereka yang kelihatan terbantut seawal usia 12 tahun-35 tahun. 
*  35 tahun keatas masih boleh menggunakan height up, cuma mungkin perlukan lebih “work out” 

KAJIAN JUGA MENUNJUKKAN:

Tubuh yang tinggi membuatkan seseorang itu kelihatan lebih berwibawa, anggun serta berketrampilan.

Pelbagai jenis profesion (seperti juruterbang, pramugari, tentera, polis, wartawan, model, artis, atlet olahraga tertentu, dll) mensyaratkan ketinggian badan yang minimum pada tahap tertentu. Tubuh badan yang rendah mempunyai peluang yang agak kecil dalam memilih pekerjaan.

Lelaki bertubuh tinggi lebih mudah mendapatkan penghormatan & perhatian oleh wanita atau lelaki lain.

Seorang yang bertubuh tinggi akan kelihatan lebih dewasa. Si adik yang bertubuh lebih tinggi dari kakaknya sering dianggap sebagai kakak.

Dan banyak kelebihan yang lain bagi orang yang memiliki ketinggian yang ideal.


CARA PENGGUNAAN HEIGHT UP :

Umur 10-15 tahun : 1 biji sehari
Umur 15-20 tahun : 2 atau 4 biji sehari
Umur 21-35 tahun : 2 atau 6 biji sehari


CARA PEMAKANAN HEIGHT UP :

- Ambil 30 minit hingga 1 jam sebelum makan. 
- Sekiranya pengambilan 4 biji sehari, ambil 2 biji pagi dan 2 biji malam.
- Sekiranya pengambilan 6 biji, ambil 2 biji pagi, 2 biji tengahari dan 2 biji malam.
- Makan sekaligus setiap pengambilan. 
- Sebotol adalah untuk 2 bulan ada 120 biji super concentrated! Kalau yang jenis sangat terbantut bulan pertama boleh makan 4 biji sehari
- Boleh dimakan dengan kunyah atau telan.
- Banyakkan minum air kosong sekurang-kurangnya 2 liter sehari.
- Elakkan minum minuman yang mengandungi kafein.


AMALKAN HEIGHT UP DENGAN KONSISTEN DAN AMALKAN SENAMAN UNTUK MENINGGIKAN BADAN

Stretching (Lakukan setiap hari)
Merupakan gerakan dengan cara meregangkan badan, sehingga tulang punggung dapat tertarik dan memanjang. Apabila dilakukan secara teratur akan merangsang menambah kepanjangan tulang punggung. Cara untuk lakukan :

1. Duduk di atas kedua-dua belah kaki. 
2. Angkat tangan tegak ke atas. 
3. Berbaring tanpa luruskan kaki. 
4. Lakukan senaman ini selama 5 minit sebelum tidur. Pastikan korang fokus dan konsisten buat senaman. Senaman berat kalau boleh elakkan takut menganggu proses kenaikan inci badan.

Kicking  Merupakan gerakan dengan cara menendang kaki. Fungsi daripada gerakan ini untuk membantu pertumbuhan tulang kaki sehingga memanjang dengan optimal. 

Hanging 
Merupakan gerakan bergantung dengan kedua tangan. Gerakan ini sangat membantu untuk rangsang pada tulang punggung. Lakukannya selama 10 saat atau selama mana yang mampu. Untuk lebih berkesan, pakai weighlifting wrist di kaki semasa bergantung.


TESTIMONI

 
 


CERTIFICATE OF ANALYSIS BY USM UNIVERSITI SAINS MALAYSIA
 SIJIL 1- ANALYSIS OF SIBUTRAMINE = not detected

Height up bebas daripada SIbutramine
 SIJIL 2- ANALYSIS OF SILDENAFIL AND TADALAFIL = not detected

Height up bebas aripada sildenafil dan tadalafil
SIJIL 3- ANALYSIS OF GLUCUCORTICOSTEROIDS = not detected
Height up bebas daripada Glucucorticoteroids
SIJIL 4- ANALYSIS OF ARISTOLOCHIC ACID = not detected
Height up bebas daripada Aristolochic Acid
Selamat Mencuba Yer.... Insyaallah... Kita semua dapat manfaatnyer... Sharing is caring :)

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Kalau metabolisma badan lagi tinggi, lgi berkesan ke ?

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...