Selasa, 17 Disember 2013

My Bro E-day

Posted by Emmy Farhany Ahmad at 5:13 PTG
Reactions: 
14 Disember 2013 - Ayer Molek, Melaka

Salam semua... barulah rasa berkesempatan untuk menaip... huhuh.... sebenarnya banyak story yang nak diceritakan tapi faktor malas.... adusss..... mau kena tampo diri sendirik ni.... huhuhu
Oklah... berbalik pada tajuk.... sebelum story panjang lebar.... aku nak wish congratss tu adik bongsu aku si Boy a.k.a Capboy atau nama penuhnya Mohd. Nazirul Asyraf bin Ahmad di atas pertunangan dengan Norshuadah binti Bazid pada 14.12.2013 yang lepas.  Happy setelah lama menunggu adik/sepupu yang nak tunang dan kawen. Hehehhe... nak bagi meriah-meriah dan dapat berkumpul dengan keluarga jer.. bukan apa sangat pon... 

Boleh dikatakan persiapan pertunangan kalini simple jer... almaklumlaa... belah laki mana ada buat apa-apa kecuali belah pompuan kan.... so aku as kak long kawasan bertindak membuat hantaran si Boy setelah diberi kepercayaan sepenuhnya.... apa yang terjadi kat hantaran tu kira nasib laa... hahahah... redha ekkk...

So di bawah nilah hasil jari jemari halus i... wahahahaha... simple with pastel color.  Love the roses!! Santek tak??? Kredit kat anak dara aku jugak si Hanum yang tolong memilih color hantaran dan juga bahan-bahan yang nak digunakan dalam hantaran ni.... kalau tak kerana kecerewetan dia... tak jadi la secantik ni... heheheh... banyak juga dia bantu aku menyiapkan hantaran ni dari awal... senang kerja aku dibuatnya... hahaha
Kesemua 7 dulang hantaran dari pihak lelaki kepada pihak perempuan
Dulang cincin merisik dan tunang
Dulang hantaran sirih junjung dan telekung
*sirih junjung tak pakai fresh flower sebab bunga foam banyak lebih. hanya daun sirih jer yang original

Dulang hantaran cake dan coklat
*sila rujuk gambar di bawah hasil dalam kotak hantaran
** Cake tempah dari jiran aku Faiza
**Coklat box tempah dari Kak Arah


Amacam.... santekkk tak?? heheheh... kira ok la kan... nak kata cantik sangat kang over plak... tp boleh laaaa... hihih...

Anyway... takder apa yang nak di share sangat... just gambar-gambar masa majlis.... so enjoy yer guysss....

 
 

Hantaran dari pihak perempuan
 





0 comments:

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...