Ahad, 27 Disember 2015

Garfield Run KL 2015

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 2:51 PTG
Reactions: 
26 Disember 2015 - Plaza Tugu Negara, KL


Salam semua....

Just nak update last running event dalam 2015 yang aku dan anak-anak join.... 
Anyway..... Alhamdulillah... mulanya aku ingat aku akan lari sorang-sorang jer sebab sempat daftar run tu sorang jer.... bila nak daftar lagi 1... registration close plak.... so terpaksa la redho... Usaha juga tanya-tanya kat dalam group run ni kot ada yang last minit nak jual kit... tapi senyap jer... sehinggalah in the of the day.... pagi tu dapat information yang ada orang nak let go race kit dia half price... dapat everything selain flash toys.... oklah kan... dari takde... 

Running tu di petang hari... gathering time pukul 3.30... so jumpa kawan yang nak jual kit tu dalam 3.45 pm.  Alhamdulillah.... rezeki salah seorang anak-anak aku.... Disebabkan baju larian tu saiz L... maka aku bagi baju larian tu pada Hanum.  Kesian Kimie tak dapat.... Nak bagi aku punya pula besar.... Pada mulanya... aku just nak bagi Kimie and Hanum lari.... tapi bila dah kena pujuk dek anak-anak... aku pon join juga lahhh.... and guest what... last minit ada sorang lagi pm aku nak let go kit dia... but just gelang tangan la yang melayakkan dapat medal.  huhuhu... rezeki betul.  Tak kisah la tak dapat baju.... janji running dapat medal jer pada aku dah cukup best.  Tak la penat lari gitu jer kan.... tapi cam nyesal lak tak sempat nak amik gambar dengan chinese girl tu... tq yer amoi.... 
Kawan yang let go race kit dia... tq Atie
Before start running... kami round area carnival untuk join apa-apa aktiviti yang organizer  buat. Yer le.. bayar RM100 ko sorang.... bagi puas hatilah datang sini....  Anyway.... game semua sesuailah untuk budak-budak.  Sukalah diorang... main-main jer dapat hadiah gula-gula.... yang aku plak dok sibuk cari port bergambar.... heheheheh.. Mana taknya... keliling semua comel-comel belaka....
Running 5km start on 4.45 pm... Seperti diketahui... bila nama pon Garfield Run... maskot Garfield pon kena adalah kan.... so masa flag off tu... maskot Garfield and Oddie bukan main gedik melambai-lambai kat semua peserta run... yang nyampah tu... masa nak flag off tu... bukan  main lorat la manusia-manusia ni sibuk bergambar berlatar belakangkan maskot tu sampai nak keluar dari starting point jadi jem dek keloratan manusia-manusia ni.... Hishhhh.... stressss!!!
Flag off time... sesak... 
Route larian mula-mula jer dah agak letih sebab naik bukit... selebihnya alhamdulillah... penat juga lahhh... sampai tahap tak kuasalah nak pegang handphone nak bergambar masa larian... memang aku agak lemah kalau naik bukit ni.... skit-skit takpe.... kalau dah dekat 1 km lebih naik bukit walau taklah tinggi sangat... untuk orang macam aku yang montel ni... mau semput jugalah... haiyakkkkk... 
Jumpa gambar Kimie dalam website
At last... kami bertiga settle 5km run.  huhuhu... lega.... semua dapat medal.... medal cantik ok!!  Heheheh... 
Medal design for 5km
 
Sementara nak menunggu pukul 7, sempatlah kami meronda-ronda main game dan ambil gambar lagi sambil tonton stage performance.  Layan tang Garfield & Oddie jer lah... tang Christmas punya performance boring skit.... bak kata anak-anak aku.. memekak jer...  hahaha... sambil tu sebelum balik, kami menunggu seorang lagi kawan yang sempat pm aku tengahari tu... katanya nak tukar medal suka sama suka.  Dia ada 3km medal dan aku ada 5km medal.  So kami nak exchange agar masing-masing merasa koleksi medal garfield ni.  And again... aku terlupa nak ambil gambar together.... huhuhu... ni angkara lorat amik gambar anak-anak la nih... heheheh.... But Alhamdulillah... dalam kesusahan aku nak dapatkan tempat untuk join running ni... rezeki aku melimpah luah pada haritu.... Semuanya dipermudahkan.... Syukur....
Exchange medal 3km yang aku dapat.    Comelkan...
So... dengan ini.... tamatnya Garfield Run KL 2015... maka tamatlah run event family aku untuk tahun 2015 ni.  Jumpa di run event next year pula  yer.... tak lama pon... tak sampai seminggu pon... hehehhehehe... KL New Year Run on 1st January 2016.

Tataaaaa.... enjoy  our pic!!
 

0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...