Selasa, 3 Mei 2016

Trengkas Tutorial : Part 35

Posted by Emmymazli at 2:58 PTG
Vokal Kembar 'ua, ui dan oa'

Vokal kembar 'ua' - Vokal tempat ketiga -
Sebagai daifon:
Vokal kembar 'ui' - Vokal tempat ketiga -
Sebagai daifon:
Vokal kembar 'oa' - Vokal tempat ketiga -
Sebagai daifon:
Latihan 35.1
Latihan 35.2



Transkripsi

Latihan 35.1
1.  Semua kuih yang dibekalkan oleh emaknya habis dijual,
2.  Di dalam soal itu, semua ahli keluarga kecuali seuaminya tidak mahu campur.
3.  Harimau  buas itu diam di dalam gua pada siang hari.

Latihan 35.2
Tuan, 

Saya telah mendapat tahu yang tuan mempunyai sebuah kebun getah yang tidah jauh dari jalan raya.  Saya telah puas mencari sebidang tanah di mana boleh saya dirikan sebuah kilang kuih.  Luas tanah tuan itu adalah mencukupi bagi kilang itu.  Pokok-pokok getah dikebun itu sangat tua dan saya rasa ia tidak dapat mengeluarkan hasil yang memuaskan.

Adakah tuan bersetuju menjualkannya?  Jika tuan tidak mahu menjualkannya  kita  boleh berkongsi di dalam projek kilang kuih saya ini secara usahasama.

Di dalam bualan saya dengan ketua kampung, saya telah mendapat tahu tuan juga ingin berniaga.  Saya harap tuan tidak akan membuang peluang seperti ini.

Sekian, terima kasih.

Saya yang setia.

5 comments:

Unknown on 22 Februari 2018 8:38 PTG berkata...

Assalamua'laikum akak. saya nak tanya, kak taknak sambung blog tentang trengkas sampai habis ka ? sampai part 46 yg mcm akak list tu. maaf ganggu

Oly on 5 April 2020 12:07 PTG berkata...

Kenapa tak sambung part 36? 😆 nak belajar lagi ni

Unknown on 2 November 2020 10:26 PG berkata...

Assalamualaikum, maaf ganggu akak. Boleh tolonh sambung part seterusnya tak akak? Saya berminat.

Tanpa Nama berkata...

assalammualaikum boleh tak puan sambung lagi? ramai orang perlukan benda ni lagi.

Tanpa Nama berkata...

sambung kak please

Catat Ulasan

Komenlah entry saya!! Komen korang yang sememangnye paling best!!

Daisypath Anniversary tickers
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...